22 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara12°C
  • Antalya14°C

AİR INDİA’NIN BOEİNG 777’SİNE OKSİJEN EKSİKLİĞİ CEZASI

Air India, ABD'ye yapılan bazı ultra uzun mesafeli uçuşlarda güvenlik ihlalleri nedeniyle 132.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Air India’nın Boeing 777’sine oksijen eksikliği cezası

24 Ocak 2024 Çarşamba 10:00

BOMBAY - Air India, ABD'ye yapılan bazı ultra uzun mesafeli uçuşlarda güvenlik ihlalleri nedeniyle 132.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Sorun, yeni kiralanan Boeing 777 uçağındaki yetersiz acil oksijen kaynağından kaynaklanıyor
Hindistan'ın havacılık düzenleyicisi SHGM, Air India'yı ultra uzun mesafeli Boeing 777 uçuşlarının bazılarında güvenlik ihlalleri nedeniyle cezalandırdı. Sorun, yakın zamanda kiralanan ve ABD uçuşlarında kullanılan 777 uçağında yetersiz olduğu tespit edilen acil durum oksijen tedarikiyle ilgili oldu.

air-india,-b777.jpgAIR INDIA'YA PARA CEZASI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Air India'ya ABD'ye yaptığı bazı ultra uzun mesafeli uçuşlarda güvenlik ihlalleri nedeniyle 132.000 doların üzerinde para cezası verdi. Geçen yıl, Boeing 777-200LR uçağını ABD'ye işleten eski bir Air India pilotu, havayolunun bazı uçaklarını yeterli acil oksijen kaynağı olmadan konuşlandırdığını iddia etti.

Sorun, Air India'nın daha önce Delta Air Lines için uçan yeni kiraladığı uçaklara özeldi. Diğer 777'leri, daha uzun Kuzey Amerika rotalarının bazıları için yeterli acil durum oksijeniyle donatılmıştır. SHGM şu açıklamayı yaptı:

"Kiralanan uçağın söz konusu operasyonları, düzenleyici/OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) performans limitlerine uygun olmadığından, SHGM yaptırım davası başlattı ve Air India'ya 1,10 milyar rupi ceza verdi."

air-india,-b777-001.jpgSORUN BAZI UZUN MESAFE ROTALARIYLA ILGILIDIR

Air India'nın San Francisco gibi destinasyonlara yaptığı uçuşlarda konuşlandırılan 777'lerden bazıları, 12 dakika boyunca acil oksijen desteği taşıyordu. Normal arazi üzerinde uçarken bu süre, bir uçağın yeterli atmosferik oksijenin bulunduğu 10.000 feet'e inmesi için yeterlidir. Ancak Air India'nın ABD rotalarından bazıları, bir uçağın 10.000 feet'e ulaşmasının 12 dakikadan fazla süreye ihtiyaç duyduğu dağlık arazi üzerinden uçuyor.

Eski Delta 777'ler, Air India'nın kendi 777'lerinde bulunan ekstra oksijen kaynağıyla birlikte gelmiyordu ve zorlu arazilerde basıncın düşmesi durumunda güvenlik riski oluşturuyordu. SHGM, Air India çalışanının gönüllü güvenlik raporunun ardından bir soruşturma başlattı ve kuralların ihlal edildiğini tespit etti. Geçen yıl bir sözcü bu konu hakkında konuştu ve şunları söyledi:

"Söz konusu konu çok boyutlu ve halihazırda Air India ve dış uzmanlar tarafından inceleniyor. Bu özel durumla ilgili herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçınacağız ancak yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliğinin en önemli önceliğimiz olduğunu ve bu konuda taviz verilmediğini yinelemek istiyoruz."

air-india,-b777-002.jpgAir India’nın sözcüsi şunu paylaştı:

"SHGM'nin verdiği talimata katılmıyoruz. Dile getirilen sorunlar Air India tarafından dış uzmanlarla birlikte ayrıntılı bir şekilde incelendi ve güvenlikten hiçbir şekilde taviz verilmediği sonucuna varıldı. Kararı ayrıntılı olarak inceliyoruz ve itiraz hakkımız da dahil olmak üzere elimizdeki seçenekleri gözden geçirmenin yanı sıra düzenleyici kurumla görüşeceğiz."

KIRALANAN UÇAK

Air India hızla genişliyor ve önümüzdeki yıllarda yüzlerce yeni uçağın gelmesini bekliyor. Ancak uluslararası ağını bir an önce geliştirmek için, kuru kısa vadeli kiralamalarla çok sayıda geniş gövdeli uçak ekledi.

Bu uçaklardan beşi, daha önce Delta Air Lines için uçan Boeing 777-200LR'leri içeriyor . Etihad'a ait bazı Boeing 777-300ER'ler de dahil edildi ve bir zamanlar Singapur Havayolları için uçan bazılarının da bu planın bir parçası olduğu söyleniyor. Yeni satın alınan bu geniş gövdeli uçakların çoğu, Mumbai dışındaki ABD rotalarında faaliyet gösteriyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA