20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

2023 TURİZM SEZONUNA KAYIPLARIMIZ NEDENİYLE ÜZGÜN GİRİYORUZ

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut: 10 ilde meydana gelen depremde çok sayıda can, yaralı ve bina çökmesine bağlı ölümlerle sarsıldıklarını söyledi.

2023 turizm sezonuna kayıplarımız nedeniyle üzgün giriyoruz

09 Şubat 2023 Perşembe 15:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Manavgat Side Turizm ve Otelciler Birliği (MASTOB)) Başkanı Cengiz  Haydar Barut, Antalyada otelcilerin  2023 yılı turizm sezonunu nisan ayı başında açmaya hazırlanırken,Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ilde meydana gelen depremde çok sayıda can, yaralı ve bina çökmesine bağlı ölümlerle sarsıldıklarını söyledi.  Yaklaşık 250 bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye turizminin  en büyük destinasyonu olan Manavgat-Side olduğunu belirten turizmci Cengiz Haydar Barut, '' iki yıldır pandemi den sonra   sonra kısıtlamalar kalkınca geçen sene iyi bir turizm sezonu geçirdik. Antalya'ya gelen turistin üçte biri Manavgat'ta konaklıyor.2023 turizm sezonu beklentilerimiz çok yüksek. Almanya, İngiltere ve Avrupa pazarı erken rezervasyonları çok iyi durumdaydı. Fakat deprem haberleri ile çok sarsıldık. '' dedi.
mastob,-cengiz--haydar-barut.jpg

          Türkiye turizminin kalbi olan Antalya'nın turizmde lokomotifinin Manavgat olduğunu vurgulayan Cengiz Haydar Barut, bölgede bulunan 200'ün üzerinde dört ve beş yıldızlı konaklama tesislerinde 120 bin turizm çalışanını istihdam etiğini ifade etti.  Antalya'da konaklama tesislerinde Türkiye'nin 81 ilinden çalışan olduğunun altını çizen Barut,''Deprem olan  şehirlerimizden gelen turizm çalışanlarımız akrabaları var. Deprem bölgesinde aldığımız her haber yüreğimizi yakıyor''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA