20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ANKARA VALİLİĞİ ACENTELERİN EYLEMİNİ ENGELLEDİ

Ankara Valiliği’nin engellemesi karşısında seyahat acenteleri “Taksiciler kadar olamadık” diyerek meslektaşlarını kınadılar

Ankara Valiliği acentelerin eylemini engelledi

28 Eylül 2020 Pazartesi 16:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Aylardanberi işyerleri kapalı olan, ne yedikleri içtikleri, nasıl yaşadıkları sorulmayan seyahat acentelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde seslerini duyurmak için yapacakları basın açıklamasını Ankara Valiliği engelledi.
Ankara’ya gitmek üzere sadece 30 acentenin başurduğunu belirten “Mesleğine sahip çık” sloganı ile hareket eden organizasyon ekibi “Taksiciler kadar olamadık. Adamların kanunu yok, birliği yok. Ama kontak kapattılar mı işi hallediyorlar. Bizim birliğimizin bizden haberi bile yok” dediler.

seyahat-acentelerinin--001.jpgTÜRSAB BİZİ UMURSAMIYOR, SAHİPSİZ KALDIK
Türk turizminin belkemiğini oluşturan, ülkemizi tanıtan ve kültürel diğerlerini pazarlayan ve 40 milyar dolarlık gelirde büyük payı olan seyahat acentelerinin demokratik eyleminin engellenmesi tepki çekti. Mitinglere ve bazı etkinliklere izin verilirken aylardanberi çalışamayan seyahat acentelerinin “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB bizi umursamıyor sahipsiz kaldık” diyerek başlatacakları eylem böylece engellenmiş oldu.

TAKSICILER KADAR BIRLIK OLAMADıK
Organizasyona katılmak için hazırlık yapan acenteler “Taksiciler kadar birlik olamadık” diyerek mesleğine sahip çıkamayan arkadaşlarını kınayarak şunları söylediler:

“1 aydır yaptığımız 12 toplantı ve bir sürü görüşmemiz sonrası Seyahat Acentelerinden katılım için yaklaşık 30 kişi ancak aradı. Katılımcı sayısını sordu, kim var arkanızda diye sordular, kiminle birlikte hareket ediyorsunuz diyen oldu, bu iş 10 kişiyle olmaz diyen oldu.

KANUN VAR BİRLİK VAR, BİRLİĞİN BİR ŞEYDEN HABERİ YOK
Anlayacağın kardeşim, seyahat acenteleri nin tamamı 30 kişi ancak olabildi. Taksiciler; hadi kontak kapatıyoruz dediklerinde hepsi birlik oluyor. Bu adamların bir kanunu bir birliği olmamasına rağmen. Bizim birliğimiz var, ama birliğimizin bundan haberi yoktur.

PLAN İPTAL EDİLDİ
Ankara Valiliği tarafından son anda bize tebliğ edilen yazı ile seyahat acentesi olarak basın açıklaması yapmamıza izin vermediler. Planlanan otobüs ulaşımımız iptal edilmiştir. Tüm katılım yapacak seyahat acentesi arkadaşlara duyurur ve mesleğine sahip çıkmak için bizimle ortak hareket eden tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

seyahat-acentelerinin--003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA