16 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

ANTALYA'DA 2019'DA 45 BİN RUS TURİST KÜLTÜR VE TARİH TURUNA ÇIKTI

Natalia Ibrahimova, ''Entelektüel Rusların Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde tatil yapmaları yanında tarihi ören yerlerini de geziyor

Antalya'da 2019'da 45 bin Rus turist kültür ve tarih turuna çıktı

01 Ocak 2020 Çarşamba 18:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-ANTALYA - Antalya'ya 2019 yılında gelen 45 bin Rus turistin kültür turlarını tercih ederek, tarihi ve arkeolojik eserleri tanıma turuna çıktığı belirtildi.. Rus Mobaly Turizmi Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natalia Ibrahimova, ''Entelektüel Rusların Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde tatil yapmaları yanında tarihi ören yerlerini de geziyor. Hazırladığımız program kapsamında 13 tarih ören yeri ile bölgedeki Anadolu Selçuklu ve Osmanlı eserlerini geziyorlar” dedi.

antalya-012.jpgantalya-013.jpgRUSLAR TARİHE DOYMUYOR
Natalia Ibrahimova, Rus tursitlerin tercihleri arasında Antalya Yivli Minare, Termessos, Muratpaşa Camii, Perge Antik Kent, Olimpos Antik Kent, Kaleiçi Antalya Müzesi, Myra Antik Kent, Aziz Nikolas Kilisesi Müzesi, Kekova Batik Şehir, Likya Kaya Mezarlari, Patara Meclisi, Arikanda Antik Kent, Tlos Antik Kent, Xanthos Antik Kent, Letoon Antik , Side Antik Kent, Alanya Kalesi, Apollon Tapinaği, Side Antik Tiyatrove Aspendos Antik tiyatrosunun yer aldığını anlattı.

antalya-014.jpg
antalya-015.jpg
antalya-016.jpgANTALYA İLK SIRADA YER ALIYOR
2020 yılı hedefinin 100 bin turisti Antalya’da kültür turuna çıkarmak olduğunu söyleyen Natalia Ibrahimova, bu yıl 45 bin turist kültür turuna katıldığını belirterek “ rus turistler Antalya'da Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu Dönemi, Anadolu Beyleri ve Osmanlı dönemi eserleri hakkinda bilgi sahibi oluyorlar. Rus entelektüel turistler tarihi ören yerlerini gezerek geçmişe yolculuk etmeyi seviyor. Bu konuda da Antalya çok zengin bir şehir. Ruslar kültür turlarında birinci sırada Antalya, ikinci sirada İtalya, üçüncü sırada Mısır’ı tercih ediyorlar” dedi.
antalya-017.jpg
antalya-018.jpg
antalya-019.jpg
antalya-020.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA