25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

ALİ BİLİR’DEN TÜRSAB BAŞKANINA: TOPLANTI SİZİ KURTARAMAYACAK

Ali Bilir, meslektaşlarını TÜRSAB’a sahip çıkmaya çağırdı. Öte yandan whatsapp üzerinden Başaran Ulusoy fotoğraflı yasa hakkında eleştiriler ve TÜRSAB’ta Maliye Bakanlığı incelemesi iddialar yayılmaya başladı

Ali Bilir’den TÜRSAB başkanına: Toplantı sizi kurtaramayacak

13 Kasım 2023 Pazartesi 15:00

İSTANBUL- Geçmiş dönemde TÜRSAB Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı yapan ve geçen dönem TÜRSAB başkan adayı olan Ali Bilir, Youtube hesabından yaptığı açıklamada 1618 sayılı yasa taslağı için “Meslektaşlarımız davanıza sahip çıkın” diye çağrıda bulundu. Ali Bilir, TÜRSAB tarafından hazırlanan 1618 Sayılı Yasa Tasarısı için TÜRSAB başkanına “Atı alan Üsküdar’ı geçti. Treni kaçırdınız. Toplantınız bile sizi kurtaramayacak” dedi.

ali-bilir,-tursab-.jpg

WHATSAPP’TAN GÖNDERİLEN YAZI
Öte yandan Ali Bilir’in açıklamasından önce Whatsapp üzerine Başaran Ulusoy’un fötr şapkalı fotoğrafı konulan 1618 Sayısı Yasa üzerine ve TÜRSAB Başkanı hakkında iddiaların yer aldığı bir eleştiri yazısı geldi. Ekinde ise Cemal Kızıltan ile Cem Polatoğlu’nu yaptığı “Dilin Kemiği Yok” adlı programının youtube kaydı bulunuyor

TÜRSAB’TA MALİYE BAKANLIĞI İNCELEMESİ İDDİASI
Ayrıca TÜRSAB’ta ‘Son Dakika’ denilerek, TÜRSAB’ta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TÜRSAB ve tüm şirketlerine vergi ve usulsüzlük incelemesi başlatıldığı bilgisi geldiği iddia edildi. Yazıda incelemeye giren TÜRSAB Şirketlerinin adı ise şöyle verildi. ( Türsab İktisadi İşletmesi -Fuarcılık A.Ş. - Türsab Ltd Şti- Türsab Rota - Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd. - UKTAŞ AŞ - KOMER AŞ - Tursav İktisadi İşletmesi - Türsab Lisesi - Kültür Ltd. - Seyahat Kart Paz. A.Ş- Seyahat Meslek A.Ş)


ALİ BİLİR’İN AÇIKLAMASI

Ali Bilir görev aldığı dönemde hazırlanan taslağın üyelere açıklanması için ısrarcı olduğunu hatırlatarak “Gizlenen nedir?” diye sordu.
Ali Bilir, TÜRSAB’ta yapılan 1618 Sayılı Yasa toplantısının görüş alma değil, ‘dostlar alışverişte görsün’ toplantısı olduğunu ve yarına bir gün yasa çıkınca “Biz size sormadık mı?“ diye yapıldığını belirterek “Maalesef salona gelen arkadaşlar dolgu malzemesidir. Toplantıda Başkan konuşacak, bir kaç kişi planlandığı gibi konuşmaya katılacak. Anlaşmalı bir toplantı olacaktır.
Yasa taslağının üyelerle paylaşılması gerekirdi. Kaçırılan gizlenen şey nediir. Toplantı neden TÜRSAB TV’de yayınlanmadı. Saklanan nedir? Bu dakikadan sonra yasa açıklanması bile bir şeyi değiştirmeyecektir. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Treni kaçırdınız. Bu toplantı sizi kurtarmayacak. En azından bir defa doğru bir şey yapın da görelim. Süreyi ona buna sataşarak geçirdiniz.”

ali-bilir,-tursab--001.jpg

WHATSAPP’TA DOLAŞAN TÜRSAB HAKKINDAKİ İDDİALAR

Whatsapp’tar TÜRSAB’ın yasa kaslağı ve TÜRSAB Başkanı hakkında iddiaların Başaran Ulusoy’un fötr şapkalı fotoğrafı konularak yer aldığı yazı şöyle:

Herkese iyi günler dostlar. Biz yine buradayız…!!!

Bugün siz değerli dostlara emektarlara çok iyi olmayan haberler vermek istiyoruz!

TÜRSAB’DAN 50 yıllık emektardan bahsediyoruz. Yıllardır Firuz Bağlıkaya yasa , yasa , yasa diyerek tüm seçim politikasını bu minvalde götürdü. Yıllarca ucundan gösterdi yıllarca kapalı kapılar ardında yapılan gizli yasa taslağını sizlerle paylaşıyoruz.

ETKISIZIM VE ÇARESIZIM DIYEMEDI.

Hep ya yasa dedi ya bakan dedi şimdi sizlere kendi yorumlarımıza da katarak bu meşhur yasa taslağını paylaşıyoruz.Şaşkınlıkla olacakları izliyoruz.Bodrum’a gidenler iyi bilir dostlar Halikarnas Balıkçısının bir sözü var buraya geldiğin zaman bir daha dönmek istemeyeceksin diye işte bizim TÜRSAB’A gelenlerde aynı hissiyatla yaşıyor.

Şimdi lafı çok uzatmadan konulara gelelim.

YASA TASLAĞıNı AÇıP OKUYABILIRSINIZ.

Biz sadece kendi yorumumuzu kattık.Ama bu yasa 1618 sayılı yasa dedikleri övündükleri yasaysa biz hayal kırıklığına uğradık , incindik ,kandırıldık.Elini üyelerin cebine atmaktan başka hiç bir işe yaramayan bir yasa çalışması olmuş.

Ayrıca TÜRSAB yıllardır. yapması gereken birlik olmayı ,beraber olmayı , tek vücut olmayı ne yazık ki iş işten geçince anlamaya başladı o sebeb ki Londra fuarında gerekli gereksiz herkes vardı.

Hadi şimdi lafı uzatmadan yasa taslağını sizle paylaşıp ufak yorumlar katalım diyorum..

Haberler verelim ; TÜRSAB yeni yasa taslağıyla alakalı bir toplantı yapmaya karar verdi 11 Kasım cumartesi günü genel merkezde yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.

Not: Tüm BTK yönetim kurulu üyeleri gelecektir.Asil olmazsa yedekler gelecektir deniliyor.

TÜRSAB TİCARET VE GELİR KANUNU !!

Sayın bakan daha öncede yasa ile ilgili farklı oluşumlar ve platformlar ile görüşme yaptığında birliğin gönderdiği yasada aşırı derecede kuruma yetkilerin verildiğini ve TÜRSAB’ın güç zehirlenmesine gireceğini söylemişti.1618 sayılı yasa taslağında da bu maddeler mevcut.

TÜRSAB yönetim kurulu üyesi olmak istiyorsanız 5 yıllık seyahat acente yöneticisi olmanız gerekiyor.Başkanlık için ise 10 yıllık bir süre gerekiyor

İkinci bölümde kuruluş talebi birliğe başvuru ile başlar diyor.Yani bakanlık ortadan çıkartılmış.TÜRSAB isterse belge verir istemezse belge vermez tamamen tüm yetkiler TÜRSAB’da toplanıyor.

TÜRSAB markanızı kullanmanıza izin vermeyecek.Yani adalar turizm limited şirketinin ismi yine tüm satış ve pazarlama kanallarından o isimle yapılacak ama bir çok şirket pazarlama alanlarında marka patentini farklı isimlerle yapabiliyor.

TÜRSAB diyor ki önce vatandaş bana gelecek sonra devlete gidecek

İkinci bölüm madde 7

Tüm işlemler tekrardan TÜRSAB’a bırakılıyor.Sicil kayıt vs tüm yapılacak işlerde bakanlık yok sadece paylaşım var.

TÜRSAB size isterse belge verecek istemezse vermeyecek mesela ikinci şube veya firmanızı kuracaksanız eğer yönetimle aranız iyi değilse o zaman yönetimin başkanın keyfine kalacak iş..

Tür operatörü yetki belgesi…

İhtisas belgeniz varsa tur operatörlüğü yapmak için yine türsabdan bir belge almak zorundasınız.Bakın bombaya geliyoruz bu yetki belgesi bir önceki yılın cirosunun %20 oranında teminat limitli sorumluluk sigortası yaptırmak zorunda..

Firuz Bağlıkaya bu yasayı hazırlarken üyelerin menfaatine dediği aslında kendi menfaatineymiş

Neden mi açıklayalım..

Firuz Bağlıkaya bu yasa dönemi öncesi sigorta şirketi satın aldı.Daha sonra bakanlık bu yasayı çıkartmayınca şirketi sattı.Yani buradaki amaç değerli dostlar siz üyeleri istediği yere yönlendirip sigortasını kendi şirketinden mi yapmaktı başka bi açıklaması yok..

Transfer faaliyeti yaparken birlik tarafından verilmiş belge olmadan transfer elemanı bulundurulmayacak.

Sigorta işine geliyoruz tekrardan acente birlik üyesi olmadan önce özel şartları içeren sigorta poliçesi yapmak zorunda bu olmadan acente olamıyorsunuz.Mesleki sigorta birlik kayıt ücretinin %10’u oranında teminatlı olarak düzenlenir.

Madde 26

Tüketici seyahat acentasından aldığı ürünü beğenmemesi durumunda haklı olursa sizlerin ödediği sigortadan karşılanacak.Karar yeri yine TÜRSAB oluyor.Devletin hiç bi kurumu ortada yok..Madde 26’ya bakın hep sigorta hep sigorta başka hiç birşey yok..

Madde 30

Seçimler 4 yıla çıkarılıyor..

Madde 32

Üyenin acente sıfatıyla bağdaşmayacak nitelikte huzuru ve çalışma düzenini bozucu hareketler yapması halinde yıllık aidatın en az 20 katına kadar para cezası verilebiliyor.Tüm yetkiler yine TÜRSAB’da toplanıyor !!!

Madde 38

Tüketici ile mesafeli sözleşme yapılan seyahat acentası internet sitesi için TÜRSAB’a birlik ücretinin yarısı ödenir.Yine TÜRSAB üyelerden para topluyor.

Madde 38-3

Sizlerin emek verip uğraştığı o acentanızı devretmek istiyorsanız o yıl olan kayıt ücretinin %25’ TÜRSAB’a ödenir.Üye sektörü bırakmak istese bile Türsab üyeyi bırakmıyor…

Madde 38-5

Üyelerin yararlanması için birlik tarafından sunulan hizmetler içinde hizmet bedelini TÜRSAB’a ödeyeceksiniz.

Şimdi size bir özet geçelim bu kanun yıllardır size kanun kanun diye yutturulan o meşhur kanun….

Yazık yazık yazık elimizi üyenin cebinden çıkartacam diyip meğerse ne var ne yok almışsınız.Binlerce insanı kandırdınız ey baş avukat efendi bu yasayı hazırlarken hiç vicdanın sızlamadı mı ? Firuz efendinin sigorta şirketi dışında başka birşey gördünüz mü biz göremedik alın tüm turizm camiası alın okuyun görün yıllardır bu adamın sizi bizi nasıl kandırdığını görün..

Yazıklar olsun övündüğünüz bu yasayı alın….

Sevgili yönetim kurulu arkadaşlar bakın bugün varsınız yarın yoksunuz bizler Başaran Ulusoy dönemini unutmadık.Burada o kadar değerli insanlar var ki bu kuruma birliğine sadık o kadar çok insanlar var ki şimdiki nesil bilmez teleks zamanları aklımıza gelir herşey o zaman disiplin gerektirirdi , iş ahlakı gerektirirdi.1972 yılında çıkarılan yasa artık miadını doldurmuştur.Ama yıllarca sizlerin hakkını savunuyorum diye bizleri kandıran Firuz Bağlıkaya’ya bir çift laf söylemeden geçemeyeceğim.

Eğer gram vicdanınız varsa Sayın Firuz Ballıkaya bu camiadan özür dile arkadaş senin kavgaların yüzünden birlik elden gidiyor.Üyeleri mahkemeye vermeler , basın üzerinden üyelere saldırmalar bırak artık bu işleri artık çünkü sana güvendik çok saf ve temiz kalpli insanlarmışız bizi kandırdın sana hakkımızı helal etmiyoruz.

Peruk Düştü Kel Göründü !!!

Firuz Bağlıkaya yasasının takdiri sizlerindir.Firuz Bağlıkaya dönemi bizim için ve tüm camia için bugün itibariyle sona ermiştir.Sayın bağlıkaya direnmek size değil bize daha çok zarar verir.Emekliliğin tadını çıkart.

DİLİN KEMİĞİ YOK PROGRAMI LİNKİ EKLENDİ


https://chat.whatsapp.com/D2Bi0d6wycfK1G9Io0XA2A


TÜRSAB SON DAKİKA

- Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TÜRSAB ve tüm şirketlerine vergi ve usulsüzlük incelemesi başlatıldığı bilgisi geldi.

-Kamu denetmencileride yaklaşık 15 gündür TÜRSAB’ın içinde incelemeler yapıyorlar.

Olayın nerelere geleceği konusunda kimse hiç birşey bilmiyor.Çok farklı dedikodular söylentiler var ne yazık ki seçim öncesi kurumu siyasete alet edip getirdiği durumun bedelini ne tüm camia şu anda ödüyor.Birşey yapayım dedin kendinide camiayıda bitirdin yaptıkların için teşekkür ederiz

İncelemeye Giren Şirketler ; ( Türsab İktisadi İşletmesi -Fuarcılık A.Ş. - Türsab Ltd Şti- Türsab Rota - Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd. - UKTAŞ AŞ - KOMER AŞ - Tursav İktisadi İşletmesi - Türsab Lisesi - Kültür Ltd. - Seyahat Kart Paz. A.Ş- Seyahat Meslek A.Ş)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA