19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

ANTALYA'DA 5 BİN ARAP TURİST KÜLTÜR TURUNA ÇIKIYOR

Avrupa ülkeleri İngiltere, Fransa(Cezayir, Yeme, Moroka), Almanya, Belçika, Lüksemburg,Avusturya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Araplar pandemi de tatil için Türkiye'yi tercih ediyor.

Antalya'da 5 bin Arap turist kültür turuna çıkıyor

05 Ocak 2021 Salı 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
2020 yılında 5 bin Avrupa'da ve Arap ülkelerinde yaşayan Arap turistler Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktı.  Avrupa ülkeleri İngiltere, Fransa(Cezayir, Yeme, Moroka), Almanya, Belçika, Lüksemburg,Avusturya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Araplar tatil için Türkiye'yi tercih ediyor.  Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Dubaili turistler Türkiye'de beş yıldızlı otel yerine lüks villa, apart otel, yayla turizmi ile tesettür otel ile Köprülü Kanyonda rafting yapmaya geliyor.

arap-turist-.jpg
arap-turist--001.jpg2021 yılı hedefimiz 10 bin Arap turu

Arap turizmi Uzmanı Abdullah Yılmaz,''Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke kökenliler tatil tercihlerini dört ve beş yıldızlı  otelleri tercih ediyor. Arap ülkelerinden tatile gelenler ise villa, tesettür otel, çiftlik evi ve yayla turizmine yönelik hizmet veren tesislerde tatil yapıyorlar. Kişi başı tatil süreleri 11 gün ve kişi başı tatil harcamaları ise 800 Avro. Avrupa'da yaşayan Araplardan 5 bin kişiye Alanya Kalesi, Termessos Antik Kent, Perge Antik, Selge Antik Kent, Side Antik Kent, Olympos,Tlos, Letoon ve Xanthos ziyaret etti. Pandemiye rağmen 5 bin Arap turistin tura çıkması iyi bir rakam. 2021 yılı hedefimiz 10 bin Arap turuna çıkar istiyoruz." diye konuştu. 
arap-turist--003.jpg
arap-turist--002.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA