19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

AİRBNB'DEN 200 KİŞİLİK EV PARTİSİNİ POLİS BASTI

Airbnb’den kiralanan evde düzenlenen partiye 200 kişi gelip sarhoş olup sokağa çıkınca gürültüden mahalleli ayağa kalktı ve partiyi polis bastı.

AirBnB'den 200 kişilik ev partisini polis bastı

20 Nisan 2019 Cumartesi 20:00

MANCHESTER / İNGİLTERE - Son yılların popüler yer kiralama rezervasyon sitesi Airbnb üzerinden İngiltere’nin Manchester şehrinde Levenshulme'deki bir evde 200 kişiye davet çıkarılıp parti yapılınca mahalleli ayağa kalktı. Polisi arayan komşular, gece sokağa dökülen sarhoş insanlarIn gürültüleri ve sarhoş davranışlarını bildirdi. Olay yerine gelen polis organizatölerin kandırdığı anlaşılan ev sahibinin isteği üzerine 200'e kadar sarhoşla dolu AirBnB ev partisini kapatmaya çalışırken saldırıya uğradı.

airbnb.png

İNTERNETTEN YAPILAN DAVET

Polis, saat 10.30'da olay yerine geldiğinde, bazı parti katılımcıları, onlara saldırmaya ve eşyalar atmaya başladılar. Olaylar üzerine 16 yaşındaki bir kızın AirBnB ev partisini Snapchat’tan planladığı anlaşıldı. Ayrıca partinin ortaya çıkan Snapchat videosunda ve gözaltına alınan kişilerin herhangi bir şiddete karıştığı görülmedi. Ancak Levenshulme’de komşuları rahatsız ederek yüksek sesle parti yapmanın yasak olduğu bildirildi. Evin sahibi Rob Summers’a, parti yapılacağını bilmediğini belirterek polise 'kandırıldım' dedi. Ev sahibinin gelenlerin sayısı 150-200 kişi olunca polisi aradığı anlaşıldı.

airbnb-003.jpg

SAKINLERI DEHŞETE DÜŞÜRDÜLER

Olay yerindeki komşulardan Manchester City takımından DC Chris Henderson şunları söyledi: “Parti düzenleyenler ev sahiplerinin çok daha az insan olacağına inanıyordu. Ancak katılım karşısında, parti elden çıktı ve yerel sakinleri dehşete düşürdüler. Daha sonra partiyi dağıtmaya gelen polis memurlarına şiddetle tepki gösterdiler."

airbnb-002.jpg

BU DAVRANIŞ KABUL EDILEMEZ

AirBnB şu açıklamayı yaptı: ''Bu tür davranışlara karşı toleransımız sıfırdır, konuğu platformumuzdan çıkardık ve ev sahibimize tam desteğimizi sunuyoruz. AirBnB'de yarım milyardan fazla misafir ağırlıyor. Her gece AirBnB'de iki milyon kişi kalıyor. Bunun gibi olaylar çok nadir oluyor. Bunun neden olduğu stres için özür dileriz. AirBnB’nin ev kuralları vardır. Bölge konuttur, bu nedenle yüksek sesli partilere izin verilmez. İki katlı, üç yatak odalı konaklama yeridir. Büyük gruplar için mükemmel olan büyük bir salon ve yemek mekanı bulunuyor. Evin iç mekanı, yenilendi. Viktorya dönemi terasında bulunuyor”

airbnb-001.png

AIRBNB HAKKINDA
AirBnB insanların seyahatlerinde konaklayacak yer bulmasını, mekan sahiplerinin kiralamasını sağlayan web uygulamasıdır. 192 ülkede 33 bin şehirde 800 binin üzerinde kiralık mekan seçeneği sunan Airbnb; Ağustos 2008'de ABD'nin San Fransisco şehrinde kuruldu.

airbnb-004.jpg
airbnb-005.jpg

Kaynak: Daily Mail
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA