21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • Antalya22°C

ANTALYA TURİZMİ 'YUMURTALARI TEK SEPETE KOYMANIN KURBANI' OLDU

Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, Thomas Chook'un iflası ile Antalyalı turizmciler kitle turizmini, herşey dahil sistemini yeniden gözden geçirmeli ve yatırımları çeşitlendirmeli

Antalya turizmi 'yumurtaları tek sepete koymanın kurbanı' oldu

04 Ekim 2019 Cuma 13:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Alman eko turizm uzmanı emekli Alman akademisyen Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, Thomas Cook’un iflasınden etkilenen Antalyalı turizmcilerin ‘yumurtayı tek sepete koymalarının kurbanı’ olduklarını söyledi. Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, “Thomas Chook'un iflası ile Antalyalı turizmciler kitle turizmini, herşey dahil sistemini yeniden gözden geçirmeli ve yatırımları çeşitlendirmeli” dedi.
Yaklaşık 2 asırlık geçmişi bulunan İngiliz firmasının iflas etmesinin yaklaşık 700 bin yatak kapasitesine sahip Antalyalı turizmciler için bir ders niteliği taşıdığını belirten Ottmann, “Thomas Cook’un batışı bu işteki riski çok açık ortaya koydu”dedi.

prof.dr.-horst-bohmert-ottmann,.jpg

HER ŞEY DAHIL SISTEMI YENIDEN GÖZDEN GEÇIRILMELI
Dünya turizminde ‘her şey dahil sistemi'nin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Ottmann, Almanya’nın her şey dahil sistemi'nden çıkalı çok olduğunu söyledi. Ottmann “30 yıldır tüm turizm yatırımlarını kitle turizmine ve her şey dahil sistemine bağlı yapmasının Thomas Cook'un iflasıyla Türk turizminin gözdesi Antalya'nın bir kez daha yanliş bir tercihte olduğunu gösterdi” dedi.

prof.dr.-horst-bohmert-ottmann,.JPG

‘TURIZM ÇERÇEVE KANUNU’ ÇIKMALI

Ottmann, Antalya turizmcisinin Turgut Özal döneminde kıyı turizminde başlattığı deniz, kum ve güneş turizmine yönelik konaklama tesisi yapımı ile turizmde çeşitliliği kısıtladığını belirterek şunları anlattı:
“Türkiye’nin acilen Almanya'da olduğu gibi turizmi güvenceye alacak, turizmin anayasası ve turizmin tamamını kapsayacak şekilde ‘Turizm Çerçeve Kanunu’ çıkarmalı. Bu tür iflaslarda otelcilerin alacaklarını alabilmesi için Avrupa Birliği uyum yasalarını hayata geçirerek hakkını uluslararası mahkemelerde arayabilmelidir.

prof.dr.-horst-bohmert-ottmann,-002.JPGYATIRIMLAR ÇEŞİTLENDİRİLMELİ
Antalya'da tek tip bir otelcilik anlayışı bulunuyor. Yatırımlar golf, sağlık, spor, kongre, kırsal alan, su sporları, kano, su kayağı, rafting, köy hayatı turizmi, bisiklet, gastronomi, oryantiring denilen koşarak yön bulma, iskandinav ülke turistlerine yönelik ve eko turizmine yönelik bir yatırımlar olmalıdır.

prof.dr.-horst-bohmert-ottmann,-001.JPGİSPANYA VE GÜNEY KIBRIS YATIRIMLARI DEĞİŞTİRDİ
Bugün İspanya Mallorca adası ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi turizm yatırımlarını dağ bisikleti ve bisiklet sporuna yönelik yaptığı için kış ayında 300 bin Avrupalı bisikletçileri ağırlıyor. Almanya eko turizmine yönelik tesisleriyle yıllık 400 bin eko turizmi meraklısını ağırlıyor. Mesala Manavgat Titreyengöl ve Serik Boğazkent'e ornito denilen kuş gözlemi bilimine yönelik tesisler yapılmalıdır. Belek golf turizminde bir ekol. turizmde yumurtaları tek sepete koymak tehlikelidir. Bunu da Thomas Chook'un iflası gösterdi.”

prof.dr.-horst-bohmert-ottmann,-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA