23 Kasım 2024
  • İstanbul5°C
  • Ankara16°C
  • Antalya20°C

AMERİKA’DA BİG CHEFS AÇMAK

Saruhan Tan’ın Big Chefs’te yediği yemek ve markayı İstanbul’a götürme fikrini Gamze Cizreli’ye önermesiyle ortaklık başlıyor

Amerika’da Big Chefs açmak

27 Mart 2014 Perşembe 13:00

İSTANBUL- İstanbul’un içinden geçen tek nehrin kenarında, Boğaz’a, Yalılara komşu olan Big Chefs Anadolu Hisarı tam bir keyif mekanı olmuş... Ankaralı olmanın avantajını her fırsatta dile getirdiğini söyleyen markanın kurucusu Gamze Cizreli “İyi ki bu marka Ankara’da doğmuş. Başarısın altında yatan en önemli nokta bence Ankara’nın disiplini, bakış açısı, çalışkanlığı…” diyor.
Aslen Diyarbakırlı bir ailenin kızı olan, çocukluğundan beri büyük masalarda, çok büyük sofralarda çok güzel yemekler yiyerek özellikle tatillerde adeta festival gibi yemek kültürüyle büyümenin avantajını yiyecek içecek sektöründe yerini alarak kullanmış.
“Biz Anadolu kültürü ile yetişmişiz. Bütün ekibimde öyle... Anadolu kültürü nedir, misafirperverdir. Anadolu kültüründe yedirmek içirmek çok vardır. Anadolu kültüründe hani biri evinize geldiğinde coşkuyla karşılarsınız, coşkuyla uğurlarsınız. Cömertsinizdir. Anadolu kültürü evinde dolabında ne var ne yok açar, biri geldiğinde peyniri, zeytini, ekmeği ne varsa çıkartır. Ekibime hep diyorum ki; Evet İstanbuldayız, çok hızlı yaşayan çok hızlı büyüyen bir metropoldeyiz ama Anadolu kültürünü unutmayım.”

Hayatındaki dönüm noktalarını işe şöyle sıralıyor...
Birinci dönüm noktası 2007’de Big Chefs’i kurmam, 2009’da da Saruhan Bey (Tan) ile tanışmam oldu. YKM’nin ortaklarından Saruhan Tan’ın YKM için Ankara’ya gelmesi, Çayyolu’ndaki Big Chefs’te yediği yemek, markayı İstanbul’a götürme fikrini Gamze Cizreli’ye önermesiyle ortaklık başlıyor.
İkinci dönüm noktası, İstanbul’da doğru lokasyonda; Etiler’de açtıkları Big Chefs... Burayı sonra Tarabya’daki şube izliyor. Deniz kıyısı uğurlu geliyor ve Anadolu Hisarı işte böyle doğuyor!
Yeni dönüm noktası olacak mı diye sorduğumda ise “Dubai” yanıtını alıyorum.
 

S.B: Nasıl oldu Anadolu Hisarı?
G.C: Beykoz’da oturuyorum. Ne zaman arkadaşlarımla bu tarafta buluşmak istesem, gördüm ki güzel, keyifli balıkçılar dışında sabah kahvaltısı yada ara saatlerde bizim tip bir kafe, brasserie konseptinde hiçbir yer yoktu. Yani nerde buluşalım diyince herkes mecburen karşıya geçiyordu. Anadolu Hisarı böyle doğdu... 7 Aralık’ta doğum günümde açtık.
 

S.B: Burası gerçekten çok keyifli olmuş... Karşıdan buraya keyif için gelinir...
G.C: Evet... Burası Göksu ve Boğaz’ın birleştiği yer. Göksu İstanbul tarihine çok tanıklık eden bir nehirimiz. İstanbul’un içinden geçen tek nehir.

S.B: Burası daha önce neymiş?
G.C: Yaka Restoranmış çok eskiden fakat beyefendi vefat ettikten sonra çocukları restorancılığa devam etmemişler. Çok hoş iki kardeş..! Biz çok severek burdayız markamızın buraya çok yakıştığını düşünüyoruz. Ruhu olan bir yer oldu gündüzü ayrı gecesi ayrı. Çok keyifli yani gece köprünün ışıl ışıl hali gündüz ayrı. Güneşli havalarda martılarla hep birlikte burada oturuyoruz. Yağmurlu havalarda biraz daha romantik depresif oluyor. Evim de yakın olduğu için her sabah burdayım. Gün buradan başlıyor. Buradan başlıyor, buradan bitiyor.

S.B: Kaça kadar açık?
G.C: Diğer Big Chefs’ler gibi haftaiçi 12, haftasonları 1’lere 2’lere kadar devam ediyor. Sabah ise 8’de açıyoruz.

S.B: Müşteri kitleniz nasıl?
G.C:Burada boğazın bu yakasında tek olmasından dolayı, yalılarda yaşayanlarda geliyor, normal bizim her zamanki müşterimiz bütün gün yaşayan gençlerde geliyor. Aslında çok farklı bir sentez var burada. Çok yüklü bir ihtiyaçmış.

S.B: Boğaz hattında olmak menüye farklılıklar getirdi mi?
G.C: Menülerimiz 6 ayda bir değişiyor. Mevsimine yönelik sebze ve meyvelerle hazırlıyoruz menülerimizi... Kahvaltı çeşitlerimizde ise alternatif çok... Burada ve Tarabya’da diğer Big Chefs’lerden farklı olarak deniz mahsülleri ağırlıklı yeni bir menü kullanmaya başlayacağız.

S.B: İskelenize karşıdan tekneyle servis olacak değil mi?
G.C: Evet, Mart ayı itibari ile Emrigan ve Bebek’ten günde 3 defa olmak üzere ücretsiz tekneyle misafirlerimize servis yapmayı planlıyoruz. Ancak talebe göre servis sayısını artırabiliriz tabii...

S.B: Big Chefs Studyo’lar ile Big Chefs’lerin nasıl bir farklılığı var?
G.C: Stüdyo Etiler ve Ankara’da Bilkentte var. Diğer Big Chefs’lerden farkı günlük, haftalık değişen yemeklerimizin olması. Stüdyo’lar kendimizi denediğimiz bir mutfak. Ama iki tane ile kalacak. Big Chefs’i büyüteceğiz. Bundan sonra ağırlımızı yurtdışına vereceğiz. Dubai’den başka Azerbaycan Bakü ile görüşüyoruz. Moskova çok inandığımız bir bölge. Bu gibi bölgelere bakıyoruz.
Biraz Orta doğuda stratejimizi geliştirdikten sonra Amerika tabiki.

SB: Hayalinizde ne var?
G.C: Amerika’da Big Chefs açmak... Tüm bunlardan sonra ise Butik Otelcilik işine girmek var. Otel işini çok seviyorum. Yeme-içme işini iyi bilen insanların başarılı olmama şansı yok, çünkü günün sonunda hizmet. İstanbul, Bodrum ve Alaçatı ilk planlarım arasında...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA