21 Kasım 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

30 BİN ADET KEÇİBOYNUZU VE 800 BİN ADET BİTKİ FİDESİ ÜRETİLDİ

Tuğrul Ay“ 2019 ile 2024 yılları arasında çiftçilerimize 641 bin 720 adet çeşitli ağaç fidanı ve 1 milyon 835 bin 65 adet fide desteğinde bulunduk.

30 bin adet keçiboynuzu ve 800 bin adet bitki fidesi üretildi

04 Kasım 2024 Pazartesi 08:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
 DÖŞEMEALTI / ANTALYA -
Antalya'da beş yıldızlı otel mutfaklarına yerli ürünleri girmesi için köylerde kırsal alanda yöresel ürün yetiştiriciliğini desteklemek için fide ve fidan üretimi yapıyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin fide ve fidan destekleri hakkında da bilgi veren Tuğrul Ay“ 2019 ile 2024 yılları arasında çiftçilerimize 641 bin 720 adet çeşitli ağaç fidanı ve 1 milyon 835 bin 65 adet fide desteğinde bulunduk. Kendi imkânlarımızla 30 bin adet keçiboynuzu ve 800 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi ürettik. Bu üretimler sayesinde kurumumuza 12 milyon TL’lik bir tasarruf sağladık. Üretim çeşitliliğimizi ve sayımızı yeni tesisimiz ile arttırarak belediye bütçemize katkı sunacak, tasarruflarımızı daha çok arttıracağız. Satın alma ve hibe maliyetlerimizi minimum seviyelere indireceğiz” dedi.

 -keciboynuzu-.jpg-keciboynuzu--001.jpgAntalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi artırıcı projelere bir yenisini daha ekliyor. Döşemealtı Yağca Mahallesi’nde 8 dönümlük arazi üzerine fide, fidan üretim ve ARGE tesisi kuruluyor. Çalışmaların son aşamaya geldiği tesiste çiftçilere hibe edilen birçok fide ve ağaç fidanın üretimi yapılarak, tasarruf edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi ile başlatılan tarımsal destek projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarımsal üreticiye fide ve fidan desteği sağlamak amacıyla Döşemealtı Yağca Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 dönümlük arazi üzerine Tarım Kampüsü kuruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla üretim sağlayacağı tesiste çiftçilere fide ve fidan desteğinin yanında üretim ve ARGE eğitimleri verilecek. Peyzaj ve süs bitkilerinin de üretildiği tesiste aromatik bitki fidesi üretimi de yapılacak. Yeni tesis ile satın alım yapılarak çiftçilere hibe edilen birçok fide ve ağaç fidanın üretimi yapılarak tasarruf edilecek.

-keciboynuzu--002.jpg-keciboynuzu--003.jpgKAPSAMLI BİR TESİS KURUYORUZ

Tarım Kampüsü hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Saadet Tuğrul Ay, “Desteklerimizi ve üretimini arttırmak için üretim alanlarımızı genişletiyoruz. Seralarımızın ve eğitim sınıflarımızın inşaatı tamamlanıyor çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarının ardından tesisimizi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçireceğiz. Son derece modern seralar kuruyoruz. Bu tesis de üretim yapamadığımız, satın aldığımız birçok fide ve fidanların üretimini gerçekleştirebileceğiz. Bu tesisimiz aynı zamanda bizim için büyük bir ARGE alanı olacak. Çiftçilerimizle buluşacağımız, eğitimler vereceğimiz ve çeşitli üretim kurslarımızın olacağı kapsamlı bir tesis kuruyoruz. Burada danışmanlık hizmetleri ile yeni üreticilerini de destekleyeceğiz” diye konuştu.

-keciboynuzu--005.jpg-keciboynuzu--006.jpgTASARRUFU ARTTIRACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi’nin fide ve fidan destekleri hakkında da bilgi veren Tuğrul “ 2019 ile 2024 yılları arasında çiftçilerimize 641 bin 720 adet çeşitli ağaç fidanı ve 1 milyon 835 bin 65 adet fide desteğinde bulunduk. Kendi imkânlarımızla 30 bin adet keçiboynuzu ve 800 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi ürettik. Bu üretimler sayesinde kurumumuza 12 milyon TL’lik bir tasarruf sağladık. Üretim çeşitliliğimizi ve sayımızı yeni tesisimiz ile arttırarak belediye bütçemize katkı sunacak, tasarruflarımızı daha çok arttıracağız. Satın alma ve hibe maliyetlerimizi minimum seviyelere indireceğiz” dedi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA