20 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

ANTALYA KİTLE TURİZMİNDE YETERLİ YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTI

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, ''Antalya Pandemi döneminde Alman turist kaybı yüzde 87 oldu. İskandinav ülke turist kaybı yüzde 100 oldu.

Antalya kitle turizminde yeterli yatak kapasitesine ulaştı

09 Ocak 2023 Pazartesi 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, 2023 yılında, geçen yıla göre Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 15-20 artış beklediğini söyledi. 2022 yılında Antalya'ya gelen turist sayısı nın 13 milyon 350 bin yabancı turistler geldiğini belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, ''Antalya Pandemi döneminde Alman turist kaybı yüzde 87 oldu. İskandinav ülke turist kaybı yüzde 100 oldu. Bu yıl Antalya'ya gelen Rus turistten sonra en fazla ikinci sırada Almanlar oldu. Üçüncü sırada İngiliz turistler oldu.''dedi. Antalya'da 437 beş yıldızlı otel bulunuyor ve her yıl  aynı konseptte 25-30 bin yatak  artışı oluyor.

antalya,-turizm.jpg

Antalya'da kitle turizminde 700 bin yatak kapasitesine ulaştığını vurgulayan Hüseyin Aydoğan, deniz, kum ve güneş turizmine yönelik konaklama tesisi yapımı otelleri doldurmaya yönelik  olması kışın günlüğü 21 -35 Euro 'ya oda satışı olduğunu kaydetti. 

antalya,-turizm-001.jpgTURİZM PLANLAMASI YAPILMADAN  OTEL YAPILMAMALI

          Antalya deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında yatak yapımında zirveye ulaştığını belirten Aydoğan, '' Maalesef Antalya'da başta Manavgat'ta olmak üzere yanlış otel yapımı; sahil bandı bir tane, fakat 40 yıl önceye göre 7 bantta konaklama tesisi yapılıyor. Bir otelin denizi görme mesafesi kapatarak yeni bir otel dikilmesi otelcilik değildir. Başta Avrupa turizmi olmak üzere turizmde yeni konsept ve trend  çevreye duyarlı, deniz suyu temizliği ile farklı olmalıdır. Örneğin Fransa'da deniz kum ve güneş turizmi konsepti olması yanı sıra damak lezzeti gastronomi turizmini yüksek para harcama potansiyeli turist geliyor. Özel uçağı ile damak tadı için Paris'e Nise ABD'den turist geliyor. Fransız turistler ise Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi konsepti bizde de var diyerek Antalya'ya tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmine doğrultusunda yapıyorlar. Almanya'da bütün şehirlerde belediyeleri Turizm Planlama Ofisi var. Burada çıkmayan bir yeni otel yapımına izin verilmiyor.' diye konuştu. 
antalya,-turizm-002.jpgantalya,-turizm-003.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA