19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ABD HAVAYOLLARININ KURTULUŞU EN AZ 2024’TE OLABİLİR.

Airlines for America'nın CEO'su Nicholas Calio, on binlerce çalışan işten ayrılabilir. Umudumuz, hükümetten daha fazla yardım gelmesidir.

ABD havayollarının kurtuluşu en az 2024’te olabilir.

04 Eylül 2020 Cuma 20:00

NEW YORK - Airlines for America grubu yolcu trafiğindeki mütevazı artışlara rağmen, ABD havayolu endüstrisinin salgın krizin ortasında hayatta kalmak için hala mücadele ettiğini belirterek “Yolcu trafiğindeki mütevazı artışlara rağmen, ABD havayolu endüstrisinin salgından kurtulması için en az 2024’te olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hava yolculuğunun 2024'ten önce salgın öncesi seviyelere dönme ihtimali düşük” dedi.

airlines-for-america-ceo-nicholas-calio,-001.jpgAirlines for America'nın CEO'su Nicholas Calio, agresif maliyet düşürme önlemlerine ve milyarlarca dolarlık hükümet desteğine rağmen, endüstrinin havacılık tarihindeki en kötü ekonomik krizin ortasında hayatta kalmak için hala mücadele ettiğini söyledi.

united-ve-american-airlines.jpg

KURTARMA PAKETI, ÇALıŞANLARı KAYBETMEMEK IÇINDI
Calio, gazetecilerle katıldığı sanal bir brifingde, "İnsanları uçaklara geri döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama şu anda hayatta kalmak için savaşıyoruz” dedi.

Calio, hükümetin havayollarına sunduğu milyarlarca dolarlık desteğin bir cankurtaran simidi olduğunu belirterek, programı "kurtarma paketi" olarak nitelendirenleri eleştirerek "Buna kurtarma paketi diyen insanlar neden bahsettiklerini bilmiyorlar, Bu çalışanları aramızda tutmak için basit bir geçişti" şeklinde konuştu.

airlines-for-america-001.jpg

25 MILYAR DOLARDAN FAZLA HIBE VE 25 MILYAR DOLARDAN FAZLA KREDI
Cares Yasasının bir parçası olarak oluşturulan maaş bordrosu destek programı kapsamında, yolcu taşıyan havayolları ve kargo taşıyıcıları 25 milyar dolardan fazla hibe ve 25 milyar dolardan fazla kredi almaya hak kazandı. Hibe parasını kabul eden taşıyıcılar, birçok kişinin sektörün toparlanmasını beklediği Eylül ayı sonuna kadar ön saflardaki çalışanları işte tutmak da dahil olmak üzere bir dizi koşulu kabul etmek zorunda kaldı.

ON BINLERCE IŞÇI IŞTEN AYRıLABILIR
Ancak bu gerçekleşmedi ve şimdi on binlerce işçi bu ayın sonunda işten ayrılma ihtimaliyle karşı karşıya bulunuyor. Bu haftanın başlarında United Airlines, programın uzatılmaması halinde 16.000'den fazla işçiyi işten çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. American Airlines, 19.000 işçisinin de işten ayrılma olasılığıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Sendikalar ikinci tur federal destek için lobi yaptı ve son haftalarda işverenleri de katıldı.

airlines-for-america-ceo-nicholas-calio,-002.jpgUMUDUMUZ DAHA FAZLA YARDıM GELMESI
Calio, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışanları kaybetmek, onları devam ettirememek iyileşme üzerinde negatif etki yaratır. Açıkçası umudumuz, hükümetten daha fazla yardım gelmesidir. United Airlines, bordro destek programı uzatılmadıkça 16.000 işçiyi işten çıkarabilir. Kongre'de bir uzatma için iki partili destek var ve Beyaz Saray da endüstrinin daha fazla yardım alması gerektiğini düşündüğünün sinyalini verdi. Ancak müzakereler, olası bir yardım paketinin diğer unsurları tarafından tıkandı.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA