23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

2007 YILI VERGİ REKORTMENLERİ

ATSO üyeleri arasında düzenlenen Geleneksel Vergi Ödül Töreni'nde gelir ve kurumlar vergisi ile en fazla ihracat kazandıranlara ödülleri verildi.

2007 yılı vergi rekortmenleri

16 Aralık 2007 Pazar 12:30

ANTALYA- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2007 Geleneksel Ödül Töreni, Talya Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Törene Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CGP Genel Başkanı Deniz Baykal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılarak birer konuşma yaptılar.
Törende konuşan Adalet Bakanı
Mehmet Ali Şahin, bir önceki dönemde spordan sorumlu Devlet Bakanı olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan sporculara genellikle ödül verdiğini söyledi. Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunan iş adamlarına ödül vermekten de büyük mutluluk duyduğunu belirten Şahin, ''Hükümet olarak Türkiye'nin özel sektörün öncülüğünde kalkınacağına inandık'' dedi.

 



Türkiye'nin tanıtımı için hazırlanan filmin yakın bir zamanda uluslararası kanallarda gösterileceğini belirten Şahin, tanıtım filminde en önemli payı Antalya'nın alması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ricada bulunduğunu söyledi.

Antalya'da özel sektörün turizmde büyük yatırım yaptığını ve bunu hak ettiğini dile getiren Şahin, kentteki tesislerin dünya standartlarının üzerinde olduğunu kaydetti.

''Türkiye'nin daha fazla tanıtıma ihtiyacı var'' diyen Şahin, bu konudaki talepleri ilk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme getireceğini ve konunun takipçisi olacağını belirtti.

 

Şahin, ''Antalya'nın bir marka kent olmakla birlikte Türkiye'nin vitrini olması gerektiğini düşünüyorum. Buraya 8 milyona yakın yabancı geliyor. Türklerle ilgili kanaat sahibi oluyor. Antalya'ya ne kadar yatırım yapsak Türkiye'nin tanıtımı için önemlidir. Antalya'nın tanıtım açısından vitrin kent olmasına önem göstermeliyiz'' diye konuştu.

 

-TÜRK TİCARET KANUN TASARISI-

Türk Ticaret Kanun Tasarısı'nın, Adalet Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantının gündeminde olduğunu belirten Şahin, değişiklik önerilerini inceleyeceklerini kaydetti. Tasarının, Ocak ayında TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini belirten Şahin, ''Devletçi bir anlayışla hazırlanan Türk Ticaret Kanunu'nun bir an önce değişmesi gerekir. Bu konudaki sorumluluğumun bilinci içindeyim'' dedi.

 

Şahin, teknoloji seralarının da KOBİ kapsamına alınması için gerekli düzenlemelerin bitmek üzere olduğunu ve yakında uygulanacağını ifade etti.

 

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da 2006 yılı itibariyle, döviz kazandırıcı hizmetler ana kategorisinde, konaklama tesisleri, döviz geliri bakımından ilk üç sırayı alan firmaların temsilcileri ile seyahat acenteleri temsilcilerine ödüllerini sundu.

 

Şahin, kurumlar vergisi matrahına göre, sıralamada ilk üç sırada yer alan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi kurum temsilcilerine de ödül verdi.

 

-CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL: -''LÜTFEN ANAYASA KRİZİ ÇIKARMAYIN. GEREKSİZ YERE, İDEOLOJİK KUTUPLAŞMAYI, ÜLKENİN KENDİ SİYASİ KİMLİĞİYLE İLGİLİ ANLAMSIZ BİR TARTIŞMAYI TAHRİK EDECEK YAKLAŞIMA GİRMEYİN''

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hükümetin, ana muhalefet partisi başta olmak üzere kimseye haber vermeden bir anayasa değişikliği yapmak istediğini öne sürerek, ''Lütfen Anayasa krizi çıkarmayın. Gereksiz yere, ideolojik kutuplaşmayı, ülkenin kendi siyasi kimliğiyle ilgili anlamsız bir tartışmayı tahrik edecek yaklaşıma girmeyin'' dedi.

 

Baykal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2006 yılın en çok vergi ödeyen ve döviz geliri ödeyen üyelerini ödüllendirdiği gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'de pembe tablolar çizildiğini, ancak ekonominin hiç de iyi olmadığını savundu.

 

En önemli meselelerden birinin anayasa değişikliği hazırlığı olduğuna işaret eden Deniz Baykal, şöyle devam etti:

 

''Lütfen Anayasa krizi çıkarmayın. Türkiye rahat etsin istiyorsanız, Türkiye gerçek sorunlarını çözsün istiyorsanız gereksiz yere, Türkiye'de ideolojik kutuplaşmayı, ülkenin kendi siyasi kimliğiyle ilgili anlamsız bir tartışmayı tahrik edecek bir yaklaşım içinde anayasa konusuna girmeyin. Anayasa ile ilgili değiştirilmesini istediğiniz bir nokta varsa çıkın söyleyin. Bakalım, aklımız yatarsa destekleriz. 13 tane anayasa paketi geçti. Hepsinde katkımız oldu. 70 küsur maddesi değişti anayasa'nın. Sağlam gerekçelerle öneri varsa, bakalım, onu da değiştirelim. (Hayır biz onunla meşgul değiliz.) Neyle meşgulsünüz? (Anayasa'yı battal etmek istiyoruz, çöpe atmak istiyoruz, kendimiz bir anayasa yapmak istiyoruz.) Niye? (Bu 12 Eylül Anayasa'sı?) Nereden çıkarıyorsunuz bunun 12 Eylül Anayasa'sı olduğunu? 12 Eylül'de yapıldı ama 13 tane anayasa değişiklik paketini yürürlüğe koyarak, biz onu tümünü tasfiye ettik. İlk değişiklik de yıllar öncesinde Anayasa'nın başlangıç kesimindeki 12 Eylül'e referans yapan, 12 Eylül darbesini meşrulaştıran ifadelerin çıkarılmasıyla başladı. O konuda biz öncülük yaptık. Anayasa'mızın başlangıcında askeri müdahaleye atıf yapan cümleler olamaz dedik ve yeniden başlangıç yazıldı. O ortadan kaldırıldı.''

 

Demokratikleşme konusunda, hukuk devletini güçlendirme konusunda 13 ayrı anayasa paketi kabul edildiğini belirten Baykal, bundan sonra yapılacaklar varsa bunların da yine birlikte gerçekleştirilebileceğini belirtti.

 

Baykal, ''Ama Anayasa'nın değiştirilmesi söz konusu olmaz maddelerini dahi, kenarından, köşesinden nasıl boşlukta bırakırız diye bir arayışın içine lütfen girmeyin'' dedi.

 

-''BİLGİ VERİLMEDİ''

Yargıyı siyasallaştıracak anayasal düzenlemelere yönelinmemesi gerektiğini ifade eden Baykal, bunun Türkiye'yi rahatsız edeceğini söyledi. Baykal, şöyle konuştu:

 

''Türkiye, derin bir tereddüt içine doğru giriyor. Çeşitli nedenlerle, her gün bunun pek çok örneğini görüyoruz. Türkiye'yi o istikamette bir yere götürerek, bir yere varamayız. Anayasa bir temel mutabakattır, onu bilerek bakmamız lazım. Yani anayasa değiştirilecek, biz ana muhalefet partisiyiz hiç bir haberimiz yok. Şu ana kadar hiçbir bilgi verilmiş değil. Ne bize verilmiştir, ne başkasına verilmiştir. Kimsenin haberi yok. Böyle bir anayasa değişikliği olur mu? Biz, bu memlekette ana muhalefet partisi olarak halkımızın oylarını aldık. Bizim de söyleyecek sözümüz var. (Biz söyleriz, ister kabul edersiniz, ister etmezsiniz.) Böyle anayasa değişikliği olmaz. Bu, hepimizin anayasası olacaksa bunu birlikte bilmek zorundayız.''

Bu konuda ciddi bir potansiyel bir sıkıntı bulunduğunu savunan Baykal, şu görüşleri dile getirdi:

 

''Buna dikkati çekmeyi görev biliyorum. Buna fırsat vermeyelim. Anayasa meselesi Türkiye'nin ortak meselesidir. Anayasa'da bir değişiklik ihtiyacı varsa, bunu hep beraber müzakere ederiz. (Ama biz birilerine görev verdik.) Kime görev verdiniz? (Biz biliriz, biz seçtik.) Biz de bilelim. (Hayır sizin bilmenize gerek yok. Ayın 15'inde duyuracağız, bayramdan sonra duyuracağız, yılbaşından sonra duyuracağız.) Böyle anayasa olur mu? Sanki gizli hareket planı hazırlanıyor. Kimsenin bilmemesi gereken, çok özel, çok gizli bir anayasa değişikliği yapılıyor. Anayasa en şeffaf, en katılımcı götürülmesi gereken iş. İnsan bundan kuşku duyuyor. Bu doğru değil.''

 

EKONOMİDEKİ SORUNLAR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de söylenilenin aksine ekonomide iyi şeyler olmadığını da önö sürerek, ''Birbirimizi avutmanın, pembe tablonun geçerli olmadığı bir dönemdeyiz. Türkiye çok uzun süredir, büyük fedakarlıklara dayalı politika sürdürüyor. Bugün gelinen noktada, her şey yolunda deme şansımızı yitirmiş durumdayız'' dedi.

 

Enflasyon hedefinin, iki katı kadar şaştığını, büyüme oranının giderek düştüğünü, bütçe, dış ticaret ve cari açık verildiğini kaydeden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Türkiye'de bütçe, dış ticaret ve cari açık alarm çekiyor. Böyle bir sorun yok gibi ekonomiyi konuşmak, gerçeklerden uzak düşmek anlamına gelir. Geçen yılın on katı bütçe açığı var. Bunun bedelini hep birlikte ödeme durumundayız. 65 milyar dolar dış ticaret açığı veriyoruz. Bu taşınamaz. Bunlar doğal karşılanacak büyüklükler değil. GSMH içinde Türkiye kadar dış ticaret açığı veren başka ülke yok.''

 

Türkiye'nin iç ve dış borçlarının giderek arttığını, özellikle ara mal ithalatının arttığını, bunun da iş yerlerinin kapanması ve işsizliğin artması anlamına geldiğini ifade eden Baykal, ''Bu sürdürülebilir bir manzara değil. Büyümenin en çok olduğu dönemlerde bile işsizliğin önüne geçilemiyor. İnsanlar sosyal ek destek olmadan hayatlarını sürdüremez hale geldi. İşsizlik ciddi bir sorun. Bu bir gerçek. Türkiye bu gerçeği konuşuyor'' dedi.

 

Kur politikasının değişmesi gerektiğini savunan Baykal, uygulanan kur politikasının sanayi sektörünü, rekabet kabiliyeti olan sektörleri çökerttiğini ileri sürdü.

 

-EĞİTİMDEKİ SORUNLAR

 

    

Türkiye'de eğitimin de büyük sancı haline geldiğini idddia eden Deniz Baykal, ''Eğitim ideolojik bir sorun haline geldi. Eğitim, Türkiye'deki kültür, ideolojik çatışmasının mevzilendiği alan haline geldi. Bu konuda ciddi yanlışlıklar ısrarla sürdürüyor'' diye konuştu.

 

Baykal, Türkiye'nin kendi çocuklarının yanı sıra, özellikle Irak'taki Sünni, Şii, Kürt ve Türkmen çocuklarını Türkiye'deki üniversitelerde okutması gerektiğini, bu öğrencilerin 8-10 yıl sonra ülkelerinde söz sahibi olduklarında Türkiye'ye sempati ile bakacaklarını anlattı.

 

Baykal, 25 milyon nüfuslu Malezya'nın kendi ülkesi dışından 60 bin öğrenciyi okuturken, 70 milyon nüfuslu Türkiye'nin 2 bin yabancı öğrenciyi okutabildiğine de işaret etti.

 

Baykal, GAP'ın bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''GAP unutuldu. Demirel (GAP'ı gaptırmam) diyordu ama GAP'a yatırım yapılmıyor. GAP hala Türkiye'nin en önemli projesi olmaya devam ediyor. Enerji ayağı tamam gibi ama sulama ayağında eksik var. Asıl sulama istihdamı artıracak. 1,5 milyon hektar, GAP sayesinde sulanabilecek alan var. Bir kaç tane Çukurova var GAP'ta.''

 

 

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: -''EKONOMİDE YÜZDE 7,5'UN ALTINDAKİ BÜYÜME BAŞARISIZLIKTIR'' 

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 7.5'un altındaki büyümenin ekonomide başarısızlık olacağını söyledi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen ''Geleneksel Vergi Ödül Töreni' Talya Oteli'nde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla yapıldı.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törendeki konuşmasında, son 6 yılda yüzde 49'luk müthiş bir büyüme yaşandığını, bu büyümenin yüzde 39.5'inin Türk özel sektörü sayesinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa özel sektör eliyle bu dönemde büyüdüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

 

''Türkiye, son 6 yılda yüzde 49'luk büyüme gerçekleştirdi. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bu mutluluğumuzun bir diğer nedeni de yüzde 49'luk büyümenin yüzde 39'5'u Türk özel sektörü sayesinde olmasıdır. Büyüme eskiden kamu, özel sektör eliyle gerçekleşiyordu. Yine büyük mutluluk duyuyoruz ki, Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline geldi. Bundan 25 yıl önce dünyanın 25. ekonomisi iken bugün 17. büyük ekonomisi haline gelmiş. Bir başka duyduğumuz mutluluk ise 3 milyar dolarlık ihracat yapan Türkiye, 105 milyar dolar ihracat yapar duruma geldi. Bu 105 milyar dolar ihracatın yüzde 95'i sanayi mamulü. Yine ihraç ettiğimiz bu ürünlerin yüzde 65'ini AB ve ABD'ye yapar noktasına gelmişiz. Kalitenin en yoğun arandığı, fiyatın en rekabetçi olduğu pazarlara mal satar hale gelmişiz. Bunu kim yaptı? Türk özel müteşebbisi yaptı. Allah bize, Allah'tan petrol filan vermemiş. Bize müteşebbis ruhu vermiş. Aslında gelişebilmek için, zenginleşebilmek için müteşebbislik yeter.''

 

Türkiye'nin turizmde 25 yıl önce hayal edemediği noktaya bugün geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 22 milyon turisti ağırladığını anımsattı. Turizmde 20 milyar dolar döviz geliri sağlandığını anlatan Hisarcıklıoğlu, bunların yetmediğini vurguladı.

 

''KENDİMİZİ DÜŞÜNEREK KONUŞMUYORUZ''-

Konuşmasında Türkiye'nin sıkıntıları olduğunu da dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, eleştirilerde bulunduklarında bazılarının alınganlık gösterdiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

 

''Bizim söylediklerimiz kontrol edilir maksadıyla algılanması lazım. Başka bir maksatla algılayarak, alınganlık olmaması lazım. Bizim söylediklerimiz ülkemizin hayrına olan şeyler. Biz, bulunduğumuz cephede bunları görüyoruz. Sadece kendimizi düşünerek konuşmuyoruz. Yoksa 2001'e kadar kim söylerse haklı idi. Ama 2001'den sonra bizim söylediklerimiz sadece bizim lehimize olanlar değil, ülkemiz lehine olanlardır.

 

Bizim ülke olarak birinci planda dikkat etmemiz gereken yer büyüme oranlarıdır. Geçmişte her hükümet yüzde 5 büyüme hedefi gösterirdi. Bir sağına soluna bak, bu neyin yüzde 5'lik büyüme hedefi? Neye göre yüzde 5'lik hedef koyuyorsun? Şimdi bizde diyoruz ki, yüzde 5'lik büyüme hedefi bizi bir yere taşımaz. Biz, bir çalışma yaptık. Yüzde 7.5'in altındaki büyüme başarısızlık demektir.

 

     Niye, AB ülkelerinin fert başına düşen gelirin ortalamasını 2010 yılında yakalamak istiyorsak, biz her yıl yüzde 7.5 büyümeliyiz. Eğer yüzde 7.5'un altında büyüyorsak, bunda başarısızlık var demektir. Hedefimiz var. Dünyanın en büyük 10'ncu ekonomisi içinde olacağız, fert başına milli geliri 10 bin doların üzerine çıkacağız diyoruz. Bu hedefleri yakalamak istiyorsak, bu ancak büyüme ile olur. Her yıl 1 milyon nüfus artıyorsa, 750 bin kişi istihdam piyasasına giriyorsa, bunları ancak büyüme ile sağlarız.''

 

''2007 YILINDA SİHRİ BOZDUK''-

Bu büyümeyi artırma yolunun bütçe açıklarının azaltılmasından geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

 

''Son 5 yıldır, bütçe açıkları azalıyordu. Türkiye'de 35 yıldır görmediğimiz hadiseleri yaşıyoruz. Takdir ediyoruz derken 2007 yılında bu sihri bozduk. Son 6 yılın en kötü bütçesi oldu. Kaldı ki, açık, geçen yılın 11 aylık dönemine göre tam 10 misli arttı. Bunun bedeli kime dönecek? Unutmayın, size dönecek, vergi ile dönecek. Borç almak istemediğimize göre vergi vermeye hazırız demektir. Eğer kamu harcarken harcama demediysek bizde vergi vermeye hazırız demektir. Biz de burada iğneyi kendimize batıracağız.''

 

TOBBB Başkanı, konuşmasında sanayi envanteri ve sanayi politikası ile stratejisinin mutlaka yapılması gerektiğine de değindi. Hükümetin bu konuyu gündemine aldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu ''Bu eleştirileri yaptıkça alınanlar oluyor. Bir bakanımız (2008 yılında iş ve yatırım ortamını düzeltecek 262 adet yeni düzenleme yapmaya hazırız) diyor. 262 çalışma günü. Yani bir çalışma gününde, bir düzenleme yapılacak. Bunun da takipçisi olacağız'' dedi.

 

''EKONOMİ KONUŞMAK İÇİN GOL ATMAK LAZIM''-

Ülkenin gündeminde sürekli ekonomi olması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ancak Türkiye'de en kolay konuşulan işin siyaset ve futbol olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Türk iş alemi olarak, 'Siyaseti bir öncelik haline getirmeyelim' dedik. Türkiye'de en kolay iş siyaset ve futbolu konuşmaktır. En zor iş ise ekonomiyi konuşmak. Ekonomiyi konuşabilmek için gol atmanız lazım. Bilançonun altı çizildiği zaman hesap görübilir. Çünkü rakamları konuşuyorsunuz. Dertlerinizin, sorunlarınızın çözülmesini istiyorsanız, Türkiye'de gelin şu siyasetle futbolu bırakın da ekonomiyi konuşalım. Eğer ekonomiyi konuşursak, sorunların çözümü daha kolay olur.''

 

ATSO BAŞKANI KEMAL ÖZGEN-

ATSO Başkanı Kemal Özgen de konuşmasında, 2007 yılında ülke ekonomisinde beklenilen gelişmeyi göremediklerini, genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hükümetin kurulması ve terör gündeminin ekonomide reformları geciktirdiğini iddia etti. Haftaya bozuk bir moral ile başladıklarını dile getiren Özgen, özetle şunları kaydetti:

 

''Olumsuz rakamları bekliyorduk. Çünkü piyasada son dönemde sorun yaşıyoruz. Fakat rakamlar beklediğimizden de kötü geldi. Şimdi nezle, gribe dönüşmeden önlem alınmalıdır. Bu düşük kur devam edecekse, maliyetlerimiz indirilmelidir. Devletin yeni kaynak yaratmaya ve tasarrufa ihtiyacı var. Sürekli uyarıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, büyüme yüzde 5'e doğru indiğinde KOBİ'ler sorun yaşıyorlar. Çünkü iç pazarın daralması büyükleri az, KOBİ'leri çok vuruyor.''

    

BELEDİYE BAŞKANI MENDERES TÜREL-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuşmasında, daha önce ATSO başkanlığı yaptığını, esnaf ve tüccar ile sanayicinin sorunlarını iyi bildiğini söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Türel, yapılan bu hizmet çalışmalarından en çok Antalya esnafı ve tüccarın kazanacağını söyledi.

 

Antalya'ya 8 milyon turist geldiğini anlatan Türel, Antalya'da demiryolu ve otoyol yapımı için hükümetin çalışmalara başladığını, Antalya'da raylı tramvay hattının da 2008 yılı sonunda hizmete başlayacağını belirtti. Antalya'yı cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Türel, hizmetlerin tamamlanmasıyla Antalya'nın cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

 



ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ATSO Geleneksel vergi töreninde vergi mükelleflerine ödülleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan ile Antalya Vergi Daire Başkanı Mahmut Sütçü tarafından verildi.

 

ATSO üyeleri arasında düzenlenen Geleneksel Vergi Ödül Töreni'nde ödül alan gelir ve kurumlar vergisi ile en fazla ihracat kazandıran şirketler şöyle:

 

2006 Yılı Gelir vergisi Ticari Kazanç: Yılmaz Turgan, Adem Sak, Adem Tolunay,

 

Menkul Sermaye İradı ve Gayri Menkul Sermaye İradı'nda, İzzet Münir Uzun, İbrahim Şencan, Nedim Saraçoğlu,

Kurumlar vergisinde, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş, Antalya Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği A.Ş, AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret Ltd Şti.

Akseki: Halis Küçük (Gelir Vergisi, Gökçe Nakliyat Yaş Sebze Meyve, Meyve Suları, Oto Alım Satım İnş. Tr. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Kurumlar Vergisi)

 

Kemer: Cahit Minta (Gelir Vergisi), İ.C İnşaat Petrol Tic. Ltd. Şti. (Kurumlar vergisi)

 

Elmalı: Muzaffer Ün (Gelir Vergisi), Akdeniz Un Fabrikası ve Her türlü Tük. Mad. Fenni Yem Canlı Hayvan, İnş. Malz. Sanayi ve Tc. Ltd.Şti. (Kurumlar Vergisi)

 

Gazipaşa: Osman Tarık Özçelik (Gelir Vergisi), Aşur Yıldırım Nakliyat Hafriyat, İnş. Turz. İth. İhr. Ltd. Şti. (Kurumlar Vergisi)

 

Korkuteli: Mehmet Tamer Yorgancıoğlu (Gelir Vergisi), Gülel Gıda İhtiyaç Mad. Paz. Tic. ve San. Ltd. Şti. (Kurumlar Vergisi)

 

Serik: Mevlüt Uçur (Gelir Vergisi), İmece Plastik Tarım, İnş. Taah. Petrol Ürünleri ve Gıda San. Tic. A.Ş. (Kurumlar Vergisi)

 

2006 Yılı Döviz kazandırıcı hizmetler konaklama Tesislerinde GTİ Turz. Sey. İşl. ve Tic. Ltd. Şti, K Otel Turz. İşl. ve Tic. A.Ş, Ataç Turizm A.Ş.

 

Seyahat Acenteleri Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş, Kayıtur Turizm Seyahat San. ve Tic. A.Ş, Öger Travel&Services Turz. ve Tic. A.Ş.

 

İhracat döviz geliri Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş, Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş, AGT Ağaç Sanayi Tic. Ltd.Şti.

 

Yaş meyve sebze ve kesme çiçek ihracatında Günaydın İthalat ve İhracat Ticaret Ltd. Şti, Renezoğlu tarım Ürünleri Taşımacılık, Plastik San. ve Tic. Ltd.Şti, Hazan Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti.

 

SON DAKİKA