23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ANTALYA'DAKİ RUS OKULUNA İLGİ

Antalya’da kreş ve ilköğretim okulunun ardından turizm lisesi açan Rus ailenin okulunda öğrencilerin yüzde 90’ı yurtdışından gelen öğrencilerden oluşuyor.

Antalya'daki Rus okuluna ilgi

09 Ocak 2008 Çarşamba 23:00

ANTALYA- Antalya’da kreş ve ilköğretim okulunun ardından turizm lisesi açan Rus ailenin okuluna olan ilgi artıyor. Türk vatandaşlığına geçen Rus okulunun sahibi Viktor Bikkenev, “Turizm Meslek Lisesi’ndeki öğrenci sayımız 20’den, 100’ün üzerine çıktı. Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin yüzde 90’ının yurtdışından gelen öğrencilerden oluşuyor” dedi.

2006-2007 Eğitim-Öğretim yılına 20 öğrenci ile başlayan Rus okulundaki Turizm Meslek Lisesi’nde, öğrenci sayısı ikinci yılda 100’ün üzerine çıktı. Türk vatandaşlığına geçen Rus okulunun sahibi Viktor Bikkenev, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Rus müfredatına göre eğitim veren Rus okuluna ilginin arttığını söyledi. Antalya’da yaşayan Rusların, genellikle turizm sektöründe çalıştığını, çocuklarını da turizmci yapmak istediğini hatırlatan Bikkenev, “Bu nedenle okulumuza geçen yıl Turizm Meslek Lisesi’ni dahil ettik. Turizm Meslek Lisesi, Antalya’daki Ruslardan çok, Rusya’daki ailelerden ilgi gördü. Rusya’daki birçok aile çocuklarının Turizm Meslek Lisesi’nde eğitim görmesi için bize başvurdu. Ancak okulun kapasitesi sınırlı olduğu için her başvuruyu kabul edemedik. Bir yıl içinde Rus müfredatına göre eğitim veren Turizm Meslek Lisesi’ndeki öğrenci sayımız 20’den, 100’ün üzerine çıktı. İlköğretim okulumuzda ise 40’a yakın öğrenci eğitim görüyor” diye konuştu.

 

Rus okulu bünyesindeki Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin yüzde 90’ının yurtdışından gelen öğrencilerden oluştuğunu anlatan Bikkenev, şöyle devam etti: “Bu okuldaki öğrencilerimizin sadece yüzde 10 kadarının ailesi Antalya’da. Diğerlerinin ailesi Rusya, Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Kırgızistan gibi ülkelerde yaşıyor. Bu öğrencilerimiz sadece okumak için Antalya’ya geldiler. Antalya’da anlaşmalı olduğumuz otellerde kalıyorlar. Okulumuzda Türk ve Rus öğretmenlerden turizm eğitimi alıp, yine anlaşmalı olduğumuz otellerde staj yapıyorlar.”

SON DAKİKA