19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AB: PİLOTUN ÖLÜMÜ GECİKME İÇİN MAZERET DEĞİL

AB mahkemesinin kararı, yardımcı pilotun kalkış saatinden iki saat önce otel yatağında ölü bulunması nedeniyle 17 Temmuz 2019'da iptal edilen TAP Portekiz uçuşuyla ilgili oldu

AB: Pilotun ölümü gecikme için mazeret değil

18 Mayıs 2023 Perşembe 21:00

MADRİD- Avrupa Adalet Divanı bir pilotun ani ölümü nedeniyle bir uçuşun iptal edilmesi, bir havayolunu gecikme için yolcuları tazmin etme yükümlülüğünden muaf tutmaz . AB üst mahkemesinin kararı, yardımcı pilotun planlanan kalkış saatinden iki saat önce otel yatağında ölü bulunması nedeniyle 17 Temmuz 2019'da iptal edilen TAP Portekiz uçuşuyla ilgili oldu

Sabah erken saat 6:05. Stuttgart'tan Lizbon'a olan uçuş, mürettebatın olayın şoku nedeniyle uçmaya uygun olmadığını beyan etmesi nedeniyle iptal edildi.

Havayolunun Stuttgart'ta bir üssü olmadığı için yedek mürettebat mevcut değildi ve yeni bir mürettebatın uçulması gerekti ve 10 saatlik bir gecikme yaşandı.

TAP, yardımcı pilotun ölümünün kendisini yolcuları tazmin etme yükümlülüğünden muaf tutan olağanüstü bir durum olduğunu iddia ederek yolculara tazminat ödemeyi reddetti.

avrupa-adalet-divani,-pilot-olumu.jpgAlman yerel ve bölgesel mahkemeleri TAP'ı tazminattan sorumlu tuttu, bir Hollanda mahkemesi ayrıca mürettebatta beklenmedik bir hastalığın havayolunun kontrolü dışındaki bir olay anlamına geldiğine karar verdi.

Ancak AB mahkemesi, hastalık veya ölüm de dahil olmak üzere beklenmedik bir devamsızlıkla başa çıkmanın, bir havayolunun normal faaliyetlerinin bir parçası olan mürettebat planlamasıyla “özünde bağlantılı” olduğunu iddia ederek bu iddiayı reddetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA