19 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya22°C

ALAÇATI'DAKİ KAÇAK OTELE KİMSENİN GÜCÜ YETMİYOR

Çeşme Alaçatı’da tarım arazisine imar mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen kaçak otel inşaatını yıkmaya kimsenin gücü yetmiyor.

Alaçatı'daki kaçak otele kimsenin gücü yetmiyor

17 Eylül 2024 Salı 06:00

ÇEŞME - Çeşme Alaçatı’da tarım arazisine imar mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen kaçak otel inşaatını yıkmaya kimsenin gücü yetmiyor. Çeşme Alaçatı Mahallesi 451 ada 17 parselde yer alan Aden Garden Otel için Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Toprak Koruma ve Kullanma Kanunu’na aykırılıklar tespit etti. Kamu arazilerini işgal ederek sayısız konteyner ve ‘tiny house’ kuran otel hâlâ faaliyetini sürdürüyor.

İşletmenin çevresindeki parselleri de işgal ettiğini belirten vatandaşlar konuyla ilgili şikayette bulundu. Mühürlenmesine rağmen otelin müşteri kabul ettiğini söyleyen vatandaşlar, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Tarım ve Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğünün harekete geçmediğini söyledi.

Şikayetlerin çözüm olmadığını gören vatandaşlar bu kez CİMER’e başvurdu. CİMER başvurusu sonrası 11 Mart 2024’te denetim yapıldı. Denetim sonrası tutulan tutanakla arazinin bozulduğu fakat faaliyetin durduğunun tespit edildiği ve ilgili parsele cezai işlemlere karar verildiği bilgisi aktarıldı.

-aden-garden-otel.jpg

Şikayetlerin sürmesi üzerine Çeşme Kaymakamlığı 2 Temmuz 2024’te usulsüzlük iddiasına ilişkin bilgi verilmesini istedi. Toprak Koruma ve Kullanımı Kanunu’na aykırı yapılan kaçak otel hakkında alınan yıkım kararının uygulanmamasına Çeşme Çevre Derneği tepki gösterdi.

İşlemlerin kağıt üstünde kaldığını belirten Çeşme Çevre Derneği “Çeşme’de tarım arazileri ‘tiny house’larla doldurularak eğreti otel kompleksleri yapılıyor. Şikayetler neticesiz kalıyor, yıkım emri olan yerler işletilmeye devam ediliyor. Usulsüz işler yapanın yanına kâr kalıyor” dedi

Kaynak: Evrenel / Ramis SAĞLAM
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA