19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AMERİKAN HAVACILIĞINDA "PİLOT EMEKLİLİĞİ TSUNAMİSİ"

Bölgesel Havayolu Birliği başkanı ve CEO'su Faye Malarkey Black, bir Meclis Ulaştırma ve Altyapı alt komitesinde "Pilot sıkıntısı hava hizmetinde bir çöküşe neden oldu" dedi.

Amerikan havacılığında "pilot emekliliği tsunamisi"

20 Nisan 2023 Perşembe 23:00

WASHINGTON DC - Bir endüstri grubu Çarşamba günü Kongre'ye verdiği demeçte, ABD havayolu endüstrisi, ülkedeki pilot eksikliğini daha da artıracak, yolcular için uçuş müsaitliğini sınırlayacak ve ücretler üzerinde yukarı yönlü baskı yaratacak bir "pilot emekliliği tsunamisi" ile vurulmak üzere.

faye-malarkey-black.jpgBölgesel Havayolu Birliği RAA başkanı ve CEO'su Faye Malarkey Black, bir Meclis Ulaştırma ve Altyapı alt komitesi duruşmasında hazırlanan konuşmasında "Pilot sıkıntısı hava hizmetinde bir çöküşe neden oldu" dedi.

Bugün çalışan pilotların yarısından fazlası, önümüzdeki 15 yıl içinde zorunlu emeklilik yaşı olan 65'e ulaşacak ve daha genç pilotlar yaşlananların yerini dolduramıyor.

Black, "ciddi ve devam eden pilot eksikliğinin" ülke çapında olduğunu kaydetti: 42 eyalette şu anda pandemi öncesine göre daha az havayolu hizmeti var, 136 havaalanı hizmetlerinin en az dörtte birini kaybetti ve havayolları daha küçük bölgelerde 11 havaalanına uçuşları tamamen kesti. daha büyük merkezlere bağlanan şehirler.

Bölgesel havayollarına ait 500'den fazla uçak, onları uçuracak yeterli pilot olmadan boşta bekliyor ve uçabilenler geçmişe göre %40'a kadar daha az kullanılıyor.

Çoğu havayolu, bazı taşıyıcılardaki rekor rezervasyonlar karşısında bile, pandemi sırasında yaptıkları hizmet kesintilerini henüz tam olarak geri getirmedi. Sınırlı kapasite ve güçlü talebin bu kombinasyonu, pandemi öncesi seviyelerin önemli ölçüde üzerinde olan ücretlere yol açıyor.

pulot.pngpulot-001.pngBlack'in grubu, American, United (UAL) ve Delta (DAL) gibi daha büyük havayolları için besleyici hizmeti sağlayan bölgesel taşıyıcıları temsil eder. Bu büyük havayolları da pilot kıtlığıyla karşı karşıya, ancak bölgesel havayollarından uzakta pilotlar işe alıyorlar, bu da yolcular ve onlara bağlı şehirler için daha da kötü bir soruna neden oluyor.

Black'e göre büyük havayolları 2022'de 13.000'den fazla pilotu işe aldı ve neredeyse tamamı RAA'nın temsil ettiği küçük havayollarından. Geçen yıl her zamankinden daha fazla pilot lisans kazandı, ancak bu 9.500 yeni pilot, talebe ayak uydurmak için yeterli değildi.

Black, yeni bir pilot için eğitim maliyetinin 80.000 $ olabileceğini ve bir lisans derecesinin maliyeti ile birleştirildiğinde toplam maliyetin 200.000 $'a ulaştığını söyledi. Federal mali yardımın fakir öğrencilere pilot olma şansı vermek için yetersiz olduğunu söyledi.

"Doktorlar ve avukatlar gibi ek profesyonel yeterlilik gerektiren diğer kariyer yollarının aksine, akredite pilot eğitim programları, daha yüksek maliyetleri karşılamak için lisansüstü yardım programları aracılığıyla sağlanan ek kredilere erişemez" dedi.

Black, pilotlara olan talebin artmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Pilot işgücünün %8'den azı 30 yaşın altında ve birçoğu ikinci bir kariyer olarak kokpite giriyor.

Black, hazırladığı sözlerinde, "Bu pilotlar uzun süredir kariyer yoluna çağrıldılar, ancak mali engelleri ancak daha sonraki yaşamlarında kendi birikimlerini ve kredi geçmişlerini oluşturduktan sonra aşabildiler," dedi.

Ancak çoğu ABD hava yolu pilotunu temsil eden sendika, bazı fikirlerin güvenliği tehlikeye atacağını söyleyerek, Kongre'yi pilot eksikliğini gidermek amacıyla değişen pilot nitelikleri ve eğitim standartlarına karşı çağırdı.

Hava Yolu Pilotları Derneği Başkanı Jason Ambrosi havacılıkla ilgili Ev Taşımacılığı alt komitesine "Güvenlik standartlarını zayıflatmanın zamanı değil" dedi.

Bir dizi uçak kazasının ardından getirilen gereklilikler sayesinde, "yolcu ölümleri yüzde 99,8 oranında azaldı" dedi.

Ambrosi, "Bu pilot eğitim çerçevesi ayrıca son on yılda havayollarının ihtiyaç duyduğundan onbinlerce daha fazla pilot üretti."

"ABD, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana yaklaşık 64.000 havayolu taşımacılığı pilotunu onaylarken, havayolları yaklaşık 40.000 pozisyonu doldurmak için işe aldı" diye ekledi.

Büyük şehirleri daha küçük bölgesel havalimanlarına bağlayan havayollarını temsil eden Bölgesel Havayolu Birliği, havayollarının bu niteliklere sahip pilotlar için tek varış noktası olmadığını kaydetti ve emeklilik "tsunamisi" ile daha da kötüleşecek önemli bir pilot sıkıntısı konusunda uyarıda bulundu. RAA şefi Black, iş veya charter uçakları uçuran şirketlerin de işe aldığını söyledi.

Ancak Ambrosi, pilotlara yeterli ücret ve yaşam kalitesi koşulları sağlamadıkları ve pandemi sırasında alınan yönetim kararları nedeniyle havayollarının şu anda yetersiz olduğunu savundu.

"Mevcut işgücü piyasası, daha iyi ücret ve yaşam kalitesi sunanlar için daha az çekici kariyer sunan havayollarından ayrılan havayolları arasında hareket eden pilotlar tarafından karmaşık hale getirildi."

Ayrıca pilot emeklilik yaşını yükseltmeye yönelik argümanları da geri itti.

Zorunlu emeklilik yaşını iki yıl artırarak 67'ye çıkarma önerisinin havayolu programlarında baş ağrısına neden olacağını söyledi. Kıdemli havayolu pilotları sıklıkla uluslararası rotalarda uçarlar, ancak uluslararası kuralların 65 yaş sınırı vardır. o'ya basıldığında

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA