04 Ekim 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

ANTALYA, KARDEŞ ŞEHRİ ROSTOV'LA HER ALANDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Vali Yazıcı; “Günümüzde güvenli gıdaya ulaşmak gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Bu yüzden şehrimizin ne kadar önemli olduğunun ve kıymet arz ettiğinin farkındayız."

Antalya, kardeş şehri Rostov'la her alanda iş birliği yapacak

13 Mayıs 2022 Cuma 09:05

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya - Antalya Valisi Ersin Yazıcı Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Antalya’nın Kardeş Şehri Rostov’dan gelen heyetini makamında kabul etti.İki kardeş şehir arasındaki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi adına atılan adımların konuşulduğu ziyarette Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır; “Kardeş şehrimiz Rostov’da özel bir hal kuruldu ve bu halde Türk mallarını satmak istiyorlar. Rus halkının damak tadına uygun olan, Türk sebze ve meyvelerini ulaştırılması için ihracatçı talebinde bulundular. Antalya’da sebze meyve ihracatı yapan insanları ziyaret ederek hem iş hem de pazarlarını geliştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

antalya,-kardes-sehri-rostov.jpgTürkiye'deki örtü altı tarım alanlarının yüzde 40'ına sahip Antalya'da, 360 bin hektar tarım arazisi üzerinde üretim yapıldığına vurgu yapan Vali Yazıcı; “Antalya’mız hem turizm hem de tarım arazileri ile dünyanın en nadide kentlerinin başında geliyor. Antalya’da yetiştirilen tarım ürünleri yurt içi ve yurt dışındaki tüketicilere güvenle ulaştırılıyor. Bu güzel kentin her bir karışında ayrı bir cevher var. İlçelerimizde tropikal meyveleri üretme ve ihraç etmeye uzun süredir devam ediyoruz. Günümüzde güvenli gıdaya ulaşmak gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Bu yüzden şehrimizin ne kadar önemli olduğunun ve kıymet arz ettiğinin farkındayız. Kardeş şehrimizle ilişkilerimizi güçlendirmek ve iki şehir içinde faydalı girişimler yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA