16 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C
  • Antalya25°C

ALMAN TURİSTLER GELDİ; ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

2020 yılında Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 85 oranında kaybeden otelci ve turizm esnafı 19 aydır ekonomik olarak çok zor günler geçiriyor.

Alman turistler geldi; esnafın yüzü güldü

18 Eylül 2021 Cumartesi 14:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
300 bin yatak kapasiteli Antalya Manavgat-Side turizm destinasyonunda Alman ve Avrupalı  turistlerin tatile gelmeye başlaması turizmci esnafını sevindirdi. Yeni tip Corona Virüsü( Covid 19) Korunma tedbirleri kapsamında Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün 'pandemi'' ilan etmesi ile tatil amaçlı ülkeler arası seyahat kısıtlaması nedeni ile 2020 yılında Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 85 oranında kaybeden otelci ve turizm esnafı 19 aydır ekonomik olarak çok zor günler geçiriyor.

alman-turistler.jpgManavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Karona kısıtlamalarında Alman ve Avrupalı turist kaybının ilçe turizmi ekonomisine maliyetinin çok yüksek olduğunu kaydetti. Manavgat'ın turistik pazarlarında sergi açan bin 650 seyyar pazarcı esnafının olduğunu söyledi. Manavgat turizm destinasyonunun  40 yıldır Alman ve Avrupalı turist ağırlama geleneğinin bulunduğunu belirten Sami Dursun Doğan, ''Pandemi öncesi bu dönemde havaların serinlemesine bağlı emekli, yaşlı Alman ve Avrupalı turistler gelirdi; tatile. Bu sene ise çok karışık turist geldi; bunların başında Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları yine ''Evladı Fatihan '' olarak bilinen ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk asıllı turistler geldi ve gelmeye de başladı. Antalya müdavimi Almanlarda geliyor; İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarması sonra başta Ege Bölgesi ile Antalya'nın belirli destinasyonlarında İngiliz turistleri önümüzdeki otellerde ve turistik pazarlarda göreceğimize inanıyorum. Alman turistlerin gelmeye başlaması esnafımızın yüzünü güldürdü. Alman turistlerin diğer milletlere göre turistik pazarlarda alışveriş yapma ihtimali 7 kat daha fazla.'' dedi.  

alman-turistler-002.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA