21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

2023'TE MUĞLA'YA YABANCI TURİSTLER AKIN ETTİ!

Muğla'yı en çok ziyaret edenler arasında 1,5 milyon İngiliz turist yer alırken, Muğla'nın doğal ve kültürel zenginlikleri sayesinde dünya turizm pazarında öne çıkmaya devam ediyor.

2023'te Muğla'ya yabancı turistler akın etti!

06 Ocak 2024 Cumartesi 09:00

MUĞLA - 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turisti ağırlayan Muğla, turizmde büyük bir başarıya imza attı. Kenti en çok ziyaret edenler arasında 1,5 milyon İngiliz turist yer alırken, Muğla'nın doğal ve kültürel zenginlikleri sayesinde dünya turizm pazarında öne çıkmaya devam ediyor.

Türkiye'nin en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Muğla, 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turisti ağırlama başarısını gösterdi. Bu rakam, kentin geçen yıl ağırladığı 2 milyon 977 bin 103 turiste kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor.

mugla,-turist-002.jpg

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri sayesinde hem yerli hem de yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırladığını belirtti. Akbıyık, "2023 yılında kente gelen turist sayısı 3 milyon 395 bin 947'ye ulaştı. Bunun yaklaşık 1,5 milyonunu İngilizler oluşturuyor," dedi.

mugla,-turist-003.jpgİngiliz Turistlerin Tercihi Muğla

Muğla'nın Dalaman ve Milas-Bodrum gibi iki uluslararası havalimanı ve 9 deniz hudut kapısıyla yabancı turistler için cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Akbıyık, özellikle İngiliz turistlerin kenti tercih ettiğini söyledi. Ayrıca, Rusya, Almanya, Polonya ve Hollanda'dan gelen ziyaretçilerin de Muğla'yı yoğun olarak ziyaret ettiklerini ifade etti.

Vali Akbıyık, Muğla'nın misafirlerini en iyi şekilde ağırladığını ve kente geçen yıl yaklaşık 10 milyon ziyaretçinin geldiğini belirtti. Bu rakamlar, Muğla'nın turizmdeki potansiyelini ve misafirperverliğini gözler önüne seriyor.

mugla,-turist-004.jpgTurizmde Hedef Büyütülüyor

Muğla'nın turizm alanındaki hedeflerinin her geçen yıl daha da yükseldiğine dikkat çeken Akbıyık, kentin dünya turizminde bir marka haline geldiğini ve her yıl artan ziyaretçi sayısıyla bu başarısını pekiştirdiğini vurguladı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA