23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

AKAR: EMİNÖNÜ EN ÇİLELİ İLÇEDİR

Eyfel Oteli Genel Müdürü Mahmut Akar, Eminönü'nün, hakettiği yere gelmesi için biran önce gerekli çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi

Akar: Eminönü en çileli ilçedir

28 Ocak 2008 Pazartesi 15:30

İSTANBUL- Eminönü’nün, İstanbul’un en çileli ilçesi olduğunu ifade eden Eyfel Oteli Genel Müdürü Mahmut Akar, ilçedeki herkese büyük görevlerin düştüğünü belirterek, ilçenin hakettiği yere gelmesi için biran önce gerekli çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi.  

İstanbul’a gelen turistlerin genellikle, Eminönü ilçesi ve Tarihi Yarımada’ya uğramadan dönmediğini anlatan Mahmut Akar, “İstanbul’un göz bebeği ve nazar boncuğu Eminönü ilçesidir. Geçtiğimiz yıl İstanbul’a gelen 6.5 milyon turistin büyük bir çoğunluğu, Tarihi Yarımada ve Eminönü ilçesine gelmiştir. İlçemizi ziyaret eden misafirlerimiz, özellikle Sultanahmet’teki, Sultanahmet Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarayı olmak üzere tarihi ve kültürel merkezleri görüyorlar. Ancak, trafik, kapkaç, plansız yapılaşma, ulaşım, aydınlatma, hanutçuluk, seyyar satıcılar ve bir odada ikametsiz olarak 20 kişinin yatması gibi sorunları bulunan İlçemiz, ne yazık ki, İstanbul’umuzun kan ağlayan ilçedir. Artık birilerinin değil, herkesin bu olumsuz gidişata dur demesi gerekir. Ruhunu ve inancını kaybetmiş olan ilçemize, biran önce yeniden ruhunu kazandırmalıyız” dedi.

 



Eminönü’nde 522 konaklama tesisi var

 

Eminönü ilçesinde 522 konaklama tesisi olduğunu kaydeden Mahmut Akar, “Eminönü ile ilgili istatistiklere baktığımızda; İstanbul’un 32 ilçesi içerisinde yüzölçümü itibariyle Bayrampaşa’dan sonra en küçük ikinci ilçesidir. İstanbul’un 5712 kilometrekare  olan yüzölçümüne göre sadece yüzde 1,4’ünü kapsamaktadır. Diğer bir değişle, yüzde 1.5’dan bile küçüktür. Buna mukabil bölgemizde, 522 konaklama tesisi bulunmaktadır. Ancak, bölgedeki otellerin yaklaşık yüzde 57’si temsil eden 300 otel, belediye belgeli konaklama tesisidir. Geri kalanı ise turizm işletme belgelidir. Ne acı ki, ilçemizdeki otellerin büyük bir bölümü otel lobbysini, dükkan olarak kiralamaktadır. Dükkandan ciddi bir kira geliri geldiği içinde, oteldeki hizmet kalitesini yükseltmek bir yana, odaları çok düşük fiyatlara satarak, düşük hizmet kalitesiyle çalıştırmaktadır. Bu durumda, bölgemizdeki oteller hakkında olumsuz imaj yaratmaktadır. Biran önce oluşan olumsuz imajın kalkması için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Diğer taraftan, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar tesis bir ortamda bulunmaz. Bu olumsuzlukların meydana getirdiği haksız rekabet ortamı, özellikle konaklama sektörünü bölgemizde bitirme noktasına getirmiştir. Mesela, Eyfel ve Pisa otelin yöneticileri olarak, 40 yıldır gelen misafirlerimizi yüksek hizmet kalitesiyle ağırlıyoruz. Diğer konaklama tesislerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri gerekir. Son yıllarda Avrupalı turistleri ağırlayan ilçemize gelen turist sayısının sürdürülebilir olması için, sürekli hizmet kalitemizi yükseltmeliyiz. Otellerin, belediye belgeli veya turizm belgeli tesis ayrımı yapılmadan hepsinin tek çatı altında toplanması, denetime tabi tutularak yeniden yapılandırılması lazımdır. Vasfını kaybetmiş tesislerin yeniden yapılanarak, turizme hizmet verebilecek standartlara gelmesi gerekir. Zira, hepimizin bildiği üzere, Emönünü bölgesi kentin kalbi, kentin misafir odası, kentin tarih ve kültür beşiğidir. Bütün temennimiz, Tarihi Eminönü’nden bir taş bile kopartılmadan yeni Eminönü’nün yaratılmasıdır” diye konuştu.

SON DAKİKA