23 Aralık 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara7°C
  • Antalya15°C

232 TON HAMSİ DENETİMLERDEN SONRA BÜYÜKŞEHİRLERE GÖNDERİLDİ

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kemer köyünde gerçekleştirdiği denetimlerde 232 ton hamsi balığının karaya çıkarılmasına onay verdi.

232 ton hamsi denetimlerden sonra büyükşehirlere gönderildi

02 Kasım 2024 Cumartesi 17:00

ÇANAKKALE - Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında Biga ilçesine bağlı Kemer köyündeki balıkçı barınağında hamsi avcılığına yönelik sıkı denetim gerçekleştirdi. Hamsi kotası uygulaması doğrultusunda incelenen teknelerden çıkarılan 232 ton hamsi, büyükşehirlere ulaştırılmak üzere nakil araçlarına yüklendi.

hamsi,-canakkale.jpgHamsi kotası uygulaması sıkı denetimde

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri ekipleri, balıkçı teknelerinde sürdürülebilir avcılığı sağlamak amacıyla hamsi kotası uygulaması denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Kemer köyünde yer alan balıkçı barınağında denetim yapılan 25 tekneden 232 ton hamsi balığı karaya çıkarıldı. Denetimlerde hem balıkçılar hem de avlanan balık miktarları titizlikle incelendi.

hamsi,-canakkale-001.jpgİzmir, İstanbul ve Ankara’ya 107 araçlık sevkiyat

Denetimler sonucunda izin verilen 232 bin 700 kilogram hamsi, başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı büyükşehirlerine gönderildi. 107 nakil aracıyla sevk edilen hamsiler, ülke çapında tüketicilere taze bir şekilde ulaşması için yola çıkarıldı.

hamsi,-canakkale-002.jpgHamsi avcılığına dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında hamsi avcılığı üzerinde yapılan bu denetimlerin amacı, avlanma oranlarını kontrol altında tutarak denizlerdeki ekosistemi korumak. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hamsi avına yönelik denetimlerin süreceğini belirtti.

hamsi,-canakkale-003.jpgDenetimler ekonomiye ve ekosisteme katkı sağlıyor

Su ürünleri ekiplerinin denetimleri, denizlerdeki avlanma düzenini korurken ekonomiye de katkı sağlıyor. Sürdürülebilir balıkçılık politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen bu denetimler, hamsi stoklarının korunmasına yardımcı olurken, balıkçıların kota sistemine uygun çalışmasını sağlıyor. Ayrıca, tüketicilere sağlıklı ve taze deniz ürünlerinin ulaşması da bu denetimler sayesinde mümkün hale geliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA