20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

ALİBABA, HANGZHOU’DA ‘YAPAY ZEKÂ OTELİ’ FLY ZOO’YU AÇTI

Alibaba Group, Hangzhou şehrinde ‘yapay zekâ’ ile donatılmış, "Flyzoo Hotel" olarak da bilinen ilk "gelecekteki otelini" açtı.

Alibaba, Hangzhou’da ‘yapay zekâ oteli’ Fly Zoo’yu açtı

25 Aralık 2018 Salı 12:00

HANGZHOU - Çin'in e-ticaret devi Alibaba Group, Zhejiang eyaleti, Hangzhou şehrinde ‘yapay zekâ’ ile donatılmış, "Flyzoo Hotel" olarak da bilinen ilk "gelecekteki otelini" açtı.

En son teknolojiyle donatılmış otel, birçok fütüristik özelliğin etkin olduğu bir otelde konaklama imkanı sunuyor. Konuklar, hiç kimseyle konuşmadan otele girebiliyor. Doğrudan odalarına yürüyebiliyorlar ve girişte zaman kazanmak için kapılar yüzlerini tarayarak açılıyor.
 

flyzoo-hote.jpeg

ROBOTLAR HİZMET VERİYOR
Robotlar otelin her yerinde bulunuyor. Otelde check-in ve check-out işlemleri de yine uygulama üzerinden gerçekleşiyor Kayıtlı sesli mesajlar vererek misafirlerine rehberlik ediyor ve kaldıkları süre boyunca onlara eşlik ediyorlar. Konuklar ayrıca iç ortam sıcaklıklarını, aydınlatma yoğunluğunu ve ev aletlerini sesleriyle kontrol edebiliyor. Flyzoo Hotel'de, konuklar için daha iyi bir yaşam deneyimi yaratacak 7 tematik oda yer alıyor.

flyzoo-hotel,-001.jpg

flyzoo-hotel,-001.jpeg

flyzoo-hote-001.jpeg

ALIBABA’NIN SESLI ASISTANI
Çinli E-ticaret devi Alibaba Group’un Doğu Çin'in Zhejiang eyaletinde açtıı "gelecekteki otel" olarak tanıttığı Fly Zoo Hotel özel teknolojiyle donatıldı. Artificial Intelligence (AI) denilen Yapay Zeka yönetim sistemi, Alibaba’nın sesli asistanı Tmall Genie ile uyumlu bulunuyor. Sistem, yiyecek satın alma dahil olmak üzere konuklardan emir alıyor. Otelde otonom robotlar aracılığıyla ise yeme-içme hizmetleri sunuluyor.

flyzoo-hotel,-002.jpg
flyzoo-hotel,.png

flyzoo-hote.jpg

Flyzoo Hotel'in CEO'su Wang Qun, “Oteller için akıllı beyinler yaratmak istiyoruz. Gelecekte, daha akıllı ve daha otomatik hale getirmeye ve tüketiciler için daha özelleştirilmiş deneyimler oluşturmaya devam edeceğiz Yeni AI sistemi, işgücünün yarısından fazlasını azaltarak, otelin yönetim verimliliğini artırmaya yardımcı olacak” dedi.
 

Kaynak: China Daily News
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA