19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ALİTALİA'YA 1 YILDA 900 MİLYON EURO MALİ YARDIM

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında iflas başvurusunda bulunan Alitalia'ya İtalyan hükümetinin 900 milyon kredi sağladığı bildirildi.

Alitalia'ya 1 yılda 900 milyon euro mali yardım

06 Mayıs 2018 Pazar 11:00

ROMA- Satışı gündemde olan ve bugüne kadar hükümetin mali yardımlarıyla operasyonlarını sürdürebilen İtalya’nın milli havayoluna ciddi bir talip çıkmadı. Öte yandan Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun, hükümetin havayoluna verdiği kredileri incelemeye aldığı bildirildi. 

İtalyan hükümetin Alitalia’nın satışı için ihale tarihini Ekim 2018’e kadar uzattı. Alitalia, ana hissedar Etihad Airways'in şirkete artık nakit para yardımı yapmayacağını açıklamasından sonra geçtiğimiz yıl Mayıs ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. O tarihten bu yana İtalyan hükümetinin havayoluna 900 milyon kredi sağladığı kaydedildi. AB Komisyonu şu anda bu kredinin AB hukukuyla uyumlu olup olmadığını inceliyor.

alitalia-001.jpgİtalya’da seçimler iki ay önce yapılmasına rağmen hala hükümet kurulamadı. Alitalia’nın satışının Ekim ayına ertelenmesinde bu sürece yeni hükümetin karar vermesi talebi etkili oldu. Alitalia satışa çıktığında aralarında Lufthansa’nın da olduğu birçok şirket talip olmuştu. Ancak Alman havayolu da artık Alitalia ile ilgilenmediğini açıkladı. 

Easyjet, Macaristan merkezli ucuz havayolu Wizz Air, Air France-KLM şirketin diğer taliplileri arasındaydı. 

Kaynak: www.kokpit.aero

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA