20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

ABD VİRÜS VAKALARI NİSAN AYINDA ÇİN'İ GEÇECEK

Çinli uzmanlar pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'de teyit edilen vakaların Nisan ayında Çin'dekileri aşması muhtemeldir

ABD virüs vakaları Nisan ayında Çin'i geçecek

24 Mart 2020 Salı 11:00

 

PEKİN/ NEW YORK - ABD'deki COVID-19 salgını, federal hükümet New York, California ve Washington eyaletleri için büyük felaket bildirimlerini onayladı. Washington DC'deki durumun kötüleşmesiyle birlikte yerel polis kitle toplantılarını durdurdu ve sokağa çıkmayı yasakladı.

Çinli uzmanlar pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'de teyit edilen vakaların Nisan ayında Çin'dekileri aşması muhtemeldir. Bu da ABD'yi dünya çapındaki salgının yeni bir merkezi haline getirir.

 

Çinli uzmanlar ABD’de büyük sosyal istikrarsızlık olabileceğini belirterek şunları söylediler: ABD'nin büyük ekonomik kuruluşları ve bilim ve teknoloji merkezi ciddi şekilde etkilendi. İşsizlik oranı 1930'larda büyük buhran döneminde olduğundan daha yüksek olabilir. Yanlış teşvik politikası hiperenflasyona yol açabilir.


abd-virus.jpegABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'de 195.000'den fazla insanın virüs için test edildiğini bildirdi. Hopkins Üniversitesi Coronavirus Kaynak Merkezi'ne göre bildirilen virüslü vaka sayısının 35.224'e ulaştığını söyledi. Test edilenlerin en az yüzde 18'inin hastalığa yakalandığı doğrulandı.

 

ABD’DE ENFEKSIYON 500 BINI AŞTı
Çin Uluslararası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Akademisi araştırma görevlisi Mei Xinyu, "Bu kadar yüksek bir oran dehşet vericidir. Zaten enfekte olmuş ancak henüz test edilmemiş en az 100.000 Amerikalı olup olmadığını merak ediyoruz," dedi.

Mei, Nisan ayının ilk yarısında, ABD'deki teyit edilen vakaların Çin'deki teyit edilen enfeksiyonların toplam sayısını aşacağını öngördü.

 

Tsinghua Üniversitesi Kamu Güvenliği Araştırmaları Enstitüsü dekanı Yuan Hongyong, önceki verilerin doğru ve güncellenmemiş olması nedeniyle ABD'deki mevcut enfeksiyon sayısının 100.000'i, hatta 500.000'i aştığını tahmin ettiğini söyledi.

 

ABD'DEKI SAYı MILYONLARA ULAŞABILIR

Onaylanan rakamlar ABD'nin her tarafına yayıldı. Pandemik durumu yakından izleyen Shenzhen merkezli bir ekonomist Song Qinghui Pazartesi günü Global Times'a verdiği demeçte, “Önümüzdeki iki ay içinde 500.000 ila 600.000'e çıkması bekleniyor” dedi.

 

Song, sert önlemler alınmadan günlük yeni vakaların 600.000'e kadar yükselebileceğini belirterek "Amerikalıların yaklaşık yüzde 60'ının tasarrufları 500 dolar değildir. Bu da ülkenin salgın kontrol çalışmalarını ciddi şekilde etkileyebilir" dedi.

 

abd-virus.jpgBÜYÜK FELAKET

Pazar günü ABD Başkanı Donald Trump büyük bir felaket var olduğunu ilan etti Cuma günü Beyaz Saray web sitesinden New York için aynı açıklamayı yaptı.

 

Trump ayrıca California Valisi Gavin Newsom'un Pazar günü Kaliforniya'da büyük bir felaket ilan etmesi ve Kaliforniya'nın COVID-19 acil müdahale çabalarını destekleme talebini de onayladı. Bu, ABD'nin Doğu ve Batı kıyılarındaki büyük ekonomik kuruluşlarının hepsinin ciddi pandemi felaketleri yaşadığı anlamına geliyor.

 

PARA ŞIMDILIK IHTIYAÇ DUYULAN DEĞILDIR
Pekin'deki Çin Sosyal Bilimler Akademisi'nde ABD çalışmaları üzerine bir araştırma görevlisi olan Lü Xiang, Pazartesi günü Global Times'a verdiği demeçte, federal hükümet yardımcı olmak için sadece mali politikalar yayınlayabileceğinden bu tür bildirimlerin yapılmasının salgının kontrol edilmesi üzerinde çok sınırlı bir etkisi olabileceğini söyledi. Çin'deki en zor yer olan Hubei Eyaletinde yapıldığı gibi yerel hastaneleri güçlendirmek için binlerce profesyonel sağlık ekibi göndermeli.

 

Beyaz Saray, Büyük Afet Bildirgesi'nin doğrudan federal yardım da dahil olmak üzere acil koruyucu önlemler için eyalet, kabile ve yerel yönetimlere federal fon sağladığını ve etkilenen bireyler için kriz danışmanlığı için fon sağladığını söyledi.

Lü Xiang, "Bu, çölde kaybolan bir grup insana para atmak gibidir. Para şu anda ihtiyaç duydukları şey değildir. ABD'deki sorun, malzeme sıkıntısı ve insanı kesmek için karantina çabalarının olmamasıdır. insan enfeksiyonu"dedi


EKONOMIYI KURTARMAK YERINE INSANLARı KARTARMAK

Şimdiye kadar, hem federal hükümet hem de devletler tarafından alınan önlemler hala ekonomiyi kurtarmaya yöneliktir. Ancak enfekte olmuş insanları karantinaya almak ve hastaları tedavi etmek için çok az şey yapmaktadır, bu nedenle bu yaklaşımların ABD'nin ekonomiyi kontrol etmesine ne kadar yardımcı olabileceğini tahmin etmek çok zordur. salgın, Lü kaydetti.

 

NEW YORK KRİZİN MERKEZ ÜSSÜ
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Pazartesi günüattığı bir tweet'te kentin ABD'deki vakaların üçte birine sahip olduğunu belirterek “Bu kriz tüm milletimizi etkiliyor ve New York şehri merkez üssü" dedi.

 

"Brown" adında bir New York sakini Global Times'a hükümetin "hazırlanmak yerine güçlü eylem yapmak yerine 'Wuhan coronavirus" diyerek ırkçı olmakla mücadele ettiğini ve şehirdeki birçok insanın umurunda olmadığını söyledi. .

 

Washington Post gazetesi, kayıtlı koronavirüs vakalarının sayısı Pazar günü artmaya devam ederken Washington DC kötüleşen bir durumla karşı karşıya kaldı. Maryland ve Virginia’da en büyük tek günlük artışları ve ölümlerin rapor edildiği bildirildi. Bu nedenle Gelgit Havzasını görmek için ziyaretler de dahil olmak üzere toplu toplantıları durdurmak için yeni uyarılar yayınladı.
Washington Post Pazartesi günü bildirdi.

 

PANDEMİ, ABD’DEKİ ÇATLAĞI ORTAYA ÇIKARDI
ABD'de Pekin'deki Renmin Üniversitesi'nde eğitim uzmanı Diao Daming, pandeminin ABD'nin adaletsizliğini, partiler arasındaki güç mücadelesini ve federal hükümet ile devletler arasındaki ayrılığın yanı sıra hükümet ve tıbbi firmalar arasındaki çatlağı gösterdiğini elire sürdü.

Diao, "Ne yazık ki, bunlar ABD'nin bu meydan okumayı aşması ve hatta Amerikalıların gereksiz bir bedel ödemesini engellemesi olacak. Büyük bir depresyon meydana gelirse ABD için sürpriz olmaz” dedi.


DÜNYA EKONOMISI YÜZDE 1 DALARALACAK
ABD'de kötüleşen salgının, büyük finans kurumlarının GSYİH ve istihdam oranlarındaki düşüşü öngördüğü için ülke ekonomisine daha fazla acı vermesi bekleniyor. Bloomberg Pazar günü bildirdiğine göre Morgan Stanley, ABD GSYİH'sinin Nisan ve Haziran aylarında yüzde 30 düşeceğini ve işsizlik oranının yüzde 12,8'e ulaşacağını bildirdi. Goldman Sachs, dünya ekonomisinin bu yıl 2009 mali krizinden daha kötü olacağı yüzde 1 oranında daralacağını söyledi.
ABD hükümetinin teşvik harcamalarını artırarak hasta ekonomisini iyileştirmek için yanlış önlemler aldığı bildirildi. Ancak piyasadaki düşük talep nedeniyle, bu ciddi bir aşırı enflasyona neden olabileceği ve ABD dolarının zayıflayacağı anlatıldı.

 

 

NEW YORK BORSASI KAPANIYOR
Bloomberg, bu tahminlerin, özellikle dünya durgun ekonomik büyümeden tam olarak iyileşmediğinde, bir depresyon korkusu yarattığını belirtti. Bazı gözlemciler, ABD'nin büyük ekonomik motorlarının hepsinin sert bir şekilde vurulduklarından, işsizlik oranının yüzde 30'a yükselebileceğini tahmin ediyordu; bu, 1930'lardaki Büyük Buhran döneminden daha yüksekti.

New York Menkul Kıymetler Borsası, şehirde yayılan virüs ve artan korkular nedeniyle, New York Menkul Kıymetler Borsası 228 yılda ilk kez Pazartesi günü geçici olarak kapanacağını duyurdu. Afet benzeri sahneler de yerel halka yirmi yıl önce, şehri ve dünyayı sonsuza dek yeniden şekillendiren bir olay olan 11 Eylül'ü hatırlatıyor .

 

Kaynak: Global Times China
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA