20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

2020 SONUNDA, 174 MİLYON TURİZM ÇALIŞANI İŞİNİ KAYBEDECEK

WTTC: Mevcut seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesinin 2020 sonuna kadar 31 milyon işten tasarruf edebileceğini öne sürdü.

2020 sonunda, 174 milyon turizm çalışanı işini kaybedecek

29 Ekim 2020 Perşembe 12:00

LONDRA- Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) turizm sektöründe salgın ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle yıl sonuna kadar kayıp verileri belirledi. WTTC'nin en son ekonomik verilerine göre, uluslararası seyahat üzerindeki mevcut kısıtlamalar, daha önceki 197 milyon çalışanın iş kaybına ilişkin tahminleri alt güncelleyerek salgının 2020’nin dünya çapında 174 milyon çalışanı etkileyeceğini bildirdi.

wttc-002.jpgTurizm yetkilileri, olumlu kazanımların çoğunlukla Çin gibi ülkelerdeki yurt içi seyahatlerin geri dönüşünden kaynaklandığını söyledi . Veriler ayrıca, mevcut seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesinin 2020 sonuna kadar 31 milyon işten tasarruf edebileceğini öne sürdü.

WTTC Başkanı Gloria Guevara, "En son verilerimiz, uluslararası seyahatlere hemen devam etmek için birlikte çalışmazsak, küresel Seyahat ve Turizm sektörünün karşı karşıya olduğu uzun vadeli olumsuz etkinin ciddiyetini ortaya koyuyor" dedi.

Guevara, "Dünya genelinde seyahat kısıtlamaları yaz aylarında devam ederken, tahminlerimiz 121 milyondan 143 milyon kişiye bir artış olduğunu bildiriyor. Sadece dört aylık bir sürede, araştırmamız dünya çapında 22 milyon çalışanın daha tehdit altında olduğunu gösterdi. Bu yıkıcı bir haber ve şimdi uluslararası koordineli harekete ihtiyacımız var" dedi.

İş kayıpları ve seyahat kısıtlamaları, turizmin küresel GSYİH'ye katkısında yaklaşık 4,7 trilyon doları ortadan kaldıracak ve bu yıl 2019'a kıyasla yüzde 53'lük bir kayba eşit olacak.

Birkaç hafta önce WTTC , seyahat endüstrisini COVID-19'un etkisinden kurtarmak için “100 Milyon İş Kurtarma Planı”nı sundu. Plan, etkili operasyonları yeniden kurmak ve seyahati yeniden başlatmak için güçlü uluslararası koordinasyon sağlamaya dayanan bir dizi önemli girişimi kapsıyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA