22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ALANYA'DA 28.730 METRE YOL

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu: 6 yılda 28 bin 730 metre imar yolunu hizmete açtık, 7 metre genişliğindeki yaya ve yarı araç yolu açılacak.

Alanya'da 28.730 metre yol

18 Ocak 2008 Cuma 16:00

ANTALYA - Alanya Belediyesi, 6 yılda 28 bin 730 metre imar yolunu hizmete açtı. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ilerleyen günlerde 7 metre genişliğindeki imar yollarını yaya ve yarı araç yolu olarak açacaklarını söyledi.

Kuzey Alanya'da devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sipahioğlu, Bakkallar sokak, Büyükhasbahçe, Enişdibi ve Küçükhasbahçe bölgelerindeki yol açma ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Coğrafi konum itibariyle Kuzey Alanya'da yatırım yapmanın zor olduğunu anlatan Sipahioğlu, "Tüm zor koşullara rağmen kuzeyde bugüne kadar çok ciddi yatırımlar yaptık. 30 metre genişliğinde yaptığımız imar yolu dahil bugüne kadar toplam 28 bin 730 metre imar yolunu açarak halkın hizmetine sunduk. Bölgedeki eğim ve kot yüksekliği nedeniyle pek çok yerde imar yollarını yaya yolu ve merdiven biçiminde tasarladık." dedi.

 

Araç yollarının genelde 12.20 ile 30 metre genişliğinde olduğunu hatırlatan Sipahioğlu, eğim ve kot farkının Kuzey Alanya'da daha fazla olduğunu belirtti. Özellikle 7 metre genişliğinde olan imar yollarını hem yaya hem de yarı araç yolu olarak hizmete açmayı planladıklarına işaret eden Sipahioğlu, kış olmasına rağmen çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktardı. Alanya Devlet Hastanesi kuzeyinden geçen 50 metre genişliğindeki ikinci çevre yolunun Alanya trafiğini rahatlatacağının altını çizen Sipahioğlu şunları söyledi: "Öncelikle 50 metrelik yolu bir an önce Cikcilli beldesi sınırına kadar açmak istiyoruz. Şu an yol güzergahı üzerinde bulunan evlerin istimlak işlemleri devam ediyor. Bu yolu açtığımıza zaman Alanya trafiği nefes alacak."

SON DAKİKA