16 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C
  • Antalya25°C

ALKOÇLAR'IN İFLASINA KARAR VERİLDİ

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu bünyesinde 1.400 yatak kapasiteli 3 otelin olduğu Alkoçlar Otelcilik ve konkordato talebinde bulunmuştu.

Alkoçlar'ın iflasına karar verildi

27 Haziran 2022 Pazartesi 15:36

İSTANBUL- İflasını önlemek için konkordatoya giden Alkoçlar Grubu hakkında iflas kararı verildi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu bünyesinde 1.400 yatak kapasiteli 3 otelin olduğu Alkoçlar Otelcilik ve konkordato talebinde bulunmuştu.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflas kararı vermişti. İstinaf Mahkemesi bu kararı kaldırdı. Dosyaya yeninden bakan Ticaret Mahkemesi kararında direndi. Mahkeme şirketin iflasına karar verdi. 23 Milyon Lira sermayeli şirketin tasfiye sürecine geçildi.

Konkordato işe yaramadı 

Konkordato süreci devam ederken, Bodrum ve Alaçatı’daki otel kapatıldı.  Bu arada konkordato raporu dosyaya girdi. Rapor, şirketin teknik olarak iflasta olduğunu ortaya koydu.

Dosyaya bakan mahkeme 60 Milyon Lira'yı aşkın borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi. 17 Eylül 2020’de verilen bu karara itiraz edildi. Dosya bu kez İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’nin önüne geldi. Daire 30 Haziran 2021’de, yerel mahkemenin verdiği kararı kaldırdı.

İkinci kez iflas kararı

Kaldırma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin önüne geldi. Mahkeme, daha önce verdiği kararda direndi. Mahkeme geçen 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. Halk TV'den Dinçer Gökçe imzalı habere göre, 70 yılı aşkın bir geçmişi olan Alkoçlar’ın iflas kararı tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğüne gönderildi.

Unvan değişti sonuç değişmedi

Öte yandan, yargılama devam ederken şirketin unvanın ise değiştirildiği anlaşıldı. Alkoçlar Otelcilik unvanı yerine Amaç Otelcilik AŞ unvanı kullanıldı.

'Veda' mesajı yayınladı

Ender Alkoçlar imzası ile Alkoçlar'ın web sitesinde ise yayınlanan mesajda "...Senelerce bize destek olan başta mesai arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, seyahat acentelerine ve bizleri tercih eden tüm yerli ve yabancı misafirlerimize şükranlarımızı sunarız” denildi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA