19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

ALMAN ENGELLİ TATİLE GELİYOR, BİZDE EVDEN ÇIKAMIYOR

Almanya'dan Down Sendromlu bir çocuğun ailesi ile 2500-300 kilometreden uçak ile Antalya'ya tatile geliyor. Bizde aileler çocukların ayıplanacağı endişesi ile sokağa çıkaramıyor.

Alman engelli tatile geliyor, bizde evden çıkamıyor

26 Nisan 2023 Çarşamba 02:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Özel Özlem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Engelliler Okulu Fizyoterapisti Hüseyin Acar Almanya'dan Down Sendromlu bir çocuğun ailesi ile 2500-300 kilometreden uçak ile Antalya'ya tatile geldiğini belirterek “Bizde ise engelli biri evden dışarı çıkmada zorluk çekiyor. Bir Alman Down sendromlu çocuk gelebiliyorsa, bizim engelimiz tatil için başka bir ülkeye niye gelmesin? Bizde ise aileler engelli çocuklarının ayıplanabileceği endişesi ile evden bile dışarı çıkarmıyorlar. ''

almanya,-down-sendromlu,-engelli.jpgalmanya,-down-sendromlu,-engelli-001.jpgACIMAYIN, SEVGİ GÖSTERİN
Türkiye’de engellilere bakış açısının değişmesi ve onların halk arasında normal bir şekilde yaşamaları gerektiğini belirten Manavgat Özel Özlem Fizik Tedavi ve Engelliler Okulu Müdürü Çağrı Pardı, ''Halkın engellilere acıyarak bakması üzüntü vericidir. Her sağlıklı bireyin her özel öğrenci ya da engelli yetişkine vereceği en güzel hediye sevgidir. Engellilerin topluma uyum sağlayarak kendi ayakları üzerinde durmalarında en büyük etken onlara sevgi göstermektir” dedi.
almanya,-down-sendromlu,-engelli-002.jpg

ENGELLI SADECE TEKERLEKLI SANDALYEDE DEĞILDIR
Özel Özlem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Engelliler Okulu Fizyoterapisti Hüseyin Acar toplumun engellilere bakış açısını değiştirmesi gerektiğini belirterek, engelli bireylerin sosyalleşmesi için halkın içinde normal insan gibi yaşamalarının çarpık anlayış nedeniyle çok zor olduğunu belirtti.
Hüseyin Acar şunları anlattı: “Maalesef halkımızın engellilere bakış açısı hiç iç açıcı değildir. Bazen dilenci muamelesi görüyorlar. Bir engelli otobüse bindiğinde engelli kartını gösterdiğinde engelli olduğundan şüphe duyma gibi küstahlık bile yapılıyor. Engelli sadece tekerlekli sandalye ile gezen değildir. Bunu herkesin anlamalı ve bunun bilincinde olmalıdır.”

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA