20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

32 MİLYON EURO'LUK YAT İSTANBUL BOĞAZI'NA DEMİR ATTI

Dünyanın en lükslerinden birisi olarak gösterilen 32 milyon Euro'luk yat İstanbul Boğazı'na demir attı

32 milyon Euro'luk yat İstanbul Boğazı'na demir attı

19 Şubat 2020 Çarşamba 12:00

İSTANBUL- Dünyanın en lüks yatlarından birisi olarak gösterilen ve geçen yıl Monaco'da düzenlenen fuarda 32 milyon Euro'ya satılan lüks yat İstanbul'a geldi. Marshall bayraklı 73 metre uzunluğundaki 'Coral Ocean' isimli lüks yat Kuruçeşme Limanı'na demir attı. Lüks yatı gören İstanbullular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Demirleyen yatı gören bir vatandaş, "İnsanlar zevki ve lüksü için neler yapıyor! Benim olsa gezer, dünyanın tadını çıkarırım. Uzaya bile gider bu" yorumunu yaptı.
32-milyon-euroluk-yat.jpg1994 yılında yapımı tamamlanan Marshall bayraklı 73 metre uzunluğunda 'Coral Ocean' adlı, 3 katlı lüks yat, Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Kuruçeşme Limanına demirleyen yatın, 5 gün İstanbul'da kaldıktan sonra rotasını Yunanistan'a çevireceği öğrenildi.
32-milyon-euroluk-yat-001.jpg
32-milyon-euroluk-yat-002.jpgLüks yatın 2015 yılında tadilat geçirdiği, iç ve dış bölümlerinin ünlü tasarımcı JonBannenberg tarafından tasarlandığı öğrenildi. Ahoy Club'ün kurucusu Ian Malouf ise geçtiğimiz yıl Monaco'da düzenlenen fuarda 32 milyon Euro'ya yatı satın almıştı. 22 mürettebatı bulunan lüks yatta büyük ve geniş bir ana süit ve 4 adette alt güverte süiti bulunuyor.

32-milyon-euroluk-yat-003.jpg
32-milyon-euroluk-yat-004.jpg

Bunun yanı sıra lüks yatta yüzme havuzu, buhar odası, jakuzi ve spor salonu da yer alıyor.Kuruçeşme Limanı'nda demirleyen lüks yatı görerek inceleyen Bülent Kayar," Geçerken gördüm. İnsanlar zevkli ve lüksü için neler yapıyor diye düşündüm. Bakmaya bile korkuyoruz. Aldığımız maaşlarla kıyaslama yapsak ömrümüz yetmez almaya. Benim olsa gezerim, dünyanın tadını çıkarırım. Uzaya bile gider bu gemi" ifadelerini kullandı.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA