19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

ALARKO HOLDİNG, HAVACILIK ŞİRKETİ KURMAYA HAZIRLANIYOR

Alarko Holding, havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurma kararı alındığını açıkladı

Alarko Holding, havacılık şirketi kurmaya hazırlanıyor

19 Eylül 2023 Salı 11:00

İSTANBUL- Alarko Holding, havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurma kararı alındığını açıkladı

Alarko Holding otuz milyon TL sermaye ile havacılık şirketi kurulmasına karar verdiğini açıkladı. 
Kurulacak şirket, özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması ve bununla ilgili prototiplerin geliştirilmesi işlerini yapacak. 

Alarko Holding enerji, taahhüt, sanayi, arazi, turizm ve girişim sermayesi faaliyet grupları ile 6 alanda 3 kıtada faaliyet gösteriyor.

Alarko Holding'in konu ile ilgili olarak KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

“Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından;Havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30.000.000,- TL (otuzmilyonTürkLirası) sermayeli bir anonim şirketin kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu yeni şirketin amacının özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması ve bununla ilgili prototiplerin geliştirilmesi, ilgili uluslararası lisansların alınması, buna yönelik parçaların üretilmesi ve bu parçalar ile söz konusu dönüşüm ve modifikasyonların uluslararası standart ve yetkilere sahip hangarlarda yolcu uçaklarına uygulanması ve ilgili uçakların alım satım işlerini kapsaması planlanmaktadır. Proje kapsamında uluslararası yabancı mühendislik ve üretim firmaları ile yoğun iş birliği öngörülmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA