20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

2023'TEKİ 'METAVERSE KIŞI' GELECEK POTANSİYELİNİ AZALTMAYACAK

GlobalData'nın en son tematik raporu Tech, Media ve Telecom Predictions 2023'te, tüketicilerin metaverse'e olan ilgisinin azalması, 2023 için yapılan tahminler arasında yer alıyor.

2023'teki 'Metaverse Kışı' gelecek potansiyelini azaltmayacak

28 Aralık 2022 Çarşamba 09:00

LONDRA- Metaverse, kullanıcıların deneyimleri paylaştığı ve simüle edilmiş senaryolar içinde gerçek zamanlı olarak etkileşime girdiği sanal bir dünyadır. Uzun vadede, insanların medyayı nasıl sosyalleştirdiği, çalıştığı ve tükettiği konusunda devrim yaratabilir. Çin'in metaverse ile ilgili teknolojiye yaptığı yatırım, Batı'nın çabalarını geride bırakacak.

Önde gelen veri ve analitik şirketi GlobalData'nın en son tematik raporu Tech, Media ve Telecom Predictions 2023'te, tüketicilerin metaverse'e olan ilgisinin azalması ve Çin metaverse teknolojisinde inovasyona yönelik bir baskı, 2023 için yapılan tahminler arasında yer alıyor.

2022 sona ererken, GlobalData Tematik İstihbarat ekibinin Yardımcı Analisti William Tyson, 2023'te bizi neler beklediğini tahmin ediyor:

metaverse-001.png

METAVERSE, 2023'TE YUTTURMACA KADAR YAŞAYAMAYACAK

Metaverse, 2023'te bir kış yaşayacak. Sanal gerçeklik (VR) ve yapay zeka (AI) gibi teknolojilerin etkinleştirilmesinin yanı sıra tüketici ilgisinin azalması, metaverse'nin önümüzdeki yıl geniş çapta benimsenmesini engelleyecek.

Tyson şu yorumu yapıyor: "Metaevreni için tek bir vizyonun olmaması, geleceğinin şekillendirilebilir ve belirsiz olduğu anlamına geliyor. Olağanüstü uzun vadeli potansiyeli geniş çapta kabul görüyor, bu nedenle Big Tech, kısa vadeli yatırım getirisi olmamasına rağmen yaratılışına milyarlarca dolar aktarmaya devam ediyor. Teknoloji soğuk bir dönem yaşayacak, ancak bu, altta yatan teknolojilerin gelişmesi için bir fırsat sunuyor.”

ÇIN'IN METAVERSE YATıRıMLARı BATı'Yı GERIDE BıRAKACAK

Çin, 2023'teki sıkı düzenlemelere rağmen, meta veri evreninin temelinde yatan teknolojilere yatırım yapmaya devam edecek. Ancak Çinli şirketler, meta evrenin nasıl olması gerektiğine ilişkin hükümetin vizyonunu takip etmek zorunda kalacak.

Tyson devam ediyor: "Şirketler Batı'nın yeteneklerinin altını oymayı hedeflerken, Çin'deki merkezi planlama meta evrenin gelişimine yardımcı olacaktır. Çinli şirketler, yenilik yapma girişimlerinde tercihli politikalardan ve sübvansiyonlardan yararlanacak. Bu, meta evrenin bu erken aşamasında ve mevcut makroekonomik ortamda Batılı hükümetlerin haklı çıkarmakta zorlanacağı bir lüks.”

WEBİNAR 'TMT Predictions 2023' 19 Ocak 2022: 2023'ün

en başarılı şirketleri, teknoloji, medya ve telekomünikasyon (TMT) endüstrisindeki konuları yakından izleyen şirketler olacak. 2023 TMT Tahminleri web semineri, önümüzdeki yıl işletmeler için hangi temaların en etkili olacağını anlamanıza yardımcı olacak. GlobalData'nın Tematik İstihbarat ekibi, gelecek yıl sizi nelerin beklediğine dair veriye dayalı içgörüler sunarak rekabette bir adım önde olmanıza ve işinizi büyütebilecek teknolojileri belirlemenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA