20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

2021'İN EN YENİLİKÇİ 10 SEYAHAT ŞİRKETİ BELİRLENDİ

10 seyahat şirketi hakkında turizm ve konukseverlik için eşi görülmemiş salgın dönemini yaşadığımız bir yılda iyimser olmak için nedenler buldu.

2021'in en yenilikçi 10 seyahat şirketi belirlendi

12 Mart 2021 Cuma 13:00

EMRE ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
LONDRA / İNGİLTERE - 
COVID-19’da en çok etkilenen turizm sektöründe vizyon geliştiren ve yeniliklerle salgını aşabilmek için çalışan seyahat şirketleri Fast Company dergisi araştırmasıyla belirlendi. Araştırma, Airbnb ve Hipcamp'tan Delta Airlines ve Ennismore otellerine kadar bu 10 seyahat şirketi hakkında turizm ve konukseverlik için eşi görülmemiş salgın dönemi geçirilen bir yılda iyimser olmak için nedenler buldu.

Salgın hastalıktan en çok seyahat sektörü etkilendi. Bu listede yer alan şirketler, gezginlerin güvenliğine öncelik verirken yeni yerler keşfetmenin sevincini ve harikasını sunmanın yollarını buldular.
Hipcamp, Getaway ve Arrive Outdoors, insanları alışılmadık yoldan çıkarıp uzaklaştırırken, Delta ve Hopper krizi yolcuların değişen ihtiyaçlarına yanıt vermek için kullandı. Broşürlere benzeri görülmemiş bir şeffaflık ve esneklik sundu.
Küçük tur operatörü Intrepid Travel, işletmelerini yukarıdan aşağıya nasıl sürdürülebilir kılmak için salgın yavaşlamayı kullandı. Airbnb, başarılı bir halka arz gerçekleştirirken yerel ve hatta sanal seyahati kucaklayarak rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

10-seyahat-sirketi-.jpg

Listede yer alan şirketler ve özellikleri şöyle:

1. HİPCAMP

Hepimizin dışarı çıkmaya ihtiyaç duyduğu bir yılda kampı eve yaklaştırmak için

Bu kamp rezervasyon sitesi , 2020'de ABD'deki yerel arazi sahiplerini, özellikle ticari tarımsal mülkleri olanları bir araya getirerek platformunu büyüttü. Şirket, farklı alanlardaki talebi tahmin etmek için bir sistem geliştirdi ve bu ev sahiplerinin sahadaki arazilerini sorunsuz bir şekilde listelemek için ihtiyaç duydukları araçları iyileştirmeye yatırım yaptı. Ayrıca, ev sahiplerinin kiralama, yiyecek, yakacak odun ve hatta deneyimler dahil olmak üzere ek teklifler satmasına olanak tanıyan "Ekstralar" ı da başlattı.

10-seyahat-sirketi-.png

2. GETAWAY

Açık havada inzivayı yeniden tanımlamak için

Büyük kentsel alanların dışındaki ormanlara sıkışmış şık, tek odalı kabin koleksiyonuyla, beş yaşındaki Getawaybugün yankı uyandıran bir oteli oluşturan şey için yeni bir paradigma yaratmıştır. Kurucu ve CEO Jon Staff, "Getaway her zaman sosyal açıdan uzak bir yer olmuştur" diyor. Konukevleri, şık mini mutfaklar, eksiksiz banyolar, galeri pencereleri, açık hava ateş çukurları ve piknik masaları gibi geldikleri şeylerin yanı sıra, eksik oldukları şeylerle de dikkat çekiyor: TV'ler ve Wi-Fi. Staff, "Teknolojik dikkat dağıtıcı unsurların olmadığı günler, insanların daha yaratıcı, daha mutlu ve daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor" diyor. Getaway, mülklerini yalnızca kendi sitesinde listeliyor, çevrimiçi seyahat acentelerine ve Airbnb gibi platformlara komisyon atıyor, ancak bu büyümesini engellemedi. Geçen yılın sonunda üç yeni karakol açtı ve 2021'in başlarında, 2019'da dokuz olan toplam 16 ağaçlık kampüs ve 527 kabin için iki tane daha eklemeyi planlıyor.

3. DELTA AIR LINES

COVID-19 salgını boyunca ABD havayolları için standardı belirlemek için

Ticari havayolları için olağanüstü bir yılda, Deltapandemi sırasında müşteri öncelikli liderlik rolü ile öne çıktı. Küresel Temizlik ekibi oluşturma, 44 noktalı temizlik süreci ve tüm çalışanlar için bir COVID-19 test programı oluşturma gibi önlemlerle sektörün temizlik standardını dönüştürmenin yanı sıra, orta koltuk satışını ilk durduranlar arasındaydı ve tek havayolu şirketi, 2020 tatil sezonu boyunca bunu yapmaya devam edecek. 2021'den itibaren (temel ekonomi hariç) Amerika Birleşik Devletleri içinde seyahat için değişiklik ücretlerinden kalıcı olarak feragat etme de dahil olmak üzere bu protokollerin çoğu burada kalacağından, Delta saygıyı kazandı. sık sık uçanlarından ve eleştirmenlerinden. Örnek olarak: Müşterilerin Delta'yı tavsiye etme olasılığını ölçen Net Destekçi Puanı (NPS), Ağustos 2020'de 2019'un aynı ayına göre 30 puan daha fazla arttı.

4. ARRIVE OUTDOORS

Kapınıza teslim edilen kamp malzemelerinden tasarruf etmenizi sağlamak için

Yolcuları dışarı çıkarmaya odaklanan şirketlere paralel olarak, üç yaşındaki kamp malzemeleri kiralama şirketi Arrive Outdoors 2020'de muazzam bir büyüme kaydetti: geçen yıla göre siparişlerde% 488 artış ve gelirde% 439 artış. Arrive'ın misyonu - açık hava deneyimlerini daha kolay, daha uygun fiyatlı ve sürdürülebilir hale getirmek - geçen yıl daha fazla gezgin kamp yapmayı ve diğer doğa odaklı gezileri planladıkça açıkça yankı buldu. Şirket, yeni ekipman kategorileri (yürüyüş botları ve giyim) ekleyerek, dağıtımı ve şirket içi lojistiği geliştirerek ve müşteri hizmetlerini düzene koyarak başarısından yararlanarak% 99 CSAT puanı elde etti. Ve nakliye atıklarıyla mücadele etmek için Arrive, oluklu ambalaja dönüştü ve kutuları yeniden kullanılabilir hale getirecek şekilde yeniledi.

10-seyahat-sirketi--001.jpg

5. INTREPID TRAVEL

Karbon emisyonlarını azaltmak için bilime dayalı hedeflere bağlı kalmak için

Seyahat endüstrisi için vahim bir yıl boyunca, tabandan gelen küçük grup maceralarıyla tanınan bu tur operatörü , beklenmedik aksama sürelerini operasyonları ve gezegen üzerindeki etkilerini yeniden düşünmek için kullandı. 2010'dan beri karbon nötr olan Intrepid, şu anda Karbon Saydamlık Projesi (CDP), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) gibi kuruluşlar arasında bir ortaklık olan Bilim Temelli Hedefler girişimi aracılığıyla emisyon azaltma hedeflerini belirleyen dünyanın ilk tur operatörüdür. ve WWF. Intrepid, 2025 yılına kadar iş seyahatlerini azaltarak ve ofislerinde yenilenebilir enerjiye geçerek dahili karbon çıktılarını dengelemekle kalmayacak, aynı zamanda enerjisini eve daha yakın olan ve daha düşük karbonlu ulaşım ve konaklama seçenekleriyle inşa edilen güzergahlara odaklayacak.

6. HOPPER

Yalnızca mobil platformuyla yeni seyahat sorunlarına hitap etmeye devam etmek için

Gezginlere ne zaman uçak bileti ve otel rezervasyonu yapmaları gerektiğini bildiren fiyat tahmin algoritmaları için geçen yıl listemizin başında yer alan bu yalnızca mobil seyahat rezervasyonu platformu , sezgisel, kullanıcı dostu özellikler eklemeye devam ediyor. Geçen yıl, Hopper bir fiyat düşüş garantisi (şirket, herhangi bir uçak bileti değişikliğindeki farkı size otomatik olarak iade edecektir), uygulama içi iptal ve değişiklik yetenekleri (yolcuları müşteri hizmetleri hatlarıyla korkunç aramalardan kurtarır) ve Yeni Nesil Vitrin, Hopper'ın rekabetçi iş ve birinci sınıf bilet satışları için fiyatları takip ettiği.

7. JOURNERA

Rezervasyonlarınızı birbirine bağlayarak seyahatleri kolaylaştırmak için

Orbitz Worldwide'ın eski CEO'su Jeff Katz'ın da dahil olduğu seyahat konusunda bilgili bir ekip, şirketlerin iş ve tatil gezileri boyunca müşterileri izlemesine ve onlara yardımcı olmasına yardımcı olan bir platform oluşturdu . O nasıl çalışır? Gerekli izin alındıktan sonra program, tüm rezervasyonları, yolcuları ve seyahat yöneticilerini gerçek zamanlı olarak güzergah değişiklikleri konusunda uyararak gezginlerin rezervasyonlarını (oteller, uçuşlar, kiralık arabalar vb.) İlişkilendirir. Örneğin, bir uçuş planlanan zamandan önce gelirse, kiralık araç teslim alma ve otel giriş saatleri otomatik olarak güncellenir. Seyahat pazarı, şu ana kadar bu sorunlu çözüme iyi yanıt verdi: Platform, 2020 salgını boyunca büyümeye devam etti ve şu anda ABD'deki tüm otel ve hava seyahatlerinin yüzde 40'ını oluşturan şirketler tarafından benimseniyor.

8. ENNİSMORE

COVID-19 salgını sırasında yaratıcı düşünmek ve rekabetçi kalmak için

Ennismore , Avrupa ve ABD'deki dokuz tesisten oluşan bir koleksiyon olan Hoxton Hotels ve İskoçya Dağlık Bölgesi'ndeki macera tesisi Gleneagles dahil olmak üzere birçok konaklama ailesinin ana şirketidir. Oteller COVID-19 nedeniyle boşalırken, Hoxton mülkleri, yerel halkın (güvenli bir şekilde) ilgisini çekmek için popüler yiyecek ve içecek alanlarından yararlanarak gelir kaybını telafi etti; Oxfordshire'daki malikanesinde pop-up büyüleyici bir sığınak yarattı; ve pandemiden önce Flexy Time tanıtıldı: tüm konuklar için 24 saat ücretsiz esnek check-in ve check-out. Bu hızlı ve düşünceli pivotlar, otel devi Accor'un tüm mülklerini Ennismore adlı yeni bir şemsiye yaşam tarzı markası altında gruplamak için Ennismore ile işbirliği yapmasının bir nedenidir.

9. SAN FRANCISCO INTERNATIONAL AIRPORT

Havaalanlarını daha sağlıklı ve daha insan odaklı yapmak için

Başlangıçta 1960'larda inşa edilen Harvey Milk Terminal 1, yalnızca insanları bir havaalanından nasıl güvenli ve verimli bir şekilde geçireceklerini değil, aynı zamanda deneyimi daha sağlıklı ve daha keyifli hale getiren 2,4 milyar dolarlık bir yenilemenin son aşamalarında bulunuyor. Projenin arkasındaki mimar olan Gensler ile yakın işbirliği içinde çalışan SFO ekibi, çevre dostu ve insan merkezli bir alan yaratmaya odaklandı. Isıtma ve soğutma için radyant tavanlar tasarladılar, toksin içermeyen mobilyalar ve halılar kullandılar, merkezi salonda bir sanat galerisi planladılar ve dış mekanlar, etkileşimli çocuk bölgeleri ve emzirme istasyonları oluşturdular. Bu çabaların ve daha fazlasının bir sonucu olarak Harvey Milk Terminal 1, daha sağlıklı binalar için bir bina derecelendirme sistemi olan Fitwel sertifikası alan dünyanın ilk havalimanı terminalidir. COVID-19 salgınının yükselişiyle birlikte,

10. AİRBNB

Güveni geri kazanmak ve seyahat zihniyetini yeniden düzenlemek için

Airbnbsalgına özellikle sert bir başlangıç​​yaptı. Pandemi yayıldıkça rezervasyonlar ülkeden ülkeye düştü, şirket çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarmak zorunda kaldı ve başlangıçta, seyahat tam olarak durduğunda - masrafları ev sahibine ait olmak üzere - konuklara tam para iadesi teklif ederek ev sahiplerini yabancılaştırdı. Ancak şirket, ilk halka arzına hazırlanırken, ev sahiplerine söz konusu geri ödemeler için kısmi ödemeler sunarak ve birçok kişiye doğrudan bir paylaşım programına katılma şansı tanıyarak ev sahipleriyle iyi geçinerek geri adım attı. (Nihayetinde program için seçilen ev sahibi sayısı açıklanmadı.) Uluslararası seyahat ve turlar dururken, Airbnb, yerel deneyimler programını yalnızca çevrimiçi bir seçeneğe dönüştürdü, bu da başarı sağladı ve birçok ev sahibine önemli bir gelir sağladı. kriz anında yayın. Şirket ayrıca, kendisini yerel gezi seçenekleri ve uzun süreli konaklamalar için bir merkez olarak pazarlayarak bölgesel seyahati bir gümüş kaplamaya dönüştürdü. Ayrıca, yeni temizlik standartları oluşturmak ve girişlerinin güvenliğini kilitli durumdan çıktıklarında gezginlere iletmelerine yardımcı olmak için ev sahipleriyle birlikte çalıştı.

Bu makalenin bir versiyonu Fast Company dergisinin Mart / Nisan 2021 sayısında yayınlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA