20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ANEK LİNES GEMİSİ PİRE'DE VİRÜS ŞÜPHESİYLE BEKLETİLİYOR

Anek Lines şirketine ait yolcu gemisi, içersinde 60 Türk personel ile korona virüsünden Pire Liman’nında bekletiliyor

Anek Lines gemisi Pire'de virüs şüphesiyle bekletiliyor

03 Nisan 2020 Cuma 14:00

PİRE- Yunanistan’ın Pire Limanı’nda İspanya’da otel hizmeti verecek olan ve 160 Türk bulunan Miray International şirketinin personeli bulunan Anek Lines adlı şirkete ait Eleftherios Venizelos yolcu gemisi Pire Limanı’nda korona virüsü nedeniyle bekletiliyor. Yunanistan’dan gelen son bilgilere toplam 383 yolcusu bulunan gemideki 65 Türk yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.Gemiden çıkan 73 yaşında bir yocunun korona virüsü pozitf çıkması üzerine Yunan hükümetinin önlem aldığı ve sonraki testlerde virüslü hasta sayısının arttığı bildirildi.

119 KİŞİDE VİRÜS
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan bayraklı, kaptanı ve 36 kişilik Yunan mürettebatın yanı sıra 160 Türk ve 187 üçüncü ülke vatandaşını taşıyan kruvaziyerin Pire Limanı'ndaki bekleyişinin sürdüğünü, Yunan sağlıkekiplerinin sık sık gemiye çıkarak kontrollerini devam ettirdiğini söyledi.
Yunan makamlarının resmi açıklamalarına göre, bu aşamada kruvaziyerdeki 119 kişide virüs belirtilerine rastlandığını belirten Özügergin, test sonuçlarının kesin olarak açıklanmasının ardından negatif görülenlerin karaya çıkartılarak uygun yerde misafir edileceğini, virüs taşıdığı belirlenenlerin ise tedavilerinin gemide yapılacağını dile getirdi.

express-001.pngİNGİLİZ GAZETESİ 100 VAKA YAZDI
Öte yandan İngiliz Express gazetesi “Eleftherios Venizelos gemisinde en az 100 koronavirüs vakası daha doğrulandı” diye yazdı

GEMIDE ÖLÜM BILDIRILMEDI
Gemide ayrıca 349 tersane işçisinin uluslararası bir yolcu listesi bulunmaktadır. Gemideki iki mürettebat üyesi, bir Endonezyalı ve bir İsviçreli birey daha ileri tedavi için hastanelere transfer edildi. Yunanistan halk sağlığı kurumundan doktorlar, yolcu gemisindeki 383 kişinin hepsinde testleri yaptılar.

KARANTİNA İÇİN TRANSFER EDİLECEKLER
Anek Lines filosunun bir parçası olan Yunan gemisinde 34 kişilik bir mürettebat bulunuyor. Skai.gr.'ye göre, gemide virüsü olan kişiler tedavi planları bulunana kadar orada kalacaklar. Daha sonra hastaların geri kalanı 14 günlük karantina için güvenli konaklama yerlerine transfer edilecektir. Gemide, Yunanlılar da dahil olmak üzere tüm uluslardan yolcu var. Ancak, bilgi kamuya açıklanmadığından, her uyruk için kesin sayıların ne olduğu açık değildir. 

OTELDE KALACAKLAR
Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Hardalias, koronavirüs testi pozitif çıkan mürettebat ve yolcuların tedavilerinin kruvaziyerde yapılacağını, testleri negatif çıkanların ise Atina'da bir otelde 14 gün süreyle karantinaya alınacaklarını açıkladı. Hardalias, koronavirüs tespit edilen yolculardan 65'inin Türk vatandaşı olduğunu söyledi.
Kruvaziyerin bağlı olduğu Amerika Florida merkezli "Miray International" ve "Miray Cruises" gemicilik şirketinden yapılan açıklamada, Yunan makamlarının gemideki personelden 119 kişide virüs bulgusuna rastlanıldığı bilgisini paylaştığı aktarıldı.
Açıklamada, personelden önceki gün hastaneye kaldırılan 2 kişi dışında hiçbirinin ciddi sağlık probleminin bulunmadığı, kruvaziyerdeki tüm personelin her türlü ihtiyacının giderildiği kaydedildi.

anek-lines.jpg

miray-international.jpg

MIRAY INTERNATIONAL'DEN AÇIKLAMA

1997 tarihinde bugüne; Uluslararası Yolcu Gemileri Otel, Yiyecek içecek, Gemi dükkan satış, Casino
departmanları personel temsilciliği yapan, İstanbul Şişli'de bulunan ve gemiye Türk personeli veren Miray International şirketinden Pire Limanı'nda karantinaya alınan gemiyle ilgili açıklama şöyle:

Miray International şirketi, Pire Limanı'nda karantinaya alınan gemiyle ilgili açıklama yaparak, "Konuyu gece gündüz yakından takip ediyor olup en makul ve yakın zamanda tüm personelimizin ülkelerine dönmeleri için gereken yapılacaktır" denildi.

Miray International Şirketi Yunan bandıralı Eleftherios Venizelos adlı gemiyle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada, "Sevgili arkadaşlar ve değerli aileleri, içinde bulunduğumuz ve tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken Covid-19 maalesef herkes gibi bizleri de olumsuz etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. Son birkaç gündür internet üzerinden yapılan gayri ciddi ve aslı olmayan yorumlar, gemide çalışan personelimizi ve ailelerini üzmekten ileri gitmemektedir" denildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi:
Bu sebep ile tekrar yinelemek isteriz ki; 9 Mart tarihinde Çeşme Limanı'ndan gerekli yiyecek ve içecek ikmali yapan gemimiz daha sonra 160 kişisi Türk ve geri kalan 223 farklı milletten personelimiz ile İspanya'daki operasyonumuz için yola çıktı. Seyrim 4. gününde İspanya hükumetinin ülke çapında almış olduğu tedbirler ve sokağa çıkma yasağı sebebi ile projemiz ertelenmiş ve gemimizin yanaşması mümkün olmamıştır.

MECBUREN ROTA YUNANISTAN'A ÇEVRİLDİ
Bu durumun akabinde gemimiz rotasını Türkiye'ye çevirmiş ve bu sure zarfında yetkili makamlara yapılan yanaşma ve tahliye başvuruları incelenmiş olup; sadece Türk vatandaşları için alınan denizde tahliye kararını üzülerek personelimizin can güvenliği gerekçesi ile kaptanımız ve şirketimiz kabul etmemiştir. Bu sebeple rotamızı zaruri Yunan kara sularına çevirmek zorunda kaldık. Her gün değişen uygulama ve kararlar tabi ki de Yunanistan'da da karşımıza çıktı. Pire Limanı'na yaklaştığımız gün Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı ve yarı sıkı yönetim ilan edildi. Bu süreçte gerek Türkiye Konsolosluğu gerekse Yunan makamları ve diğer tüm ülke konsoloslukları ile yakın temas içinde bulunduk ve hala temas halindeyiz.

SOĞUK ALGINLIĞI DIŞINDA PROBLEM YAŞANMADI
Gemide geçen 23 günlük sure zarfında, personelimizde soğuk algınlığı/grip şikayetleri dışında ciddi olan herhangi bir sağlık problemi yaşanmamıştır. Sadece İsviçre vatandaşı olan personelimizin önceki yıllarda da benzeri görülen kronik sağlık problemlerinin nüksetmesi sebebi ile Yunan makamlarından özel izin alınarak hastaneye kaldırılmıştır. Kendisine gereken tedaviler uygulanmakta olup, gözlem altında tutulmaktadır.
Şirketimiz de bu sureci takip etmektedir. Hiçbir şekilde gemide herhangi bir kumanya sorunu yoktur. Konuyu gece gündüz yakından takip ediyor olup en makul ve yakın zamanda tüm personelimizin ülkelerine dönmeleri için gereken yapılacaktır" 

anek-yolcu-gemisi-001.png

GEMİDEKİ TÜRK ANLATIYOR
Haber Global haber sunucusu Saynur Tezel ile konuşan gemiye personel veren Miray International adlı şirketin sorumlusu Orhan Kayarlı, gemide korona virüslü kimsenin bulunmadığını ve gemideki ihtiyaçların herhangi bir karantina durumunda bir yıl yetecek kapasitede bulunduğunu bildirdi. Orhan Kayar geminin İspanya'da otel hizmeti vermek üzere Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan hareket etmek üzere beklediğini belirterek "Limanda gemiden indikten sonra kontrol edilen 73 yaşında birinde korona virüsü testi pozitif çıkmış. Gemide bu konuda her hangi bir kimsede sıkıntı yok. Yunan yetkililerinin ne yapacaklarını bilmiyoruz. Gemide internet var Türk personel yakınları ile görüşüyor. Büyükelçilik konu ile ilgileniyor" şeklinde konuştu.

anek-yolcu-gemisi-002.png

anek-lines-001.jpgANEK LİNES
Anek Lines İtalya Feribotu, Girit Feribotu, Yunanistan Feribotu, Atina Feribotu, Kiklad Adaları Feribotu & Oniki Adalar Feribotu! dahil 120 güzergahtan sefer sunuyor.

PİRE
Pire, Doğu Akdeniz’in en önemli, Yunanistan’ın ise en büyük ticari ve yolcu limanıdır. Yolcu trafiği açısından Avrupa’nın en büyük limanı olan Pire, Yunanistan anakarasını Ege adalarıyla bağlayan bir kapı oluşturmaktadır. Ayrıca Yunan denizciliğinin merkezidir. Antik dönemlerden beri Atina’nın limanı olan Pire, şehrin ihracat merkeziydi. Aynı zamanda Atina devletinin askeri ve denizcilik gücünü sembolize etmiştir. O dönemde Pire, limanı koruyan ve Atina ile bağlayan meşhur Uzun Surlarla ve kalelerle istihkam edilmiştir. Bu ünlü deniz şehri, Klasik ve Helenistik yıllarında Roma lejyonları tarafından yıkılana kadar görkemli kamu binalarıyla süslüydü. Ondan sonra düşüş zamanı gelmiştir. Bizans ve Osmanlı yıllarında burası Porto Leone veya Porto Drako olarak adlandırılmıştır.

anek-yolcu-gemisi-003.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA