23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

2008'DE DENİZCİLİK KONUŞULACAK

Türkiye'nin 640 kilometrelik sahil şeridine sahip Antalya'da bugüne kadar hep ihmal edilen bir sektör olan denizcilik 2008'de atılım yapmaya hazırlanıyor.

2008'de denizcilik konuşulacak

31 Aralık 2007 Pazartesi 23:00

ANTALYA- Türkiye'nin 640 kilometrelik sahil şeridine sahip Antalya'da bugüne kadar hep ihmal edilen bir sektör olan denizcilik 2008'de atılım yapmaya hazırlanıyor. Özellikle Antalya Limanının kruvaziyerlerin uğrak yeri olması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Kruvaziyer gemilerinin indi bindi yeri olması hedeflenen limandaki çalışmalar bitirildikten sonra, günde 5 bin yolcunun giriş yaptığı bir yer haline gelecek...

 Bugüne kadar hep turizm yönüyle ön plana çıkan Antalya 2008'de denizcilikle de anılır hale gelecek. Denizcilik otoriteleri bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyor. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya limanının, kruvaziyer gemiler için indi-bindi yeri olmasının hedeflendiğini söyledi. Bu hedefle yola çıkılan projeler tamamlanınca limana günde 5 bin yolcu giriş yapacak.

Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği Müdürü Ayhan Çiftçi de, yaptıkları yatırımlarla denizciliğin gelişmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Çiftçi 2008 yılında yapacakları 6.5 milyon avroluk yatırımın da bunun en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

 

SON DAKİKA