20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

2023’TE DÜNYANIN EN DAKİK HAVAYOLLARI VE HAVALİMANLARI

Kolombiya merkezli Avianca en yüksek puanı aldı. Asya'nın En İyisi: Japonya'nın All Nippon Airways (ANA) kıtada en büyük ödüle layık görüldü.

2023’te dünyanın en dakik havayolları ve havalimanları

17 Ocak 2024 Çarşamba 12:00

LONDRA - Çoğu zaman, havayolları ve havalimanları hakkındaki manşetler kötü durumlara, yani yoğun gecikmelere , kötü hava koşullarına , yolcuların kabusuna ve benzerlerine odaklanıyor.
Havacılık analitiği şirketi Cirium, dünya çapında hangi havayollarının ve havalimanlarının en iyi zamanında puanlara sahip olduğunu ortaya çıkarmak için rakamları inceledi. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın veya gitmeyi planlıyorsanız olun, bu istatistikler bir sonraki seyahatinizin sorunsuz geçebileceğine dair umutlandırdı.
Havacılık analiz şirketi Cirium, 2023'ün en dakik havayollarını belirlemek için verileri derledi. Kolombiya merkezli Avianca en yüksek puanı aldı. Asya'nın En İyisi: Japonya'nın All Nippon Airways (ANA) kıtada en büyük ödüle layık görüldü.
Kuzey Amerika'nın En İyisi: 2023'te 1.635.486 uçuş gerçekleştiren Delta Air Lines'a verildi.
Avrupa'nın En İyisi: İspanyol havayolu Iberia Express birincilik ödülünü aldı.
Güney Amerika'nın En İyisi: Kolombiya'nın Avianca'sı genel olarak tanınırken, Güney Amerika'da en dakik havayolu unvanını kazanan havayolu, Panama'nın ulusal havayolu şirketi Copa oldu.
Orta Doğu ve Afrika'nın En İyisi: 2023'te 30. yaşına giren Umman Havayolları en yüksek puanı aldı.
Star Alliance ağının bir parçası olan Avianca genel olarak tanınırken, Güney Amerika'da en dakik havayolu unvanını kazanan havayolu Panama'nın ulusal havayolu şirketi Copa oldu.

Asya'nın en dakik havayolu şirketi Japonya'nın All Nippon Airways'i (ANA) oldu. Kuzey Amerika'da Delta Air Lines, Avrupa'da ise Iberia Express şampiyonluğu kazandı. Ortadoğu ve Afrika’nın en dakik havayolu şirketi ise 2023 yılında 30. yaşını kutlayan Oman Air oldu.

avianca-.jpg

En zamanında uçuran havaalanı: Minneapolis-St Paul Uluslararası Havaalanı (MSP), dünyanın en çok övülen uluslararası büyük boyutlu havaalanı.
En iyi orta büyüklükteki havaalanı:Bu kategoride ödülü genellikle Itami olarak adlandırılan Osaka Uluslararası aldı.
En iyi küçük havaalanı: Mariscal Sucre Uluslararası Havaalanı (UIO), Ekvador'un Quito kentine hizmet veriyor.

TOPLAM UÇUŞLAR
Cirium'un analizine göre Avianca'nın toplam 213.039 uçuşun %85,73'ü zamanında varış yaptı.

Bu arada, ABD merkezli iki havayolu (Delta ve American Airlines) uçuş toplamları açısından listenin geri kalanını açık ara geride bıraktı. Delta, 2023 yılında %84,72 zamanında varış oranıyla 1.635.486 uçuş gerçekleştirdi; Amerikalı, %80,61'lik başarılı zamanında varış rekoruyla 1.998.844 uçuştan sorumluydu. Ayrıca en yüksek puanları alan Qatar Airways (%85,11) ve Japan Airlines (%82,58) oldu.

avianca--002.jpg2024 YENI UÇAKLAR, KOLTUKLAR VE HAVALIMANI IYILEŞTIRMELERI GETIRIYOR

Cirium'un gelişmiş girişimlerden sorumlu kıdemli yöneticisi David White için 2023, pandeminin yıprattığı havayolu sektörü için dayanıklılık yılıydı diyerek, "Zorluklara rağmen, önde gelen havayolları yılı etkileyici zamanında performans ölçümleriyle tamamlamayı başardılar" dedi.

Cirium’un listesinde daha küçük, düşük maliyetli taşıyıcılar da. ilk beşte Safair (Güney Afrika), Azul (Brezilya), Hong Kong Express, JetStar Japonya ve Iberia Express (İspanya) yer aldı.

Raporun tamamında ayrıca tüm gecikmelerin havayolunun hatası olmadığı da belirtildi. Hava durumu, havaalanı trafiği ve personel sorunları da katkıda bulunan faktörler olabileceği belirtildi.

HAVAALANI ÖDÜLLERI

Cirium'a göre 2023 yılında dakiklik açısından dünyanın en iyi havalimanı Minnesota'daki Minneapolis-St Paul (MSP) oldu.

En dakik orta büyüklükteki havaalanı Japonya'daki Osaka Uluslararası (ITM) oldu. Ancak çoğu uluslararası ziyaretçi şehrin yaklaşık bir saat dışında bulunan Kansai Uluslararası Havalimanı'ndan (KIX) geldiğinden Osaka'nın ana hava merkezi burası değil.

Itami olarak da adlandırılan Osaka Uluslararası, ismine rağmen ülkede yerel bir merkez görevi gören daha küçük bir havaalanıdır.

Küçük havalimanı kategorisinin kazananı ise Ekvador'un Quito şehrine hizmet veren Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı (UIO) oldu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA