19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

AESOB BAŞKANI: KÜÇÜK İŞLETMELER TURİZM VERGİSİNDEN MUAF OLMALI

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, turizm sektörü için alınan vergilerden küçük işletmelerin muaf tutulması gerektiğini aktardı.

AESOB Başkanı: Küçük işletmeler turizm vergisinden muaf olmalı

09 Şubat 2020 Pazar 14:00

ANTALYA -  Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği-AESOB Başkanı Adlıhan Dere, turizm sektörü için alınan vergilerden küçük işletmelerin muaf tutulması gerektiğini aktardı. Turizmde ziyaretçi sayısının giderek arttığını belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Ziyaretçi sayısının artarak devam ettiği bacasız sanayimiz turizm sektöründeki yükseliş çok olumlu. Bu yükselişin böyle sürmesi ve turizmdeki hedeflerimize ulaşmak için tanıtım ve reklamların artmasının yanında küçük işletmelere de önem verilmeli.

aesob-baskani-adlihan-dere.jpg

Turistler, gittikleri bölgelerin yöresel ürünlerini daha çok talep ediyor, yöresel yiyecek ve içeceklere daha çok ilgi gösteriyor. Bu da gastronomi turizminin önemini her geçen gün daha çok artırıyor. Bu tür işletmelerin çok büyük çoğunluğu da küçük aile işletmeleri. Turizm katkı payı ve konaklama vergisi gibi ek vergileri büyük işletmeleri çok etkilemeyecektir ama küçük işletmeleri çok fazla etkilemektedir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA