20 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara23°C
  • Antalya29°C

ADALAR, ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

İstanbul’un en gözde sayfiye yeri olan Adalar, dün yine ziyaretçi akınına uğradı. Öyle ki marketlerde bile kuyruklar oluştu. Çevre sakinleri, Adalar’ın artık hafta içi de çok kalabalık olduğunu söyled

Adalar, ziyaretçi akınına uğradı

08 Ağustos 2023 Salı 02:24

İSTANBUL- İstanbul’un en gözde sayfiye yeri olan Adalar, haftasonu yine ziyaretçi akınına uğradı. Öyle ki marketlerde bile kuyruklar oluştu. Çevre sakinleri, Adalar’ın artık hafta içi de çok kalabalık olduğunu söyledi.
Hafta sonunu fırsat bilen İstanbullular, dün yine Adalar’a akın etti. Çok sayıda vatandaş, özellikle yüzmek için Adalar’ı tercih ederken oluşan yoğunluk nedeniyle marketlerde de kuyruklar oldu. İstanbul’da dün sıcak havayı ve pazar gününü değerlendirmek isteyenler seçimini Adalar’dan yana kullandı. Adalar’ın çok yoğun bir hafta sonu geçireceği daha iskelelerin önünden anlaşılıyordu. Bizim bindiğimiz, Şehir Hatları’nın Büyükada seferinde vapur neredeyse tıklım tıklımdı.

adalar.png‘Aşırı kalabalık’

Diğer seferlerin girişlerinin önünde de uzun kuyruklar oluşmuştu. Sabah saat 10.00 olmasına rağmen hem caddeler hem de seferler yoğundu. İETT elektrikli otobüs ve taksi duraklarının önlerinde de uzun kuyruklar vardı. Gelenlerin birçoğu çocuklu ailelerden oluşurken Adalar’ı tercih etmelerinin en büyük nedeni ise denize girmek için gelmiş olmalarıydı. Ada esnafı, eskiden sadece hafta sonu kalabalık olan Adalar’ın artık hafta içi de aşırı kalabalık olduğunu söyledi.

‘Markette pirinç, salça bulamıyoruz’

Heybeliada’da oturan vatandaşlar, ziyaretçi akını nedeniyle marketlerde pirinç, salça bile bulamadıklarını söyledi. Bazı Heybeliada sakinleri, “Kalabalık yüzünden içecek su bulamadığımız günler oluyor” diye yakındı. Milliyet’e konuşan vatandaşlar şöyle tepkiler gösterdi: “Su, ekmeğin kalmamasını anlayabiliriz belki ama gelenler salça, pirinç alıp gidiyor. Bu nasıl açıklanabilir? Onları ne yapıyorlar, işte bunu hiç anlamıyoruz. Adalar’daki marketlere zaten ürünler çok kısıtlı miktarda gelirken, hafta sonu ziyaretçilerin artması nedeniyle çoğu reyonda ürün de kalmıyor. Su bulamamak bazen bizi gerçekten çok zorluyor. İnanır mısınız bazen ziyaretçiler tükettiği için ekmek bile bulamıyoruz.”

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA