04 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

ALTIN KOZA ÖDÜLÜ HEMME’NİN ÖLDÜĞÜ GÜNLERDEN BİRİ'NE VERİLDİ!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 31. Kez gerçekleştirilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Altın Koza ödülü Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri'ne verildi!

28 Eylül 2024 Cumartesi 15:00

ADANA- Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 31. Kez gerçekleştirilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleşti. Festival Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenirken ödüller sahiplerine verildi.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında En İyi Film Ödülü Murat Fıratoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmine verildi. "Ölü Mevsim", filmi ise En İyi Senaryo ödülü de dahil edilmek üzere 5 ayrı ödülle taçlandırıldı.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Özlem Gürses'in sunuculuğuyla gerçekleşti. Etkinlik başlangıcında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşma gerçekleştirdi. Zeydan Karalar festivali 31.kez yapmanın heyecanını yaşadığını belirterek "Altın Koza Film Festivali'nin 31'incisini yapmış olmanın onurunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Altın Koza'nın bir marka olmasına katkı sağlıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Karalar, "Bir şeyi yapmak önemli ama onu devam ettirebilmek, istikrar daha önemli. Eğer siz her yıl kaliteyi yükseltmezseniz o süreklilik olmaz. Her yıl daha iyi bir Altın Koza yapmak bizim görevimiz. Tüm jürimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Zeydan Karalar Narin cinayeti ve Filistin'de, Lübnan'da sivillere yönelik saldırıla hakkında da açıklama yaptı. Karalar şunları kaydetti:

"Bu yıl afişimizde kırmızı balonlu çocuğun olduğu filmden etkilendik. Narin'imiz, balonlarla oynayacağı anda yanımızdan aldılar. Biz böyle bir ülke değildik. Hem dünyada hem ülkemizde şiddet sarmalı devam ediyor. Bu nedenle sloganımız 'şiddete son' oldu. Filistin'de, Lübnan'da siviller, kadınlar, çocuklar öldürülmesin. Bu işin başlangıcını ve devamını sağlayan şeylerden sonra savaşlar başladı. Bunun altından da enerji savaşları çıkacak. İşte bu yüzden vahşete sanata karşı daha çok sanat diyoruz. Bu vahşi kapitalizm insanı yaşamaz hale getirecek. O yüzden sinema diyoruz, sanat diyoruz. Yaşamı zorlaştıran bu yönetimin panzehirinin sanat olacağını düşünüyoruz. Bütün dünyanın ortak dili sinemadır, sanattır. Sinema barıştır, kardeşliktir. Yaşasın sinema, yaşasın Altın Koza, yaşasın Adana."

En İyi Yönetmen Ödülü "Hiçbir Şey Yerinde Değil" filminin yönetmeni Burak Çevik’e verildi. Çevik, "Zor oldu, teşekkür ederim jüriye ve tüm ekibe. Bilmiyorum üzerimizden bir yük mü aldınız, başka bir yük mü yüklediniz ama bunu zaman gösterecek. Hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Güney Özel Ödülü Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan tarafından verildi. Ödül içi sahneye gelen Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan şu ifadeleri kaydetti:

"Benden biraz daha uzun konuşmam istendi. Utanıyorum uzun konuşmaktan biraz. Ama diğer sinemacılar da kısa konuşunca benim uzun konuşmam gerekti. 15 yıl önce de Yılmaz Güney Ödülü vermiştim, o zaman da bunu söylemiştim. Ben Adana’da bir Yılmaz Güney müzesi olmamasına şaşırıyorum. Adana kebap çok güzel, lokantalar çok güzel ama kültür de yaratmak gerekiyor. Yılmaz Güney benim çok sevdiğim, sinemasından çok şey etkilendiğim biri. Sadece beni değil dünya sinemasında da çok fazla kişiyi etkilemiş. Eksileri, artıları, yanlışları, doğruları ve tuhaf kişiliğinden de çok şey öğrenmiş biriyim. Ödül verirken herkes kendi görüşünde ısrar etti. Jüri oy birliğiyle karar verdi. Bu jüri belki bir hafta sonra toplansa sonuçlar değişebilir, bunu da bir kanun gibi değil biraz da oyun gibi görmek lazım. Biz bu ödülü yine çok sevdiğimiz bir filme verdik. Ülkece, geçtiğimiz yıllarda çok tuhaf bir gece yaşadık ve bir sinemacı bu tuhaf geceyi almış ve çok güzel bir fikirle film yapmış. Biz yavaş yavaş sahneden çekiliyoruz. Artık geriden de gelenler de çok iyi sinemacılar. Bu da öyle bir ilk film."

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödül alan filmler ve isimler şunlar:

En iyi film ödülü

Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri / Murat Fıratoğlu

En iyi yönetmen ödülü

Hiçbir Şey Yerinde Değil / Burak Çevik

En iyi erkek oyuncu ödülü

Erdem Şenocak / Ölü Mevsim
Ahmet Rıfat Şungar / Gecenin Kıyısı

En iyi kadın oyuncu ödülü

Funda Eryiğit / Ölü Mevsim
Ece Yaşar / Ölü Mevsim

En iyi senaryo ödülü
Selen Örcan, Doğuş Algün / Ölü Mevsim
Erkan Tahhuşoğlu / Döngü

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü
Serkan Ercan / Ölü Mevsim

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü
Nesrin Uçarlar / Ölü Mevsim

En iyi kurgu ödülü
Rainer Nigrelli / Gecenin Kıyısı

En iyi sanat yönetmeni ödülü
Erim Gayretli / Hiçbir Şey Yerinde Değil

En iyi görüntü yönetmeni ödülü
Peter Zeitlinger / Yeni Şafak Solarken

Siyad Cüneyt Cebenoyan en iyi film ödülü

Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri / Murat Fıratoğlu

Film Yönetmenleri derneği en iyi film ödülü
Hakkı / Hikmet Kerem Özcan
Döngü / Erkan Tahhuşoğlu

Umut veren erkek oyuncu
Ömer Akalın / Hêvî (Umut)

Türkan Şoray umut veren kadın oyuncu
Tuana Almacı/ Hakkı

En iyi müzik ödülü
Son of Philip / Yeni Şafak Solarken

Adana izleyici ödülü
Hakkı / Hikmet Kerem Özcan

Kadir Beycioğlu Jüri özel ödülü
Hiçbir Şey Yerinde Değil / Burak Çevik

Yılmaz Güney özel ödülü
Gecenin Kıyısı / Türker Süer

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA