19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

AİRBNB KENDİ HAVAYOLUNU KURUYOR

The Times of London, Airbnb şirketinin kurucusu Brian Chesky’nin bir süredir havayolu kurmak için çok gizli çalışma yürüttüğünü yazdı.

Airbnb kendi havayolunu kuruyor

28 Şubat 2018 Çarşamba 15:00

LONDRA- The Times of London, otellerin korkulu rüyası olan Airbnb şirketinin kurucusu Brian Chesky’nin bir süredir havayolu kurmak için çok gizli çalışma yürüttüğünü yazdı. 192 ülkede 33 bin şehirde 800 binin üzerinde kiralık mekan seçeneği sunan ve 31 milyar dolarlık değere sahip Airbnb şimdi de havacılık sektörüne giriyor. 

airbnb-havayolu.jpgCHESKY, TWITTER’DAN TAKIPÇILERINE SORMUŞTU
Kurucu Brian Chesky, "Havacılığın çevresinde çok şey düşünüyoruz" diyor. Airbnb operasyonlarıınn idari editörü, Some Spider ve Brian Chesky, "Airbnb"de "havayolu" olmalı mı, havacılık endüstrisi gelecek için umut vadediyor mu diye araştırmaya başlamıştı.

airbnb-havayolu.jpegMÜKEMMEL HAVAYOLU NASIL OLMALI?
Yaklaşık bir yıl önce, Airbnb kurucusu Brian Chesky twitter’dan 275.000 takipçisine "Mükemmel bir havayolu deneyimi tasarlayabilseydiniz, nasıl olmasını isterdiniz?” diye sordu.

AIRBNB HAVAYOLU KURMALI
Sonuçlar gerçekten ilginçti. Airbnb’nin havayolu kurması başta olmak üzere insanlar her türlü fikri gündeme getirdi. Başlıca fikirler şöyle idi.
Süpersonik uçaklar olmalı. Nihayetinde elektrikli uçak yaratarak enerji maliyetlerini düşürün. Havaalanına gitmeden önce şehirde bagajı kontrol etmeli..

brian-chesky.jpg
Brian Chesky-

Hürriyet'ten Tolga Özbek'in haberine göre Chesky, havacılık sektörüne girmek ve farklı konseptler geliştirmek için epey zaman harcadıklarını doğruladı. Brian Chesky havacılık sektörüne girmek için ciddi hazırlık yaptıklarını belirtti ancak detay vermedi.

airbnb-havayolu-002.pngSeyahat endüstrisi uzmanları, iyi finanse edilen bir şirket olan Airbnb’nin ticari havacılık piyasasına girmesinin büyük bir olay olacağına ancak hali hazırda bazı havayolları ile yaptığı ortaklıkların bu durumdan olumsuz etkileneceğine vurgu yapıyor.

Airbnb’nin kuracağı yeni havayolunun sektörde dengeleri nasıl değiştireceğini kestirmenin şimdiden güç olduğu zira bunun nasıl bir havayolu olacağı, hangi hatlarda uçacağı, ne tür uçaklarla operasyon yapacağının henüz bilinmediğine dikkat çekiliyor. 

Airbnb’nin muazzam müşteri veri tabanı ve güçlü liderliği göz önüne alındığında, hava yolu işine girmeyi seçerse başarılı olacağı yorumları yapılıyor.

airbnb.jpgBazı analistler ise Airbnb'nin kendi havayolunu kurma yerine kurumsal seyahat topluluğuyla bağlantı kurmanın daha iyi yollarını arayacağına vurgu yapıyor.

2008 yılında San Francisco’da kurulan şirket, geçen yıl 2.6 milyar dolar ciroya ulaşmış, 93 milyon dolar net kar açıklamıştı. Şirketin dünya çapında 3 bin 100 personeli bulunuyor.

Kaynak: Tolga Özbek /Hürriyet, thetimes.co.uk, USA Today
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA