19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AEROFLOT’A ‘YANLIŞ BİLGİLENDİRME’ DAVASI

Fiyat artışı gerçekleştiren şirketlere daha hızlı tepki vereceği konusunda uyaran devlete bağlı rekabet kurumu Federal Anti-Tekel Servisi (FAS), ülkenin en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un Reklam Mevzuatını ihlal ettiği için dava açtı.

Aeroflot’a ‘yanlış bilgilendirme’ davası

08 Nisan 2023 Cumartesi 09:00

MOSKOVA - Geçtiğimiz yıl gerçekle bağdaşmayan reklam kampanyaları ve hiçbir temele dayanmayan fiyat artışı gerçekleştiren şirketlere daha hızlı tepki vereceği konusunda uyaran devlete bağlı rekabet kurumu Federal Anti-Tekel Servisi (FAS), ülkenin en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un Reklam Mevzuatını ihlal ettiği için dava açtı.

Gazetemru’nun haberine göre, FAS Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Aeroflot’un eylemleri nedeniyle reklam mevzuatını ihlal ettiğine dair işaretlerin ortaya çıktığı vurgulanırken, bazı vatandaşların başvurularının incelenmesi sonucunda şirket aleyhine dava açıldığı bildirildi.

Mesajda, Aeroflot yolcularından uçak içinde dağıtılan dergideki reklam hakkında şikayet alındığı belirtilirken, “Reklamda, havayolu şirketinin kayak veya snowboard ekipmanlarının yolculukta ücretsiz taşınacağını garanti ettiği, ancak bu hizmeti para karşılığında yaptığı gözlemlenmiştir” denildi.

FAS’a yapılan başvurularda yolcuların belirtilen ekipmanların taşınması için ödeme yapıldığına dair faturaları da eklediğine dikkat çekilirken, kayak veya snowboard ekipmanları için nakliye maliyetinin iki katını ödemek zorunda kaldığının açıklığa kavuşturulduğu ifade edildi.

Servis, dava açılan Aeroflot’un Reklam Mevzuatı kapsamında gerçeğe uymayan bilgiler içeren reklam sunduğunu ekledi.

Rus havayolu şirketi Aeroflot, açılan davada suçlu bulunması halinde Reklam Yasası uyarınca tazminat ödemek zorunda kalacak.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA