19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

ANTALYA GÜNEY KORELİ TURİSTLER İÇİN AÇIK HAVA MÜZESİ

Kangal Turizmin sahibi Mehmet Elbudak, kültür, tarih, eko,kırsal alan, botanik, köy ve arkeolojik varlıklar turizminde Güney Koreli turistlere yeni bir konseptle konaklama hizmeti verilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Güney Koreli turistler için açık hava müzesi

14 Haziran 2021 Pazartesi 23:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
-Antalya'nın Manavgatilçesinde Kangal Turizmin sahibi Mehmet Elbudak, kültür, tarih, eko,kırsal alan, botanik, köy ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde Güney Koreli turistlere yeni bir konseptle konaklama hizmeti verilmesi gerektiğini söyledi.

1955 yılında Kuzey Kore'nin saldırısına uğraması sonrası Türkiye'nin NATO bünyesinde asker gönderdiği Güney Kore'nin bugün dünyada ekonomisi en güçlü ülkeler arasında yer aldığını belirten turizmci Mehmet Elbudak, ''Önümüzde iki rol model ülke var. Bunlarından biri 65-70 yıl öncesi de kapalı devre rejim olan saldırgan Kuzey Kore var. Kuzey Kore evrensel değer ve hukuk sisteminden nasibini almadığı için keyfi uygulamaların ülkesi olarak kaldı. 

guney-koreli-turistler-.JPGKendini hiç değiştirmedi.Dünyada insani yaşam endeksinde düşünce, ifade, hukuk,yargı bağımsızlığı, ileri demokrasi ve basın özgürlüğü noktasında dünyada birinci sıradadır. Güney Kore ise sürekli evrensel hukuk sistemi, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü , ifade, düşünce, inanç ve basın özgürlüğü noktasında Avrupa Birliği(AB) normlarına taşıdığı için bugün başta iletişim olmak üzere dünya markası ürünler üreterek ihraç eden ülke konumuna geldi. Turizmcilerin Güney Koreli turistleri ağırlama da yeni konsept oluşturmalı. 

guney-koreli-turistler--001.JPGGüney Koreliler İstanbul'u ve Kapadokya bölgesinde tatil yapmak için can atıyor. Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliği bakımından Güney Koreli turistleri büyülüyor. Güney Koreli turistlerin kişi başı tatil süreleri 16 gün ve kişi başı harcamaları 2 bin 200 Dolar. Güney Koreliler Alman ve Avrupalı turistler  gibi kum, deniz ve güneş turizmi konseptinde tatil anlayışı yok.Karadeniz'in Yaylaları, Isparta'nın gül ve lavanta  bahçeleri, Yalvaç'ta kilise, Kapadokya bölgesini gezme ve balona binme Fethiye Ölüdeniz  Babadağ'da yamaç paraşütüne binme, Denizli Pamukkale ile Antalya'da Helenistik, Roma, Likya Birliği devletleri, Anadolu Selçuklu, Anadolu  Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini görmeye geliyor. Güney Koreli turistler için kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizminde  adeta açık hava müzesi konumunda. İki yıldır Pandemi kısıtlaması nedeni ile Antalya'nın Güney Koreli turist kaybı yüzde 95. 2022'de Güney koreli turist ağırlamada yeni bir konseptle 1, 5 milyon Güney koreli turist ağırlayabiliriz. '' diye konuştu.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA