19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ANTALYA KALEİÇİ KİTLE TURİZMİNİN GÖLGESİNDEN KURTARILMALI

Başkan Ümit Uysal,'' Antalya'da bulunan antik kentlerin her birinin farklı farklı insan hikayesi yaşanmışlığı var. Turizme mutlaka kazandırılmalı.'' dedi.

Antalya Kaleiçi kitle turizminin gölgesinden kurtarılmalı

02 Şubat 2024 Cuma 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/ANTALYA -
Antalya Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, kültür ve şehir Turizminde turizmde Antalya'nın kalbinin tarihi Kaleiçi olduğunu söyledi.

’da çok sayıda tarihi ören yeri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Av. Ümit Uysal,'' maalesef kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde kitle turizminin gölgesinde kaldığını söyledi.
'da son 30-40 yıldır deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde turizm hakim olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Türkiye turizminin amial gemisi Antalya'nın kitle turizmi yanısıra Kaş'ta Gazipaşa'ya kadar 400 tarihi ören yeri varlığı ile çok güçlü kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma zenginliği potansiyeline sahip olduğunu bildirdi

kaleici-002.jpgBaşkan Ümit Uysal,''Antalya'nın 20 kilometre uzağında dünyaca ünlü Termessos Antik Kent var ama; yeterince turizme açılmış değil.Termessos Antik Kent öylesi bir antik kent ki; Büyük İskender'in tarihte uzun süre kuşatmasına rağmen alamadığı tek yer. Artık Antalya'nın kültür turizminden gerekli payı alma zamanı geldi. Dünyada sınırları içinde 400 tarihi ören yeri bulunan tek şehir;Antalya. Antik Kentlerin hepsinin farklı farklı insan yaşamı hikayesi var. Örneğin Antalya'nın Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Xanthos Antik Kent halkının şehirlerini koruma adına yaptıkları kahramanca mücadele bir kahramanlık destanıdır.Bu destansı öyküyü bir Avrupalı turist yerinde ziyaret ederek öğreniyor. Biz se Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık Mahallesinde bulunan Xanthos Antik Kenti bilmiyoruz tanımıyoruz. Yine Kınık'ın 9 kilometre uzaklığında bulunan dünyanın en demokratik meclisi kabul edilen Patara Antik Kent içinde bulunan Patara Meclisi hakkında bilgimiz yok.'' ifadesinde bulundu.

kaleici-003.jpg10 yıl içinde tarihi Kaleiçi'nde yaptıkları çalışmalarla Kaleiçinde tarihi dokuyu koruyarak Avrupa ülkeleri tarihi kentler arasında yer almasını sağladıklarını belirten Başkan Av.Ümit Uysal," Antalya sadece deniz, kum ve güneş turizminden ibaret değil. Kaş'tan Gazipaşa',ya kadar 350 ile 400 arası tarihi ören yeri var. Bu bağlamda dünyada 400 tarihi ören yeri olan tek şehir; Antalya. Bundan 45 yıl önce Aspendos Antik Tiyatroya günlük 10 bin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizmi tutkunu Avrupalı turistler geliyordu. Şimdi ise ayda bu kadar turist zor geliyor. Muratpaşa Kaleiçi Antalya kültür turizminin kalbidir."diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA