22 Kasım 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C
  • Antalya17°C

AMERİKA'NIN AKVARYUMLARINI ROBOT YUNUSLAR İSTİLA ETTİ!

Hollywood'u kurtarmak için "Star Trek: The Voyage Home" gibi filmlerde kullanılan kambur balinaların gerçekçi animatronikleri akvaryumlarda kullanılmaya başlandı.

Amerika'nın akvaryumlarını robot yunuslar istila etti!

18 Haziran 2021 Cuma 14:30

NEW YORK - Amerika'nın akvaryumları çılgınca popüler ama oldukça tartışmalı. Hollywood kurtarmaya geliyor.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki akvaryumlar için şaşırtıcı bir coşku dalgası yaşıyoruz. Cape Canaveral, Fla.'dan New York City'e, Memphis, Tenn.'e, Detroit'ten Shreveport, La.'ye, St. Louis'e kadar olan gruplar, yakın zamanda sulu harikalar diyarında inşaat yapmayı teklif ettiler veya başlattılar. Aileler ve okullar için popüler destinasyonlar, gelişen koruma ve eğitim merkezleri ve aynı zamanda aşağı ve yukarı şehir bölgelerini canlandırmanın akıllı bir yolu olarak pazarlanıyorlar.

Ancak akvaryumlar da tartışmalarla dolup taştı. Flipper'ın sağlıklı TV görüntüsünden çok uzaklaştık. "Free Willy" ve "Blackfish" gibi filmler, gösterinin büyük yıldızları olan büyük suda yaşayan memelilerin maruz kaldığı psikolojik stres konusunda kamuoyunda farkındalık yarattı. Bu, tutsak orkalar ve yunuslar için faydalı olsa da, halkın tepkisi ve daha katı hükümet düzenlemeleri akvaryumları ve deniz parklarını olumsuz etkiledi.

robot-yunuslar .pngHollywood'u kurtarmak için.

Edge Innovations, kurucu ve CEO Walt Conti'nin buluşudur. 1980'lerde Conti, makine mühendisliği geçmişini "Star Trek: The Voyage Home" gibi filmlerde çalışmak ve kambur balinaların gerçekçi animatroniklerini tasarlamak ve inşa etmek için kullanmaya başladı. 90'larda birçok film gerçek hayvanları temsil etmek için animatronik çiftleri kullanmaya başladığından, bu tuhaf niş giderek daha değerli hale geldi.

Conti'nin yaratıkları, diğerleri arasında "Austin Powers in Goldmember", "Free Willy", "White Squall" ve "The Perfect Storm"da rol aldı. Edge Innovations, James Cameron'ın 2012'de Mariana Çukuru'nu keşfetmek için kullandığı ünlü denizaltının tasarımında da önemli bir rol oynadı.

robot-yunuslar -001.jpg

Daha yakın zamanlarda, Conti ve ortağı Deneyim Tasarım Başkanı Roger Holzberg, gözlerini yeni ve cesur bir sınıra diktiler: akvaryumlar.

Hayvanları kendi doğal ortamlarında tutmak ve akvaryumları ve deniz parklarını iş başında tutmak için mükemmel bir cevaba sahip olduklarını düşünüyorlar.

Edge, günümüz akvaryumlarında tutsak olan yunusların yerini alabilecek hiper gerçekçi bir animatronik yunus geliştirdi. Bu robotik yunuslarla sürükleyici bir deneyim oluşturmak için Çin'de ortakları var ve ayrıca Long Beach, Calif'teki Aquarium of the Pacific'te bir pilot program kurdular.

robot-yunuslar .jpgPeki bu yunuslar ne kadar gerçekçi?

Conti, "Bir dizi farklı test yoluyla" diyor, "bazen insanlara robotik bir yunusla birlikte olacağınızı söyledik ve diğer zamanlarda onlara söylemedik ve keşfetmelerine izin verdik. Ve asıl şaşırtıcı olan, senaryo ne olursa olsun, bilseler de bilmeseler de, gerçekçilik nedeniyle inançsızlığı kelimenin tam anlamıyla her durumda askıya alıyorlar. Temelde, robotik olduğunu bilmelerine rağmen suya atlayan ve bu animatronik yunusu öpen yetişkinlere sahipsiniz. Entelektüel olarak tepki vermiyorlar, duygusal olarak tepki veriyorlar.”

Robotlar ayrıca uygun maliyetlidir. Başlangıç ​​masrafı vahşi bir yunusun yakalanmasından daha yüksek olsa da, animatronikin genel bakımı uzun vadede yaklaşık yüzde 30 daha ucuzdur.

Edge, yunuslarla durmayı düşünmüyor. Ziyaretçilerin yunuslar, köpekbalıkları ve hatta artık var olmayan yaratıklar dahil olmak üzere farklı robot yaratıklarla yüzebilecekleri gelecekteki deniz parklarını hayal ediyorlar. Bir megalodonda gezintiye çıkmaya hazır mısınız?

Holzberg vizyonunu şu şekilde ortaya koyuyor: “Deniz parkları tarihinde ilk kez büyük beyaz köpekbalıklarının bir arenada olduğu ve büyük beyaz köpekbalıklarının eğitici bir gösteri gerçekleştirebildiği ve konukların fotoğraf için onlarla birlikte suya girebildiği bir gösteri hayal edin. operasyonlar.”

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA