06 Temmuz 2024
  • İstanbul30°C
  • Ankara28°C
  • Antalya35°C

AİR ASTANA PİLOTLARINA HUGH GORDON-BERG ÖDÜLÜ VERİLDİ

Air Astana'nın yerel pilotları Kaptan Vyacheslav Auezov, yardımcı pilot Baurzhan Karasholakov ve yardımcı pilot Sergey Sokolov, Ödül Listesi'nin ilk sayfasında yer aldı.

Air Astana pilotlarına Hugh Gordon-Berg Ödülü verildi

30 Aralık 2022 Cuma 18:37

ALMATİ / KAZAKİSTANR - The Honourable Company of Air Pilots (Londra), yüksek uçuş güvenliği standartlarını desteklemek için 1929'da kurulmuş Londra’nın en ünlü loncalarından biridir. Her yıl, Londra'nın eski şehrinin kalbindeki antik Guidhall'da havacılığa üstün hizmet için bir ödül töreni düzenlerler. Bu ödüller genellikle İngiltere ve diğer İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerindeki havacılara verilir.

air-astana,-hugh-gordon-berg,.jpgAma 2022 yılı farklıydı. Bu yılki yemekte, Air Astana'nın yerel pilotları Kaptan Vyacheslav Auezov, yardımcı pilot Baurzhan Karasholakov ve yardımcı pilot Sergey Sokolov, Ödül Listesi'nin ilk sayfasında yer aldı.

11 Kasım 2018'de uçaklarını ve meslektaşlarını kurtardıkları için olağanüstü davranışları, cesaretleri ve eylemleri nedeniyle Hugh Gordon-Burge Anma Ödülü'ne layık görüldüler. O gün, Lizbon, Portekiz'deki bir uçak bakım merkezinde C bakımı tamamlanan bir Embraer 190'ı teslim almışlardı.

air-astana,-hugh-gordon-berg,-001.jpgAncak kalkıştan sonra, bakım organizasyonunun C bakımı sırasında, uçuş kontrol kablolarını yanlış bir şekilde monte etmesi nedeniyle uçak kontrol edilemez hale geldi. Ancak, Vyacheslav, Baurzhan ve Sergey, kendilerini ve uçağı 5 kata kadar Yerçekimi Kuvveti (5 Gs, savaştaki bir Typhoon Fighter ile aynı) stres altına sokan yüksek hızlı dalışlar ve dönüşler içeren dramatik bir dizi olaydan sonra sorunu teşhis edebildiler, kısmen kontrolü yeniden kazandılar ve uçağı Portekiz'in güneydoğusundaki Beja Portekiz Hava Kuvvetleri Üssü'ne indirdiler.

Peter Foster Air Astana Başkanı ve CEO'su şu yorumu yaptı: “Yetenekleri, cesaretleri ve yüksek kaliteli eğitimlerinin titiz uygulamaları, artık havacılık dünyasının en üst seviyelerinde kabul görüyor. Air Astana pilotlarıyla gurur duyuyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA