19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAM TATİLİ ANTALYA'DA OTELLERİ DOLDURDU

Turizmin en önemli destinasyonlarından olan Manavgat-Side de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde otellerin doluluk oranı yüzde 98'e ulaştı. 

9 günlük Kurban Bayram tatili Antalya'da otelleri doldurdu

19 Temmuz 2021 Pazartesi 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 Türkiye'nin misafir ağırlamada en önemli destinasyonlarından olan Manavgat-Side de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde otellerin doluluk oranı yüzde 98'e ulaştı. 
 225 dört ve beş yıldızlı konaklama tesisi ile 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Manavgat'ta bayram tatili yerli turist hareketliliği oluşturdu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 680 bin yatak kapasiteli Antalya'da 9 günlük bayram tatilinin turizm kentinde otellerin doluluk oranının en üst limitte olduğunu açıkladı. Vali Ersin Yazıcı, '' Bayram tatili ile birlikte Antalya'da konaklama tesislerimiz doluluk oranı en yüksek noktada. Tatil için otellerde rezervasyon yaptıramayan yer bulmaları için arayanlar bile var.'' dedi. 

manavgat-turist.jpg
tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-020.jpgAntalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı  Hüseyin Aydoğan, 9 günlük bayram tatili ile birlikte Antalya'da 2021 yılı turizm hareketliliğinin başladığını söyledi. 

Pandemi tedbirleri kapsamında seyahat kısıtlaması nedeni ile 2020 yılının Manavgat turizmi için ölü ve kaybedilmiş yıl olduğunu belirten Hüseyin  Aydoğan, '' 22 Haziran'da  Rusların gelmesi ile Antalya'da aktif turizm sezonu başladı.Antalya turizmini 20 gündür  yerli, Ukrayna, Polonya, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan '' gurbetçiler' ile Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları oluşturuyor.'' diye konuştu.

manavgat-turist-002.jpg

mehmet-celikten-004.jpg 

Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde bölgedeki apart otellerin doluluk oranının yüzde 98 ile yüzde 100 oranında olduğunu söyledi. Side'de 22 Haziran'da  Rusların gelmesi ile Apart otellerde turizm canlılığının ivme kazandığını kaydetti. Mehmet Çelikten,'' 17 aydır bunalan yerli ve yabancı millet vatandaşları Covid 19'da ikinci doz aşılarını olanlar kendilerini Türkiye turizminin şahdamarı Antalya'da kendini sahile attı. 9 günlük Kurban Bayramı tatili yerli turistlerin Side'ye gelmesini geçen yıla göre yüzde 75  oranında arttırdı. Umarım bu turizm hareketliliği bayram sonunda da devam eder. Yerli turistleri, Ruslar, Rusları Ukraynalılar, Ukraynalıları Polonyalılar, Polonyalıları Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler ile  Arap ülke vatandaşları oluşturuyor. Alman turistlerle umudumuz bayram sonunda ve 1 Ağustos'tan itibaren olacağına inanıyoruz. '' ifadesinde bulundu. 

manavgat-turist-001.jpg
manavgat-turist.JPG
manavgat-turist-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA