20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

3. TERMAL SAĞLIK TURİZMİ KONGRESİ SİVAS'TA

Sivas Valisi Davut Gül ile THTC Başkanı Emin Çakmak Sivas 3. Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin 19-23 Eylül 2018'de yapılmasını kararlaştırdılar.

3. Termal Sağlık Turizmi Kongresi Sivas'ta

15 Ocak 2018 Pazartesi 08:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
SİVAS
- Sivas Valisi Davut Gül ile görüşen Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC kurucu Başkanı ve Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Sivas 3. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin 19-23 Eylül 2018'de  yapılmasını kararlaştırdılar.

emin-sivas-kongre.jpg19-23 Eylül 2018'de yapılacak kongre tarihine kadar Sivas Valisi Davut Gül’ün başkanlığında oluşturulacak Danışma Kurulu THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile he ay toplanarak detayları belirleyecek. Böylece yurtdışında 50 ülkeden 250 sağlık turizmi acentesi, yurtiçinden 250 sağlık turizmci olmak üzere 500 delege Sivas’ta buluşarak 4 gün boyunca Sivas’ın sağlık turizmini konuşacaklar, işbirlikleri kuracaklar.

sivas-kongresi.jpgÖNEMLI KATıLıM OLDU
Sivas Valisi Davut Gül ile yapılan görüşmeye Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kangal Balıklı Kaplıcası sahibi Fuat Ünsal, Sivas Termal Oteli Genel Müdürü Murat Yıldırım, Türsab Hepimizin platformu Koordinatörü Ünal Kırmıç ile Türsab yönetimi adaylarından Sivas merkezli Plusfly.com sahibi Murat Oğrak’ın katıldığı toplantıda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC kurucu Başkanı Emin Çakmak 3. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin detayları hakkında bilgi verdi.

emin-sivas-kongre-001.jpg
50 ÜLKENİN SAĞLIK TURİZMCİSİ SİVAS’TA BULUŞACAK
Emin Çakmak, kongreye yaklaşık 50 ülkeden sağlık ve termal turizm acenteleri olmak üzere 250’ye yakın alım heyetleri yurtiçinden ise 250 sağlık ve termal turizm acenteleri olmak üzere toplam 500 sağlık turizmcisinin Sivas’ta buluşacağını belirtti. Yapılacak kongrenin Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı destekli yapılacağını söyleyen Emin Çakmak şunları anlattı: “Bu etkinlik ile Sivas’ın termal sağlık turizmindeki değerlerinin ve insan sağlığındaki öneminin tüm dünyaya duyurulmasının sağlayacak. Sivas’ın dünyada benzeri olmayan doktor balıkları başta olmk üzere, bir çok hastalığın tedavisinde asırlar boyu kullanılan çeşitli mineralleri barındıran sularının özelliklerini, bölgede kurulan modern termal tesislerini ve tedave merkezlerini tanıtma imkanı bulacağız”dedi.

emin-sivas-kongre-003.jpgSIVAS VALISI DAVUT GÜL: KONGRE SİVAS’IN TERMAL TURİZMİ İÇİN FIRSATTIR
Sivas Valisi Davut Gül ise projeden heyecanlandığını belirterek THTDC kurucu Başkanı Emin Çakmak’ın 3. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin Sivas’ta yapılmasının bölge için faydalı olacağını belirterek “Sivas’taki tüm paydaşlarla bu projenin yanında olacağız. Bu kongre Sivas’ın termal sağlık turizminin tanıtımı için önemli bir fısattır. Tüm yerel yönetimlerle yanınızda olacağız” dedi.

emin-sivas-kongre-004.jpgBAŞKAN YARDIMCISININ KRAVAT KOLEKSİYONUNA ARMAĞAN
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, belediye olarak tüm imkanları bu kongre için kullanacaklarına söyledi. Ahmet Özaydın evinde 300’e yakın kravatı bulunduğunu ve kravat koleksiyonu yaptığını belirtti. Emin Çakmak’ın Türsab yönetiminde görev alacak ekibi için hazırlattığı Bursa ipeğinden özel üretim zarif Türk bayrağı desenli kravatı kravatı alırken “Bu kravatı resmi tören günlerinin vazgeçilmez aksesuarı olarak takacağım. Koleksiyonumun en değerli köşesinde saklayacağım” dedi.

SİVAS’IN SAĞLIK TURİZMİNDEKİ YERİ ANLAŞILACAK
Sivas Termal Otel Genel Müdürü Murat Yıldırım ile Kangal balıklı kaplıcası sahibi Fuat Ünal konaklama ve toplantılar için tesislerini konuklara açacaklarını söyleyerek “Sivas’ın tanıtımı için yapılacak her türlü etkinlikte üzerimize düşen görevi yaparız. 3.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin Sivas’ta yapılması bölgenin sağlık turizmindeki yerinindaha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır” dediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA