27 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ANTALYA'DA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ZİRVESİ DÜZENLENECEK

İklim Değişikliği Zirvesi, kentin yerel yönetim çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeydeki iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmeyi hedefliyor.

Antalya'da İklim Değişikliği Zirvesi düzenlenecek

26 Eylül 2024 Perşembe 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA -
Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) arasında Antalya’nın iklim değişikliği konusunda dirençli bir kent olması, bölgesel ve küresel sorunların ele alınarak güncel gelişmeler ışığında yapılacak çalışmaların belirlenmesi, ulusal ve uluslararası alanda sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir güçlü bir ekonomiye sahip olmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 16 Ekim 2024 tarihinde Antalya’da İklim Değişikliği Zirvesi düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın geleceğine yön verecek önemli çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. İklim değişikliğinden en çok etkilenecek olan Akdeniz havzasında yer alan Antalya’da iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda işbirliği protokolü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ANSİAD Başkanı Ercan Özbek tarafından imzalandı. Yerel yönetim ve iş dünyasının güçlerini birleştirdiği bu işbirliği, bölgenin iklim değişikliği ile mücadelede atacağı adımların somutlaştırılmasına ve Antalya’nın bu konuda örnek bir kent haline gelmesine katkı sağlayacak.

-iklim-degisikligi-zirvesi-.jpgANTALYA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İmza töreninde konuşan Başkan Muhittin Böcek, gelecek nesillere yaşanabilir bir Antalya bırakmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Antalya’da insan, doğa ve çevre dostu projelerimizi hayata geçirmeye devam ederken küresel iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İklim değişikliğine karşı daha dirençli bir kent olmamız yolunda attığımız önemli adımlardan biri de ANSİAD ile düzenleyeceğimiz İklim Değişikliği Zirvesi olacak” dedi.

-iklim-degisikligi-zirvesi--001.jpgZİRVE İLE YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK

Protokol kapsamında 16 Ekim’de düzenlenmesi planlanan İklim Değişikliği Zirvesi, kentin yerel yönetim çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeydeki iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Batı Akdeniz Bölgesindeki Isparta ve Burdur İllerimizin yerel yönetimleri ile iş insanlarının da yer alacağı zirvede, bölgesel iklim değişikliği sorunları ve iş dünyasını bekleyen konular da ele alınacak. Zirve, aynı zamanda iklim değişikliği ile ilgili mevzuat, düzenlemeler ve eylem planlarının hayata geçirilmesi konusunda Antalya’da bir yol haritası oluşturulmasına katkı sunacak. Sanayi, tarım, turizm ve ticaret sektörlerinin karşı karşıya olduğu iklim kaynaklı riskler ile bu risklere yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı zirve, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik konularında önemli çıktılar sağlamayı amaçlıyor.

-iklim-degisikligi-zirvesi--002.jpgGENİŞ KATILIMLI PLATFORM

Protokol, tarafların İklim Değişikliği Zirvesi’nin düzenlenmesi sürecindeki rol ve sorumluluklarını tanımlarken, Antalya’nın gelecekteki iklim eylem planlarının hayata geçirilmesine yönelik işbirliğinin güçlendirilmesini de hedefliyor. Zirve, sadece yerel yönetimler ve iş dünyası temsilcilerini değil, aynı zamanda akademi, sivil toplum ve vatandaşları da kapsayan geniş katılımlı bir platform olmayı amaçlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA