20 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

ALAÇATI’TA GELECEĞİN YILDIZLARI SURF HEYECANI YAŞADI

Alaçatı’da düzenlenen IQ Foil ve Funboard Yelken Kış Kupası’nda küçük sporcular şiddetli fırtınaya rağmen yarışarak dereceler kazandılar.

Alaçatı’ta geleceğin yıldızları surf heyecanı yaşadı

12 Aralık 2022 Pazartesi 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ALAÇATI / ÇEŞME / İZMİR -
Alaçatı’da hafta sonu şiddetli fırtınaya rağmen düzenlenen Gerçlik Spor İl Müdürüğü IQ Foil ve Funboard Yelken Kış Kupası’nda geleceğin yıldızları müathiş bir mücadele sonrası madalyaları kazandılar. İçlerinde dünya şampıyonluklarına katılan her yaştan sporcunun katıldığı yarışlarda sporcular denizde sert rüzgar ile mücadele ederken, karada ise yakınları ayrı bir heyecan duydu.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-005.jpg.jpg
alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-013.jpg
Minik şampiyon surfçüler

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-003.jpg

Yelkenlerin savaşı Alaçatı'nın dünya üzerinde surf sporu için en önemli yer haline gelmesini sağladı. Dünyada sayılan 10 şampıyona yapılan merkezin arasında rüzgarıyla Alaçatı ilk sıralarda yer alıyor.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-002.jpgalacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-014.jpg
alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-006.jpg
Küçük sporcu Derin birincilik kürsüsünü ele geçirdi ve Giray Hoca  ve Edibe hocalarıyla paylaştı

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi.JPGalacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-013.jpg.jpgalacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-013.jpg-001.jpg
Genç sporculara destek veren hocalar, yardımcılar, aileler başta olmak üzere tüm ekip heyecan içinde görevdeydi. Çocuklar ayrı aileler ayrı yarıştı.


alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-004.jpg
alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-008.jpg
Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı


KAZANANLARA MADALYALARI VERİLDİ
Daha sonra derece kazanan sporculara madalyalarını Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı verirken “Sizleri dünyanın zirvesinde görmek istiyoruz” dedi.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-007.jpgalacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-005.jpg
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran

ALAÇATI GÖZBEBEĞİMİZ
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatı “Dünyanın en gözde surf yeridir. Burayi korumak ve buradan yetişen sporcuları dünya şampiyonalarına hazırlamak için elbirliğiyle çalışıyoruz. Alaçatı surf turizminde dünyanın gözbebeğidir. Gençler kazandıkları derecelerle buranın değerini bir kat daha artırıyorlar” dedi.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi.jpg

SURF VE YELKEN SPORU ALAÇATı’NıN SIMGESIDIR
Her zaman sorcuların ve sporun yanında olduğunu belirten ve yarışmaya sonsor olan Alaçatı Kemerlihan Otel’in sahibi Fatih Cansızoğlu “Surf ve yelken sporu Alaçatı’nın simgesidir. Alaçatı’yı dünyaya en iyi tanıtan bu özellliğinin her zaman yanında oluyoruz. Buradar şeni şampiyonların yetişmesi ise bize gurur veriyor” dedi.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-009.jpg

Geride beton yığınları önde surf yapan sporcular

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-012.jpg
Surf yapan sporcular yalınayak bu sahilden karaya çıkıyor. Burası çağdaş ülkelerde olduğu gibi düzenlenmeli. İskele veya benzeri imkanlar getirilmelidir. Dünyanın ünlü sporcularının ağırlandığı ve rüzgarıyla herkesin imrendiği Alaçatı, adına layık hale getirilmelidir. Hatta sürf yapan sporcuları izlemek için tribünler konulmalıdır.

alacati,-funboard-yelken-kis-kupasi-001.jpg

KIRMIZI FLAMINGOLAR İÇİN KUŞ GÖZLEM ALANI KURULMALI
Ayrıca Alaçatı’nın sulak alanı olan Alaçatı Azmağı’nın kuşların göç yolunun en önemli durak yeri olduğunubelirtin Çansızoğlu “ Yol boyunca beslenmek üzere sulan Alana değinen kırmızı flamingolara izledik. Ayrıca yüzlerce farklı cinsten kuş buraya geliyor. Betonlaşmaya fazla izin vermeden, sulak aran korunmalıdır. Buraya bir kuş gözlem alanı konularak, ünlü fotoğrafçılara açılmasıyla Alaçatı’ya farklı bir kimlik dana kazandırılabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA