05 Ekim 2024
  • İstanbul28°C
  • Ankara26°C
  • Antalya29°C

ANTALYA’DA SICAKTAN KAÇANLAR SERİNLİK İÇİN PLAJDA SABAHLIYOR

Antalya'da yerleşik yaşayan vazı Rus aileler plaja küçük boy kamp çadırı kurarak deniz kenarında sabahlıyor

Antalya’da sıcaktan kaçanlar serinlik için plajda sabahlıyor

22 Haziran 2022 Çarşamba 07:33

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya'da son dört gündür hava sıcaklığı ve nem oranının artması nedeni ile yerli halk, yerleşik yabancılar ile Antalya'ya tatile gelen turistler sıcak ve nemli havada bunalanlar soluğu Konyaaltı Sahili'nde alıyor. Bazı aileler ile Antalya'da yerleşik yaşayan vazı Rus aileler plaja küçük boy kamp çadırı kurarak deniz kenarında sabahlıyor.

sicaktan-kacanlar.jpg

78 yaşındaki Antalya'nın yerlilerinin de olan emekli öğretmen Fatmanur Özpınar, geçmişte yazın havalar çok sıcak ve nemli olduğu dönemde akşama doğru yemek çıkınını ve karpuzu hazırlar akşam yemeğini ailecek Konyaaltı Plajında yediklerini söyledi.
Pandemi tedbirleri ve kısıtlamaları nedeni ile iki yıldır serinleme amaçlı Konyaaltına geldiğini söyleyen Fatma Özpınar:' şöyle devam etti: ' Geçtiğimiz günlerde akşamleyin havanın çok sıcak ve nemli olması nedeni ile torunlara beni bir Konyaaltına götürün dedim. Onlarda sağolsun götürdüler.

sicaktan-kacanlar-001.jpgEskiden plajda serinlemek için akşamları yerli halk Alman, İngilizce ve Avrupalı turistle olurdu. Şimdi plajın çoğunluğunu başta Suriyeliler olmak üzere Arap ülke vatandaşları doldurmuş. Eskiden plajda kimse rahatsız olmasın diye herkes alçak sesle konuşurdu. Yerli halk denize girmek için gelen bir Alman bir İngiliz ve değişik Avrupa ülkelerinden gelenlere hürmet ve saygı gösterilirdi. Şimdi ise plajda yüksek sesle konuşan başta Suriyeliler ve Avrupa ülkelerinde yaşayan değişik milletlerden Arap turistler oluşturuyor.''
sicaktan-kacanlar-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA